Lijk jij meer op Mary Poppins of op Hemingway?

 TAGS:undefined

Alcohol en alcoholische dranken zijn hot, en daarom worden voortdurend onderzoeken gedaan in de sector. Zelfs de meest serieuze en onderbouwde studies worden opgepakt door de media als zij opvallende resultaten opleveren. Een voorbeeld is recent onderzoek van de universiteit van Missouri-Columbia in de V.S., waarin drinkers worden opgedeeld in vier soorten persoonlijkheden.

Het onderzoek met de titel ´Zoeken naar Mr. Hyde: een focus op vijf factoren voor het karakteriseren van ´soorten drinkers´, gepubliceerd in het tijdschrift Addiction Research and Theory, ontleend de resultaten aan een enquête onder meer dan 300 mannen en vrouwen waarin wordt gevraagd naar hun gedrag als ze sober zijn en wanneer ze ´tipsy´ zijn.

Factoren als extraversie, sympathie, verantwoordelijkheid, intellect en emotionele stabiliteit werden in acht genomen om verschillende soorten drinkers te onderscheiden. Dit leidde tot vier basiscategorieën: ´Mary Poppins´, ´Hemingway´, ´The Nutty Professor´ en ´Mr. Hyde´.

Opvallend is dat een groot aantal van 40% van de ondervraagden valt in de categorie ´Hemingway´, gereserveerd voor mensen die schijnbaar weinig verandering in hun intellectuele vaardigheden en verantwoordelijkheid merken als ze drinken. Ze beschouwen zich als betrouwbaar en in staat om complexe ideeën te verwerken

Mannen zijn dominant in de groep ´The Nutty Professor´, die 20% van de ondervraagden bevat. Deze groep beschouwt zich als introvert en verandert in extrovert als ze drinken.

Vrouwen zijn in de meerderheid in de groep ´Mary Poppins´. In deze groepen bevinden zich de drinkers die ook met een slok op vriendschappelijk, meewerkend, invoelend en vriendelijk blijven (15% van het totaal).

De laatste groep, ´Mr. Hyde´, bevat 23% van de drinkers en wordt opnieuw gedomineerd door vrouwen. Deze drinkers ervaren een afname van intellectuele vaardigheden, bewustzijn en vriendelijkheid als ze drinken, met een neiging tot tijdelijk geheugenverlies. Ook worden zij regelmatig aangesproken of aangehouden wegens hun gedrag.

Hoe het ook zij, wij raden je aan met mate te drinken. En als je drinkt, drink kwaliteitsbier of een goed glas wijn zoals die van onze tips hieronder en je hebt gegarandeerd een fijne ervaring. Proost!

 

 TAGS:Psi 2013Psi 2013

Psi 2013

 

 

 TAGS:Pruno 2013Pruno 2013

Pruno 2013

 

 

Geef een reactie Lijk jij meer op Mary Poppins of op Hemingway?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *