Ik Weet Niet Veel Van Wijn… Maar Wel Wat Ik Lekker Vind

 TAGS:Hebt u ook ooit hulpeloos naar de eindeloze rijen flessen in de winkel van je wijnhandelaar gestaard? En ten slotte maar de fles met het mooiste etiket hebt u gekocht? Herkent u zich ? Dat dachten we al… Simon Woods leert u in dit boek op een luchtige manier alles wat u moet weten over wijn. Na het lezen van dit verrassende wijnboek kunt u vol vertrouwen kiezen tussen een Chianti en een Cabernet.

Immers heeft Simon Woods de afgelopen 10 jaar de grootste proeverijen ter wereld geleid, was columnist bij de Financial Times en deed de redactie van het succesvolle boek ‘Which? Wine Guide’. Hij schrijft regelmatig voor Wine Magazine en Harpers. Met “I don’t know much about wine… but I know what I like” won hij dit jaar de Prix du Champagne Lanson voor het beste wijnboek van 2004.

Recensie(s)

Heel veel mensen drinken wijn; wijn is populair en in sommige kringen zelfs trendy. Maar velen die graag een glas wijn drinken voelen zich wat onzeker: er is zoveel op de markt en, wat is goed, wat is minder? De Britse auteur geeft op aansprekende wijze heel veel informatie over wijn, diverse rassen druiven en hun eigenschappen en schenkt ruim aandacht aan de nieuwe wijngebieden in o.a. Australie, Zuid-Amerika (b.v. de Argentijnse) en de Verenigde Staten (b.v. de Californische wijnen). Smaak is heel persoonlijk en wie een gerenommeerde wijn niet lekker vindt, moet daar vooral geen schuldgevoel over krijgen. Wel geeft Woods duidelijk aan dat ook smaken kunnen veranderen en dat oefening in proeven zeker vruchten zal afwerpen. Met tips voor glazen (van het Duitse merk Riedel), kurkentrekkers, wijn decanteren enz. en met een lijst van (vooral Engelstalige) wijnboeken en websites. Tot slot een beknopte karakteristiek van diverse wijnen. Aansprekende informatie op no nonsense toon voor een jong publiek (twintigers en dertigers) die meer willen weten over wijn.

We kunnen zeggen dat het een erg makkelijk weg is en is met leuke feitjes gevuld. Een goed boekje voor de beginnende wijndrinker die net even meer wil weten dan de naam van de wijn die hij/zij drinkt! Voor diepgaande informatie, tevens makkelijk geschreven, kan ik de wijnboeken van Skinner aanbevelen.

Kunnen we ook toevoegen dat in dit boek geen blabla is, maar makkelijk uitgelegd wat wijn is, waar het vandaan komt, waar het bij kan, maar vooral dat uw eigen smaak het belangrijkst is. Makkelijk geschreven en voor nog geen 8 euro natuurlijk een prima kadootje!

Hier bij Uvinum kunt u ook smaakvolle wijnen kopen, bij voorbeeld:

 TAGS:Mad Fish Shiraz 2009Mad Fish Shiraz 2009

 

Mad Fish Shiraz 2009

 

 TAGS:Seghesio Zinfandel 'Old Vine' 2009Seghesio Zinfandel ‘Old Vine’ 2009

 

Seghesio Zinfandel ‘Old Vine’ 2009

 

Geef een reactie Ik Weet Niet Veel Van Wijn… Maar Wel Wat Ik Lekker Vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *