Is het Blue Curaçao? Nee, het is blauwe wijn!

 TAGS:undefinedTot nog toe hebben we rode, rosé, witte en diep rode wijnen gezien… maar geen blauwe! Alhoewel er wel blauwe champagne bestaat is blauwe wijn iets nieuws uit Spanje. Dit is de eerste blauwe wijn ter wereld. Indrukwekkend, niet?

Deze wijn heet Gik Live!, en is ontwikkeld door een aantal jonge entrepreneurs uit Baskenland. De kleur is niet het enige wat anders is, de smaak is ook zoeter dan die van de meeste andere wijnen. De ontwikkeling van deze wijn is het resultaat van een project dat werd uitgevoerd in een samenwerking tussen de Universiteit van het Baskenland (UPV-EHU) en Azti Tecnalia, de voedsel onderzoek afdeling van de Baskische regering. 

Deze wijn kan worden aangepast, toen de eerste lading werd vrij gegeven (ongeveer 400 flessen), was deze wijn ontwikkeld in een kelder van El Bierzo. Maar de volgende blauwe wijnen kunnen ook worden gemaakt met andere druiven en door andere wijnmakers. Hij kan om die reden verschillen van wat de klant in gedachten heeft indien deze eerst deze blauwe wijn heeft geprobeerd.

Deze entrepreneurs zijn afgestapt van de normale normen voor het maken van wijn, omdat ze iets wilden maken wat niet traditioneel was maar iets wat ze zelf goed vonden. Het is ook benoemenswaardig om te zeggen dat hij volledig mileuvriendelijk is ontwikkeld. Het is dan ook te verwachten dat de verkoop van deze wijn vooral word gericht op jonge mensen danzij zijn innovatie, smaak en kleur.

Om de kleur die ze zoeken te creëren gebruiken ze een technologisch proces om de pigmentatie van de druiven te beïnvloeden. Word hij verkocht? Jazeker, online voor een eerlijke prijs van 10 euro per fles, via hun website,  gik.blue. De wijn bevat 11.5% alcohol en het doel van de bedenkers was zeker niet om te concureren met de Designations of Origin die al bestaan. Ze stellen wel voor om deze wijn koud te drinken omdat hij behoorlijk zoet is.

Vandaag raden we je wat traditionelere wijnen aan van El Bierzo, mis ze niet!

 TAGS:Pétalos del Bierzo 2012Pétalos del Bierzo 2012

Pétalos del Bierzo 2012: Pétalos del Bierzo 2012: is een rode wijn uit de Bierzo DO gemaakt van Mencía uit 2012 met een alcoholpercentage van 14%.

 

 

 TAGS:Dominio de Tares Cepas Viejas 2009Dominio de Tares Cepas Viejas 2009

Dominio de Tares Cepas Viejas 2009: Dominio de Tares Cepas Viejas 2009: is een rode wijn uit de Bierzo DO gemaakt van top Mencía uit 2009 met een alcoholpercentage van 14.5%.

 

Geef een reactie Is het Blue Curaçao? Nee, het is blauwe wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *