Hoe merkwaardige wijnnamen !

Door olivierpinneau

 - Alle denken: dat of het niet een manier is om de aandacht ervan te trekken, dat of welke ding de moeite waard is om de aandacht ervan over een goede wijn trekken, dat of het nodig is een punt van oneerbiedigheid te onthouden,… herinnert u zich van welke wijn met een merkwaardige naam?

En zijn er veel vershillende voorbelden: merkwaardige namen, erotische, en waarachtig zeldzame namen. Zo zeldzaam als “El Perro Verde” (De groene hond), de wijn de Ángel Lorenzo Cachazo wijnkelders  terRueda met verdejo druif.

En de dieren een referentie zijn voor de wijn namen. Een geval is voor Contador de Gallocanta, die jaren geleden de naam tot de “Qué bonito Cacareaba” (Dat mooie kraaide) veranderde. En, of we over huisdieren blijven spreken, waarom niet een “Cojón de gato” (Kat kussen) of een “Teta de Vaca” (Koe speen) te proeven. Dan, of we zeldzame namen met dieren combineren de winner zou de Elephant bevindet zich in een precaire situatie (the Elephant on the tightrope), een franse wijn uit de Vin de Pays D’Oc. Zonder de “Casalobos” (Wolvenhuis) vergeten, het is duidelijk.

Er is een andere wijn die op dieren zinspeelt, genoemd “Groot hert“. Maar volgens de producenten wordt het aan de …bankiers gerefereerd. Ook een wijn die de dieren en mensen combineert, bij de Bierzo: Mad dogs and Englishmen (Geke engelse honden , of honden en geke engelsen, iedereen kan beslissen).

 TAGS:Wij kunnen ook een wijn met een erotisch-feestelijke naam kiezen. Door dit stijl, in Italië vinden we een bekende wijnkelder die zijn naam met trots toont. Het gaat over de bekende Follador familie, en heeft wijnen en mousserende wijnen als de Follador (neuker) Rosé “Vita Rosa”. Een aangepaste wijn om met een “Bon Vivant” mee te drinken, het is ons duidelijk.

Bij Frankrijk denken niet alle dat hun wijnen de beste zijn: in feit, bestaat een bekende wijn genoemd als Le vin de Merde, een andere genoemd als Arrogant en een andere als Frog’s piss genoemd. Het ziet eruit dat ze in hen niet zeer hoog achten , nee?

Nou of, mindestens zijn ze oprecht en duidelijk, als “Nuestro Crianza” Onze fokkerij of Le Bon Vin (De goede wijn), hoewel geloofd iemand dat ze een beetje overdrijven, overal of ze zeggen dat de wijn een De puta madre (neuken)…

Anderen, in tegenstelling, zijn niet zo duidelijk: de 1+1=3 Brut is een voorbeeld. Omdat de wijnwereld is dus strijdig: nu denken enige dat er wijnen zijn die meer dan woorden (Més que paraules), anderen denken dat de wijn Habla (spreekt).

In de Verenigde staaten, het marketingsland bij uitstek, konden niet ze achter blijven. We hebben de decollete kreek (Cleavage Creek), de geke huisvrouw (Mad housewife) of de echtgenote van de oude scheet (Old Fart’s Wife). Extreem? Maar zullen wij niet over de dikke bastaard (Fat Bastard) of over de… (Bitch).

En zo zouden we met “R que R” tot in het oneindige blijven gaan, “Mano a mano” Hand tot hand, “Paso a paso” Stap tot stap, dit Puzzle op de Venta la Ossa  met enige goede mensen (A Few good men) te plaatsen, of de gans te zijn (Goose), maar zou het beter zijn of u ons vertelt uzelf. Kent u een wijn met een merkwaardige naam?

Laat een bericht achter