Hoe De Vorm Van Het Glas Invloed Heeft Op De Smaak Van Wijn

Door marigui

Het is niet alleen een esthetische vraag. Van alle verschillende gadgets die deel uitmaken van de wereld van wijn, is het glas één van de essentiële omdat het rechtstreeks van invloed is op de smaak.

Het glas zelf moet kwaliteit zijn en van een specifieke vorm, want dankzij deze verbetert zowel de fruitsmaak als de zuurgraad of het helpt om al deze smaken in evenwicht te brengen. Er zijn studies die dit hebben bevestigd, zoals het Instute of Biomaterials and Bioengineering of the Medical and Dental University of Tokyo, dat uitlegde dat de manier waarop ethanol verdampt afhankelijk is van de vorm van het glas.

In deze studie, zoals gerapporteerd door CNN, laat de rode kleur die wordt gedetecteerd door de olfactorische kamer, grote concentraties ethanol zien die in verschillende glazen wijn verdampen bij 13 graden Celcius. In één deel van de studie werden drie wijnglazen  geanalyseerd: een standaard wijnglas, een recht glas en een martini-glas. Hoewel dezelfde hoeveelheid wijn werd geserveerd in de drie glazen en onderzocht bij 13 graden Celcius, bleek uit de ontwikkelde afbeeldingen dat er een randvormig damppatroon werd gecreëerd op de rand van het wijnglas. Hierdoor kan de wijn genoten worden zonder tussenkomst van de geur  van ethanol.

Tegelijkertijd spreekt wijnproeven niet alleen over de vorm van het glas, maar ook over de properheid ervan. Als je sporen van schoonmaakmiddelen of een geur van plastic hebt, zal dit ook de smaak van een goede wijn bepalen.

Bovendien hangt het ook af van de capaciteit, volume of de opening van het wijnglas om de verschillende aroma’s en nuances te verbeteren. Maar deskundigen begrijpen dat bij het wijnproeven alles afhangt van de subjectieve factoren van elke persoon en van de temperatuur en de veranderingen die de wijn op elk moment ondergaat.

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Kaiken Malbec 2016Kaiken Malbec 2016

Kaiken Malbec 2016

Laat een bericht achter