Hoe en met wat drink je wodka?

 - Wodka is één van de distillaten van Russische origine (de naam betekent letterlijk ‘watertje’). Het productieproces is gelijk aan dat van andere sterke dranken met een hoog alcoholgehalte, maar heeft als bijzondere eigenschap dat wodka in de klassieke variant volledig smaak- en geurloos is. De enige ingrediënten zijn alcohol (ethanol) en water.

Deze eigenschap maakt wodka tot een perfecte basisdrank voor de bereiding van allerlei soorten mixen en cocktails. Het is ideaal voor een alcoholische touch bij fruitsappen, frisdranken, tonics, etc, en bovendien het belangrijkste ingrediënt voor beroemde cocktails als de Bloody Mary, Caipiroska, Cosmopolitan, Destornillador, Gimlet, White Russian of Wodka Martini.

In de bakermat van de wodka, Rusland, Polen en de Baltische staten, wordt wodka traditiegetrouw bij de maaltijd puur gedronken uit kleine gekoelde glazen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het vermogen van wodka om de intense winterkou in deze streken te verdrijven. Thee en sterke dranken op basis van granen zijn de traditionele dranken, terwijl dit in de rest van Europa vooral wijn en bier zijn.

Behalve de klassieke ‘witte’ wodka zijn er in de Slavische landen, en meer en meer in de rest van de wereld, de gearomatiseerde wodka’s, vooral met citroen, bessen, specerijen en andere ingrediënten die deze drank, de meest gedronken sterkedrank ter wereld, een nieuw elan geven en zelfs chic maken. Goed nieuws voor deze drank op de zeer competitieve alcoholmarkt waar dagelijks nieuwe veelkleurige variaties opduiken.

 TAGS:Rushkinoff Vodka Caramel 1LRushkinoff Vodka Caramel 1L

Rushkinoff Vodka Caramel 1L

 

 

 TAGS:Vodka Red Army KalashnikovVodka Red Army Kalashnikov

Vodka Red Army Kalashnikov

Geef een reactie Hoe en met wat drink je wodka?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *