De Ontwikkeling van de Italiaanse Grappa

 TAGS:De Grappa is een gedistilleerde drank die uit de vergisting en distillatie door stoomdestillatie van marc van druiven,vervolgens en dan gemengd met water. De School van Salerno, bekend om zijn bijdragen aan de geneeskunde, en rond het jaar 1000 na Christus sprak van marc destillatie, die vanaf dat moment begon te verspreiden over heel Europa.

Deze unieke brandewijn wordt afzonderlijk met het marc gemaakt en dit marc is in tweeën gedeeld hetzij van het wijnmaken of van de most of de afgemaakte wijn. Tijdens de rijping van de druiven met een suikergehalte van deze zal toenemen als gevolg van de synthese van de plant van bodemwater en kooldioxyde uit de lucht.

Ook worden in de druifschaal geconcentreerde druivenmost geurige substanties-en kleurstoffen die persoonlijkheid zal geven aan producten die worden ontwikkeld met haar. De Grappa daarom wordt gemaakt van de meest aromatische druif, de schaal, dat het hoofdbestanddeel van het marc is.

Een glas grappa is het product van een lange traditie waarin we zochten, en die ook vandaag de dag nog steeds op zoek naar de beste manier om te bewaren en te concentreren die smaken.Die zoektocht heeft geleid tot de oprichting van een groot aantal modellen van distilleerkolven, het apparaat dat wordt gebruikt voor de distillatie van het product, alsmede een groot aantal processoren grappa. De master distilleerder moet brengen in het spel al zijn kunst om de geest van de druif, het beste aroma’s te behouden in het verkregen distillaat.

De Verordening 1576/89 van de Europese Unie naar Italië behoudt zich het exclusieve gebruik van de naam Grappa. Ook wordt de limiet van extractie in het distilleerkolf 86% volumeprocent alcohol, waardoor de sensorische profiel van het destillaat de kenmerken van de grondstof waaruit werd geëxtraheerd behoudt.

Stelt andere beperkingen: de vluchtige stoffen 140 mg / l zuivere alcohol, en dat de hoeveelheid methyl alcohol aanwezig mag niet meer dan 1 g / l alcohol zijn.

Toegekend aan de Italiaanse grappa een aantal geautoriseerde geografische benamingen:
Barolo, Piemonte, Lombardije, Trentino, Alto Adige, Veneto en Friuli. Een verlenging wordt bestudeerd met inbegrip van Toscane en Valle D’Aosta.

Het alcoholgehalte van het eindproduct grappa ten minste 35,5% per volume moet zijn, hoewel de meeste grappas van kwaliteit ongeveer 40% zijn, en de maximum residuele suikergehalte 2% kan zijn.

Geef een reactie De Ontwikkeling van de Italiaanse Grappa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *