Hoe maak je zelf brandewijn van kruiden?

Door Cèlia Rodríguez

 TAGS:undefined

Brandewijn is één van de sterren op de Spaanse tafel en de basis voor talloze andere dranken, zoals brandewijncrème, koffielikeur of kruidenwijn. Deze laatste wordt beschouwd als goed voor de spijsvertering na een stevige maaltijd. Het bevat minder alcohol dan witte brandewijn en heeft een aangenamere smaak dankzij het hogere suikergehalte.

Het maken van een goede kruidenwijn is eenvoudig. Volg het basisrecept en pas de smaak aan jouw voorkeur aan door het gebruik van andere kruiden en het spelen met de hoeveelheid brandewijn en suiker.

Ingrediënten:

  • 1 liter witte brandewijn
  • Aromatische kruiden en specerijen (vaak gebruikt zijn laurier, munt, citroenverbena, salie, basilicum, thee, citroen, kamille, rozemarijn, kruidnagel, kaneel, jeneverbes en venkel)
  • 1/2 kilo suiker
  • spa1/2 liter water

Bereiding:

  1. Doe alle kruiden en specerijen in een glazen pot of fles (met een minimale inhoud van 1,5 liter) die goed kan worden afgesloten.
  2. Voeg de brandewijn toe en laat het mengsel 15 dagen rusten. Schud het af en toe en bewaar op een droge, donkere en koele plaats. Na deze tijd, maak een siroop van het water en de suiker, laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel.
  3. Laat nog eens 15 dagen rusten, filter en verpak naar wens.

Simpel toch?

  

 TAGS:Orujo Afilador Blanco 1LOrujo Afilador Blanco 1L

Orujo Afilador Blanco 1L is sterk, het intensiveren van de smaken in de ontvangen taal.

 

 

 TAGS:Orujo Lua BlancaOrujo Lua Blanca

Orujo Lua Blanca is rond, warm en harmonieus, met een lang aanhoudende nasmaak. 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter