De meest geschikte wijnen bij nagerechten

 TAGS:undefined

Zoet maar toch fruitig. De voorgeschreven wijnen bij nagerechten kunnen echt zeer gevariëerd zijn. Hier geven we je een aantal suggesties van wijnen bij toetjes.

Zowel mousserende wijnen zoals cava´s of champagnes zijn geschikt bij elk willekeurig nagerecht, maar misschien moeten we ze nog net even bewaren voor de wat machtigere taarten, soezenkransen, ijstaarten, chocoladestronken…bij welk feest dan ook, de mousserende wijnen zijn altijd van de partij en worden steevast als hekkesluiter bij het nagerecht geschonken.

De liefhebbers van witte wijn moeten rekening houden dat deze het best tot zijn recht komt bij lichtere nagerechten. Sommige toetjes met slagroom, op vanillebasis bijvoorbeeld met crème passen prima bij wat jonge frissere wijnen en die met een zoete, fruitige afdronk. Een riesling of monastrell is een prima keuze bij dit soort nagerechten waaronder ook de ¨light¨desserts vallen op basis van crème caramel en fruittaarten.

En de rode wijn? Rode wijn wordt steeds meer gedronken bij talloze nagerechten. De combinatie is perfect met hartige desserts waar kaas een belangrijke rol in speelt, maar ook met kwark, noten of diverse soorten crêpes. Rode wijn speelt echter een glansrijke hoofdrol als er chocolade aan te pas komt. Beide ingrediënten geven een sublieme smaaksensatie en er worden zelfs in veel ruimtes speciale wijnproeverijen georganiseerd waar cacao aan rode wijn verbonden wordt. Het is ook zeer geschikt bij taarten met bosvruchten, ijs, koffie…maar altijd met een snufje cacao.

Een goede Pinot Noir, een rode Port, een Somontano of een keus uit de vele Rioja wijnen passen perfect bij nagerechten met chocolade. Tegelijkertijd, zijn de sherry´s Pedro Ximenez een goed alternatief voor zoete versnaperingen met chocolade en biedt een ruim aanbod. Er zijn ook zeer geschikte zoete rode wijnsoorten zoals garnacha en monastrell die goed passen bij crème´s, bladerdeeg, taartjes en andere lichtere desserts.

Wij geven je zoals altijd enkele handige tips zodat je op en top kunt genieten. Proost!

 

 TAGS:Sol de MálagaSol de Málaga

Sol de Málaga

 

 

 TAGS:Château D'Arricaud Cérons 2010Château D’Arricaud Cérons 2010

Château D’Arricaud Cérons 2010

 

 

Geef een reactie De meest geschikte wijnen bij nagerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *