Hoe wijn thuis produceren ?

Door olivierpinneau

 - Wijn is een drank met een grote verscheidenheid, kan worden gevonden in het grootste deel van de wereld en kan worden gevonden in verschillende kwaliteiten en prijzen, een feit dat maakt hem een universeel drankje, voor een aantal typische drankje. Maar degenen die wijn drinken vaak dat nieuwsgierigheid of bezorgdheid om ons eigen wijn te maken. Daarom hebben we een “eenvoudige” recept voor eigengemaakte wijn hebt gecompileerd.

Belangrijk

Om dit recept te doen hebt u nodig een grote metalen of aardewerk kom, waar rust u de geperste druiven, houd in gedachten dat het open moet staan voor gassen afkomstig van de druif te gisten. U moet ook een karaf zoals op de beeld waar de al gemaakt wijn zal blijven. Als u een klein houten vat vindt het zou geweldig zijn, maar niet essentieel is in een huis-bereid als deze.

Het maken van wijn thuis

Het eerste ding om te overwegen is de druif, kunnen we kiezen voor de degene die we nodig achten en mengen een of twee soorten, maar het is de eerste keer, adviseren wij een enkele soort. Ook de hoeveelheid is belangrijk, het is de eerste keer dat u dit recept maakt, adviseren wij u om te proberen met kleine hoeveelheden, bedenk dan dat een fles wijn 750 ml, wordt bereikt met 1 ┬Ż tot 2 kilo druiven, afhankelijk van de druif (niet allen zijn zo sappig).

Voorbereiding

  1. Was de druiven en natuurlijk laten drogen.
  2. Druk op de druiven (u kunt het doen op de traditionele manier “optreden” of met hulp van een keuken druk)
  3. Giet de hele ingedrukt druiven, zoals schaafwonden, takken, zaden, enz., aan een metalen of aardewerken container. (Belangrijk: het moet geopend worden).
  4. Laat staan de voorbereiding van 24-36 uur, dient dit te doen op een koele plaats.
  5. Verstreken tijd (24 uur), zal u opmerken dat de vloeistof in de bodem van de container en kaf blijft en zullen de onzuiverheden op het oppervlak drijven. Met hulp van een zeef trekken deze restjes, waardoor alleen de vloeistof te laten.
  6. Zodra de gezeefde voorbereiding is klaar, gieten in onze kleine vat of karaf (als we dat hadden). En laten rusten blootgelegd de voorbereiding gedurende 3 of 4 dagen. (Het is zeer belangrijk de voorbereiding laten ontdekt omdat in deze tijd de wijn straalt gassen).
  7. Na 3 of 4 dagen dekken we onze wijn met een kurk, die een gat zal hebben in het midden met een kleine slang, zodat ze zich kunnen wijn gassen krijgen.
  8. We laten onze huisgemaakte wijn fermenteren gedurende ten minste 45 dagen.

Vergeet niet dat dit een zelfgemaakt recept en als gevolg van de beperkingen ervan, zal de wijn tafel dat u krijgt, maar met een geweldige smaak van de overwinning, want het is uw wijn.

Er zijn variaties van het recept die complex en vooral veiliger zijn. Op het net zult u andere voorbereidingen zien, en in landen met een langere traditie van thuis wijnproduceren verkopen ze druivenpulp en pillen om de zuurgraad van de wijn te controleren zonder hem te ontdekken: dus zal de wijn niet roesten. Maar dit is een ambacht, zoals van oudsher de wijn werd gemaakt in elk huis. Het artikel is daarom belangrijk als een historisch overzicht die zal u stimuleren om wijn thuis te maken. Dus, voor het geval dat u liever uw eigen wijn niet produceert, hier zullen we raden u aan een paar biologische wijnen:

 TAGS:Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007

Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007

 

 

 TAGS:Otto Laubenstein Riesling -Ml Trocken Bio 2011Otto Laubenstein Riesling -Ml Trocken Bio 2011

Otto Laubenstein Riesling -Ml Trocken Bio 2011

Thuis jullie producerden wijn? Bent u nog steeds aan het doen? Hebt u het gezien?

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter