Merlot, een zachte en elegante druif als een vrouw

 TAGS:De Merlot druif komt uit Bordeaux (Frankrijk).

De Merlot wordt beschouwd, door de Cabernet Sauvignon, de meest voorkomende druif ter wereld. De naam komt uit de Franse woorden Merlot “petit oiseau noir“, we vertalen hem als “zwarte vogel“, kleine vogel, die alleen met het sap van deze druiven gevoed wordt, en dat is de reden waarom vanwege hun gelijkenis van blauw-zwart verenkleed van deze mooie vogel en bessen van deze druif, Merlot naam geboren is.

Een groot deel van de beroemdste wijnen van Frankrijk worden van Merlot gemaakt, maar we moeten zeggen dat vandaag ook wijnen gemaakt worden met deze druif in  Italië, Spanje en delen van Europa en Zuid-Amerika (Chili en Argentinië). De wijnen die met Merlot geproduceerd worden hun meestal kleur “robijnrood” is, een kleur wat helder dan Cabernet Sauvignon. De kleur kan iets per regio afwijken, en in sommige gebieden deze druif is meestal iets donkerder en ook de daaruit resulterende wijnen.De helderste Merlot wijnen zijn meestal lichter.

De donkere  Merlot wijnen zijn de ouderste, hebben aroma’s van bramen, cassis, krenten, viooltjes, rook, peper en rood fruit, soms kunnen ze naar vleugje kaneel en kruidnagel ruiken. Een Merlot is zacht in de mond met weinig zuren, veel finesse en elegantie, dit is aan de tannine zuren die meestal zeer fluwelig te wijten.

Een Merlot kennen

Een Merlot wijn kan gedefinieerd worden op het uitzicht als een zachte en elegante wijn, van diepe robijnrode kleur met paarse tinten, het is duidelijk dat leeftijd een belangrijke factor in de kleur en zachtheid is, een belangrijke feit die in gedachten moete we houden. Door de neus ook hun geur zacht is en bijna altijd aan rode vruchten ruiken. In de mond de aanzienlijke overvloed van tannines aan pruimen ons doen denken.

Het perfekt combineren

De Merlot is zeer veelzijdig bij het combineren, kan perfect met gerechten van groenten, noten, gekookt of gebakken gaan, ook een luxe combineren met wildbraad, de eend en konijn. Vis en Merlot ook goed combineren, vooral als de vis wordt geserveerd met salsa, gaat ook goed samen met lichte stoofschotels. De kaas perfect met deze wijn gaat, zijn zeker de halve finale.

Een Merlot moet worden geserveerd tussen 14 en 16 graden, als de wijn bleef een lange tijd binnen het vat, en vergeet niet te decanteren.

Als u ziet, kan een Merlot moet niet thuis missen, want het is zijn veelzijdigheid en goede smaak, plus zijn relatie tussen prijs en kwaliteit die het een van de beste wijnen ter wereld maakt.

 TAGS:Pradorey Crianza 2008Pradorey Crianza 2008

Pradorey Crianza 2008

 

 

 TAGS:Nekeas Tempranillo Merlot 2011Nekeas Tempranillo Merlot 2011

Nekeas Tempranillo Merlot 2011

Geef een reactie Merlot, een zachte en elegante druif als een vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *