Jongeren drinken minder, maar kwalitatief betere, wijn

 TAGS:undefinedDe afgelopen jaren is de consumptie van wijn onder jongeren, afhankelijk van het land, verminderd, echter geven zij wel de voorkeur aan betere kwaliteitswijnen. De bloei van het wijntoerisme en de toename van de wijnconsumptie heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe generaties meer weten over de taal van de wijn en over de belangrijkste Denominaciones de Origen (onderdeel van het regelgevend classificatiesysteem van onder andere Spaanse wijnen). 

De trend dat jongeren weten hoe je een kwaliteitswijn moet drinken, verspreidt zich door Europa. Volgens een rapport van de Rabobank, dat dit idee bevestigt, zijn de belangrijkste generaties van wijndrinkers mensen tussen de 20 en 50 jaar. 

Deze generaties geven de voorkeur aan premium wijnen en tonen veel interesse in ambachtelijke bierbrouwers die geen grote hoeveelheden wijn produceren en leven voor de klant. Europese jongeren die kwaliteitswijnen drinken hebben een verfijnd en semi-luxe leven. Bovendien maken jongeren veelal gebruik van internet en kopen zij hun wijn online. Ze weten daadwerkelijk welk merk ze willen en waar dit vandaan komt, ze vergelijken de prijzen en bekijken de meningen van andere gebruikers. 

Ook andere bronnen wijzen op deze trend. Aangezien de plaatsen waar kwaliteitswijnen aangeboden worden vaak luxueuzer zijn en jongeren hier alleen heen gaan wanneer ze geld hebben, drinken ze niet heel veel wijn. Dit is echter in Spanje niet helemaal waar, aangezien er daar wel cafés zijn met lagere prijzen, die kwaliteitswijnen aanbieden, hun menukaart op orde hebben en gewaardeerd zijn zowel bij jongeren als bij ouderen. 

Het Spaanse wijnmarkt observatorium in een studie uit 2009 vast, dat 5,5% van de jongeren tussen 18 en 25 zegt regelmatig wijn te drinken, terwijl slechts 10% van de jongeren tussen 26 en 35 dit regelmatig doet.

 

 TAGS:Cruz de Alba Crianza 2011Cruz de Alba Crianza 2011

Cruz de Alba Crianza 2011: Vijgen, chocolade, krachtig, geconcentreerd.

 

 

 TAGS:Muga Crianza 2010Muga Crianza 2010

Muga Crianza 2010: er is een uitstekende balans van smaken en retronasal is krachtig, groot en zeer hardnekkige en vol.

 

Geef een reactie Jongeren drinken minder, maar kwalitatief betere, wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *