Slimme jongens die italianen: een bron waar gratis wijn uitkomt 24/365

 TAGS:undefined

 

Het klopt, in Italië is er een bron waar gratis rode wijn uitkomt 24 uur per dag het hele jaar door. Het is een initiatief van de wijnkelder Dora Sarchese, met als doel om een versterkend glas wijn te verstrekken aan de pelgrims die stoppen in de regio Abruzzo tijdens hun traject op de Cammino di San Tommaso.

In Italië zijn er nog andere wijnbronnen zoals Carosino (Taranto), San Floriano del Collio (Gorizia) en Marino (Rome), maar je kunt alleen genieten van hun wijnen tijdens speciale gelegenheden zoals hun feesten van de patroonheilige. Door een technische fout bij de voorbereiding van de bron tijdens het Marino Wijn Festival in Marino 2008 kwam er gedurende een seizoen wijn uit de kranen van alle huizen in dit dorp. Wat de Fontana del Vino de Abruzzo zo bijzonder maakt is dat dit de eerste bron is waar het hele jaar door volledig gratis wijn uitkomt, onafhankelijk van het tijdstip.

Het idee is geïnspireerd op de Bron van Irache, een wijnkelder uit Navarra die de pelgrims op de Camino de Santiago Irachewijn aanbiedt. De italiaanse bron verwelkomt degenen die van Rome tot de kathedraal van St. Thomas Ortona lopen om de overblijfselen van de heilige te bezoeken. Op deze manier wordt een oude Europese traditie in stand gehouden waarin kloosters en abdijen wijn gaven aan de pelgrims die toevlucht zochten tijdens hun reis en de voetsporen van een heilige volgden. Vanaf de tijd van Karel de Grote tot de Franse Revolutie waren het de monniken die deze ruimtes bewoonden en de dorst van zowel reizigers, boetedoeners en gelovigen probeerden te lessen met de zorgvuldig bereide drank van hun oude wijngaarden.

Ondanks zijn korte bestaan, is de bron reeds uitgegroeid tot een toeristische trekpleister in de regio. De bezoekers staan in de rij om het ontwerp van de beroemde Italiaanse architect Rocco Valentini te bewonderen en om de rode wijn die eruit vloeit te proeven. Terwijl je geniet van de prachtige omgeving, omringd door oude wijngaarden, biedt de bron je een prima gelegenheid om een glas heerlijke lokale rode wijn met Oorsprongsbenaming Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane te keuren.

 TAGS:Torre Dei Beati Montepulciano D'Abruzzo 2013Torre Dei Beati Montepulciano D’Abruzzo 2013

Torre Dei Beati Montepulciano D’Abruzzo 2013

 

 

 TAGS:Torre Dei Beati Mazzamurello Montepulciano D'Abruzzo 2012Torre Dei Beati Mazzamurello Montepulciano D’Abruzzo 2012

Torre Dei Beati Mazzamurello Montepulciano D’Abruzzo 2012

3 coctails geïnspireerd in gangsters

 TAGS:undefined

 

Een van de bekenste een machtigste figuren in de decennia van 1920 en 1930 was zonder twijfel Al Capone. Buiten het feit dat hij een van s´wereld meest bekende gangsters was, was hij tevens eigenaar van casino´s en illegale dranklokalen en een pionier in de coctailcultuur.

Tijdens de jaren van het drankverbod steeg het verbruik van sterke drank, waaronder de Schotse whisky. De bartenders die drank serveerden in de illegale kroegen, experimenteerden met restjes drank waar vaak de meest verrassende mengsels uit voort kwamen.

Al Capone distribueerde niet alleen op een illegale manier pure whisky in de zogenaamde speakeasy in de VS. Hij stond ook bekend om zijn uitgesproken passie voor verboden coctails. Het ging zelfs zover dat hij zijn eigen coctailshaker erop na hield.

Geïnspireerd door Al Capone, willen we je nu drie coctails laten zien die je vast heerlijk zult vinden.

Penicilin

Deze coctail werd gecreëerd door Sam Ross in de bar Milk & Honey uit New York in 2005. Het resultaat is een combinatie van honingsmaak, citroensap, gember en de robuuste Cutty Sark Prohibition.

Ingrediënten:

• 40 ml Cutty Sark Prohibition editie
• 10 ml gemberlikeur
• 25 ml citroensap
• 15 ml honingsiroop

Bereiding:

Giet de ingrediënten in een coctailshaker met gemalen ijs, mix het geheel en dien op.

Barbary Coast

Deze coctail is een goed voorbeeld van de gewaagde combinaties die men uitprobeerde tijdens de periode van alcoholverbod en de schaarste van sommige produkten. In dit geval gaat het om een combinatie van gin en whisky.

Ingrediënten:

• 38 ml blended scotch whisky
• 38 ml gin
• 20 gram cacao
• 20 gram melkroom

Bereiding:
1. Giet alle ingrediënten in een coctailshaker met gemalen ijs.
2. Giet de drank af en schenk het uit in een voorgekoeld glas.

The Scofflaw Cocktail

Deze coctail is afgeleid naar een bijnaam die bedacht werd in 1924 tijdens een wedstrijd waarbij de deelnemers in één woord moesten omschrijven wat in hun ogen een dronkaard zonder moraal, schaamteloos en een slechte burger was.

Ingrediënten:

• 75 ml roggewhisky
• 50 ml droge vermuth
• 38 ml citroensap
• 38 ml grenadine
• 2 druppels sinaasappelbitter

Bereiding:
1. Giet alle ingrediënten in een coctailshaker met ijs.
2. Mix, giet en schenk de drank uit in een ijskoud coctailglas.
3. Versier met een stukje sinaasappelschil.

 

 TAGS:Cutty Sark ProhibitionCutty Sark Prohibition

Cutty Sark Prohibition

 

 

 TAGS:Nomad OutlandNomad Outland

Nomad Outland

Vier fabeltjes over rosé wijnen

 TAGS:undefined

 

Rosé wijn is een drank die een lange traditie kent in vele delen van de wereld, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, waar deze wijn zeer gewaardeerd is. De historici zijn het er feitelijk over eens dat men pas wijn begon te drinken na de bijzondere en opvallende kleur van rosé wijnen te hebben ontdekt. De markt is overstelpt met rosé wijnen van een goede kwaliteit die net als goede rode wijnen prima tot zijn recht komen op gastronomisch gebied in gezelschap van vrienden als familie. Desalniettemin, doen er vele fabels de ronde omtrent deze wijn die in dit artikel onthuld en uitgelegd zullen worden.

1. Rosé wijn is een mix van wijnen

Ondanks dat sommigen beweren dat rosé wijn een mix is van witte en rode wijnen, is niets minder waar. Dit soort mengsels is zelfs verboden in sommige landen omdat dit niet ten goede komt aan de kwaliteit en de prestige van de wijn. De reden dat rosé wijnen zo´n sublieme kleur hebben komt door de typische maceratie, die erg kort is vergeleken met andere traditionele soorten.

2. Het is een karakterloze wijn

Een van de grootste fabels over rosé wijn gaat over de kwaliteit. Velen weten niet dat een rosé niet onder doet voor andere wijnen en zelfs het kwaliteitsniveau van velen overtreft. De verwerking van fijnere druiven, zelfs betere als die van vele doorsnee rode wijnen, geeft de rosé de eigenschap om minder antioxidanten te produceren en zodoende beter beschermt tegen vervuilende stoffen en tevens weerstandsverhogend werkt.

3. Rosé wijn is een vrouwendrank

Mensen, we leven in het jaar 2016, 21ste eeuw! Wie denkt er un nog dat sommige dingen persé moeten passen bij een bepaalt geslacht? We moeten een ruimere kijk hebben en in gastronomisch opzicht meer dingen durven uitproberen. Er bestaan dus geen wijnen voor vrouwen of voor mannen zoals er ook geen wijnen voor kenners en leken bestaan. Als je een bepaalde wijn lekker vindt, geniet er dan gewoon van zoals je zelf wilt.

4. Het combineert nergens bij

Dit is total ongegrond. Rosé wijnen combineren prima bij tapa´s alhoewel het beter is dat deze geen vlees bevatten. Rosé gaat ook prima samen met paella of andere rijstgerechten, zelfs asiatische gerechten passen goed bij dit soort wijnen.

Hierbij komen we tot de conclusie dat rosé dus wel degelijk een wijn is, en zelfs een hele goede wijn is die zowel in Spanje als in andere delen van de wereld zeer gewaardeerd wordt. Ontdek de rosé wijnen en geniet ervan!

 TAGS:Gérard Bertrand Gris Blanc Rosé 2015Gérard Bertrand Gris Blanc Rosé 2015

Gérard Bertrand Gris Blanc Rosé 2015

 

 

 TAGS:Grain D'Amour RoséGrain D’Amour Rosé

Grain D’Amour Rosé

Wat is het geheim om 110 jaar oud te worden? Heel eenvoudig: drink één glaasje whisky per dag

 TAGS:undefined

 

We zouden denken dat een hoge levensverwachting een combinatie is van een gezonde levensstijl, een goed uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging om in form te blijven. Niets is minder waar, alhoewel de oudste mensen ter wereld toegegeven hebben dat alcohol wel degelijk een deel uitmaakt van hun dagelijkse voedingspatroon en dat het hun zeker heeft geholpen om het zo lang uit te houden.

Grace Jones staat met 110 jaar op nummer 10 van de lijst met oudste inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Onlangs heeft ze haar lang gekoesterde geheim prijs gegeven waarmee ze zo oud geworden is en ze heeft bekend dat ze elke avond steevast een glaasje whisky neemt. “Ik sla geen avond over maar het blijft dan ook bij één glaasje” zegt mevrouw Jones die deze traditie al 60 jaar volhoudt. “Whisky is goed voor de gezondheid. Toen ik 50 werd begon ik iedere avond een glaasje whisky te drinken en ik ben na 60 jaar dan ook niet van plan hiermee te stoppen. De dokter moedigt me zelfs aan om hiermee door te gaan want volgens hem is het goed voor het hart“, aldus Jones.

Het is zeker niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Inmiddels wisten we al dat een vrouw van 102 jaar haar hoge leeftijd toeschreef aan het drinken van bier; wat dan niet te zeggen van een andere dame van meer dan 100 jaar, die zei dat ze baat had bij het nuttigen van maar liefst zes Gin Tonic´s per dag, terwijl een Spaanse wijnproducent van 107 jaar zegt dat zijn lange leeftijd is te wijten aan de 4 flessen wijn die hij per dag consumeert.

Jones vierde haar verjaardag in September vorig jaar samen met haar dochter van 78 jaar en waar buiten het goede gezelschap, de heerlijke spijzen en dranken, natuurlijk haar legendarische slok whiskey niet ontbrak. De dame werd geboren op 16 September 1906 in Liverpool, in het Verenigd Koninkrijk. Ieder jaar bereikt ze een mijlpaal en inmiddels heeft ze al zeven brieven ontvangen van de koningin van Engeland. Voor zover het er nu uitziet zal het waarschijnlijk niet de laatste zijn.

 

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva GoldAviva Gold

Aviva Gold

10 tips om na de kerst een dieet te volgen

 TAGS:undefined

Als de kerst en nieuwjaar voorbij zijn, is het hard nodig om de overtollige kilo´s erweer af te trainen. Hier zijn enkele tips om dit op een eenvoudige manier te bereiken.

1. Drink water: Water werkt verkwikkend, is dorstlessend en houdt ons vochtniveau op peil. Dit is de reden dat het drinken van water één van de belangrijkste dagelijkse routines moeten zijn. Vaak verwarren we honger- en dorstgevoel wat ons uiteindelijk te veel doet eten.

2. Stel een doel: Als je begint, wees er dan van bewust wat precies je overgewicht is. Stippel dan een plan uit en houdt dagelijks je voortgang bij in een logboek totdat je je gewenste gewicht bereikt hebt. Dit alles moet wel op een constante en geleidelijke wijze gebeuren.

3. Vergeet niet af en toe te zondigen: Je hoeft heus niet te streng voor jezelf te zijn om gewicht te verliezen. Je kan 2 keer zondigen op iedere 21 maaltijden en bijvoorbeeld fast food of ijs eten. Op deze manier is het gemakkelijker om het dieet te blijven volgen en je streefgewicht te halen.

4. Overwin de vraatzucht: Als je hunkert naar voedsel en/of je je er sacherijnig door voelt, tel dan tot 10. Het is echt bewezen dat het helpt. Uit onderzoek is gebleken dat dit soort fases niet langer dan 10 minuten duren en als we deze truc toepassen is het voorbij voor je het weet.

5. Eet 5 maal per dag: een goede spijsvertering helpt om calorieën te verbranden. Een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen is om 5 maal per dag kleine hoeveelheden te eten. Dit bevordert de sprijsvertering, geeft je meer energie en je verbrandt op die manier meer calorieën.

6. Kijk je dieet wekelijks na: Sommige mensen kijken dagelijks hun dieet na omdat ze zo snel mogelijk gewicht willen verliezen. Het is beter om ieder weekeinde je dieet te herzien en te schaven aan de positieve en negatieve aspecten.

7. Geleidelijke vorderingen: Als je een goed resultaat wilt, dan moet je geduld hebben. Vaak werkt het dieet beter als mensen geleidelijk aan vorderingen maken en beetje bij beetje afslanken dan diegenen die snel resultaat willen zien en uiteindelijk afhaken.

8. Vermijdt sauzen in de maaltijden: Vervang zowel verpakte als zelfgemaakte sauzen door andere specerijen om het eten op smaak te brengen. Je kan bijvoorbeeld magere yoghurt, citroen of azijn gebruiken.

9. Let op de avondmaaltijden: Breng de porties in de avondmaaltijden met een derde deel terug d.w.z. met 500 calorieën per dag.

10. Drink alcohol met mate: Een of twee glazen wijn of een glas bier kunnen echt geen kwaad en zijn zelfs voordelig voor de gezondheid, maar teveel drank natuurlijk niet. In de eerste fase van het dieet wil je toch echt je overtollige gewicht van de feestdagen kwijt raken. Ondanks dat je misschien weinig lichaamsbeweging doet, is het raadzaam om dan de alcoholconsumptie terug te brengen, aangezien het aantal calorieën in drank vaak hoger zijn dan van een hele maaltijd.

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015

 

 

 TAGS:Finca Antigua Syrah 2012Finca Antigua Syrah 2012

Finca Antigua Syrah 2012

Vereisten bij de keuze van een wijn voor een romantisch diner

 TAGS:undefined

 

Als je een date hebt met hem of met haar, dan moet het avondmaal perfect zijn, zowel met als zonder kaarslicht. De keuze van een goede wijn bij een romantisch diner is erg belangrijk en het is hierbij niet zaadzaam om te improviseren. Als je onze raad goed opvolgt zul je zeker succes hebben!

Bij ieder gerecht zijn eigen wijn

Als je romantische diner uit vis bestaat kun je het beste witte wijn uit Galicië kiezen waarbij de albariño en de verdejo variëteiten fantastisch combineren totaan het nagerecht. Als we daarentegen vlees bestellen, dan is de beste keuze een rode wijn.

Rode wijn, altijd beter

Volgens verschillende onderzoeken is rode wijn uiterst geschikt om de passie aan te wakkeren en om ons seksueel actiever te maken. Rode wijn is namelijk bevordelijk tegen hart- en vaatziekten en beschermt daardoor het voortplantingsorgaan beter.

Van mousserende wijn word je hartstochtelijker

Mousserende wijnen worden ook vaak aangeraden door oenologen voor een passievol diner. De bubbeltjes staan garant voor vrolijkheid en erotiek. We moeten hierbij wel wat meer investeren aangezien een betere mousserende wijn aan te raden is maar de gelenheid is het waarschijnlijk zeker waard.

Fruitige smaken

Bij veel gerechten combineren fruitige wijnen prima. Ze zijn vaak niet te robuust en drinken lekker weg. Let wel op dat een te lichte of te fruitige wijn kans op maagklachten kan geven en zodoende onze avond zou kunnen bederven.

Rioja, altijd een goede keus

Er zijn zowel zwaardere als lichtere Rioja wijnen. Uit deze laatste groep kunnen we wellicht een keuze maken voor het romantische diner, mits hij wel een crianza is. Met Rioja wijnen is succes verzekerd.

Boeiende etiketten en varpakkingen

Veel nieuwe en fantastisch smakende wijnen hebben een speciale uitstraling door hun verpakking. Sommigen dragen de naam van een vrouw op het etiket, harten, rode kleuren etc. …het proberen van een goede wijn is zowel een streling voor de tong als een lust voor het oog.

 

 TAGS:Juan Gil Etiqueta Plata 2014Juan Gil Etiqueta Plata 2014

Juan Gil Etiqueta Plata 2014

 

 

 TAGS:La Parde de Haut Bailly 2013La Parde de Haut Bailly 2013

La Parde de Haut Bailly 2013

5 sublieme aperitieven met champagne die de kerst compleet maken

 TAGS:undefined

 

Deze kerst hoef je de champagne niet alleen te ontkurken om te proosten: je kunt er ook stijlvolle en heerlijke coctails op basis van champagne mee maken tijdens de feestdagen.

1. Kerstcoctail

Een heel eenvoudig te maken coctail met een erg zoete smaak. Je kan er een fruitprikkertje insteken als garnering waar je gasten versteld van zullen staan.

Ingrediënten:

  • ¼ glas champagne 
  • Grenadine siroop
  • Fruitprikkertje

Bereiding:

1. Zowel de champagne als de grenadine siroop moeten goed koud zijn. Je kunt ook de grenadine vervangen voor slushie van vers fruit
2. Giet een bodempje grenadine en schenk daarna het glas vol met champagne
3. Roer het geheel door en dien op

2. Coctail met champagne en gember

Deze coctail heeft een bijzondere smaak en dient bereid te worden met een goede champagne om hem het best tot zijn recht te laten komen. Je moet deze hippe coctails echt eens klaarmaken als je indruk wilt maken op je vrienden.

Ingrediënten:

  • 3 reepjes ingemaakte gember
  • IJsklontjes
  • 2 eetlepes wodka
  • 120 ml champagne

Bereiding:

1. Doe de reepjes gember in een coctailshaker en druk ze fijn om de smaak vrij te geven.
2. Doe de ijsklontjes en de wodka erbij. Schud goed en giet het in een champagneglas
3. Giet de rest van het glas vol met champagne

3. Black Velvet

De combinatie van stoutbier en champagne brengt een ultieme smaakexplosie in de mond teweeg waardoor dit zonder twijfel een van je favoriete drankjes voor de kerstdagen zal worden.

Ingrediënten

  • champagne
  • stoutbier

Bereiding

1. Vul een half Collins glas met stout bier en vul de rest van het glas langzaam vol met champagne.
2. Langzaam roeren met een plastic staafje

4. Barbotage

Deze coctail kan bereid worden met brut champagne of een andere champagne van een goede kwaliteit die de combinatie niet ten onder doet. De coctail bevat ook cognac en Grand Marnier.

Ingrediënten:

  • Cognac
  • Gran Marnier
  • champagne brut

Bereiding:

1. Giet de cognac en de Grand Marnier in een champagneglas, giet dan de rest van het glas vol met champagne brut en dien op.

5. Mad Men

Deze coctail kan bijna een slushie van champagne genoemd worden. In het onderste deel van het glas zit meer gemalen ijs en in het bovenste deel meer hoeveelheid champagne

Ingrediënten:

  • Gemalen ijs
  • champagne

Bereiding:

1. De champagne met het gemalen ijs goed schudden in een coctailshaker.
2. Giet de mix in een Collins glas en schenk al dan niet vol met champagne.

Om de perfecte coctails te maken, bevelen we je hier de volgende champagne´s aan. Vrolijk Kerstfeest!

 TAGS:Perrier-Jouët Grand BrutPerrier-Jouët Grand Brut

Perrier-Jouët Grand Brut

 

 

 TAGS:Pol Roger Brut RéservePol Roger Brut Réserve

Pol Roger Brut Réserve

8 ideeën om thuis de wijnflessen als kerstversiering te gebruiken

 TAGS:undefined

 

Wist je dat het hergebruiken van kurken en wijnflessen als kerstversiering best origineel kan zijn en het ook nog eens goed voor je portemonnee is? Daarom geven we je hier vast was inspirerende ideeën die erg decoratief zijn. Dus, denk eraan, gooi na het drinken van rode, witte of mousserende wijn niet de fles weg maar bewaar ze als originele kerstversiering!

1. Versiering voor de kerstboom in de vorm van een rendier gemaakt van wijnkurken: dit bijzondere idee kan je van pas komen als je een kerstboom naar je eigen stijl wilt versieren. Je hoeft alleen met een lijmpistool de vier kurken aan elkaar te bevestigen voor de poten en een extra kurk voor de kop waarbij je op je eigen wijze de neus en ogen kunt weergeven

2. Versiering van de kerstboom met een rinkelbelletje en een lus gemaakt van kurken: In een kerstboom is een rinkelbelletje erg op zijn plaats. Verenig het rinkelbelletje met de wijnkurk om je decoratie nog vreugdevoller te maken.

 TAGS:undefined

3. Versier je kerstboom met zelfgemaakte engelen van wijnkurken: om kerstengelen te maken heb je maar 1 kurk nodig en een kerststrik om op de achterkant van de kurk te bevestigen die als vleugels dienen.

4. Een klein kerstboompje van lege wijnflessen en kerstlichten: Als je eens wat anders in je huiskamer wilt dan een ouderwetse kerstboom dan kan je ook eens proberen om de lege wijnflessen in de vorm een boom op te stapelen en de kerstlichten niet buitenom maar in de flessen te laten branden.

5. Mini-Kerstboom versierd met wijnkurken: Je kan als basis een stuk hout neerleggen en van daaruit de platliggende bijeengebonden kurken een piramideachtige vorm geven. Je kan met een kerststrik wat haar tussen de kurken door laten steken zodat het net lijkt of het dennenaalden zijn.

6. De fles versieren: Een gemakkelijke en decoratieve oplossing is om een kerstmuts met een belletje aan de punt over de wijnfles te plaatsen. Je kan aan de onderkant een stukje stof bevestigen om ee n kostuum met knopen na te bootsen.

7. Versierde wijnflessen die dienst doen als kandelaar voor kaarsen: Een kandelaar verspreidt warm licht wat je decoratie ten goede komt. Als deze ook nog eens versierd is met sfeervolle kerststrikken geeft dit een extra dimentie aan je oudejaarsdiner.

 TAGS:undefined

8. Hergebruikte wijnflessen met glitter: Niet alle versieringen van flessen voor de kerst hoeven voor de avond te dienen. Als je een fles met glitter versiert kan je hem gebruiken als vaas wanneer je maar wilt.

En jij? Heb je misschien nog een ander idee?

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva GoldAviva Gold

Aviva Gold

 

8 cocktails voor zwangere vrouwen “OK” Título original: 8 cócteles para mujeres embarazadas

 TAGS:undefined

Zwanger zijn moet niet (en zou) niet het synoniem moeten zijn van constante onthouding. Integendeel, met een beetje fantasie en de juiste ingrediënten kan men cocktails zonder alcohol maken voor zwangere vrouwen (en ook voor personen die liever geen alcoholische dranken drinken). Durf je ze te proberen?

1. SANGRIA ALCOHOL-FREE

Ingrediënten:

  • 4 koppen witte druivensap 
  • 1 kop roze grapefruitsap
  • Citroensap
  • 750 milliliter bruisend mineraalwater
  • Schijfjes roze grapefruit

Bereiding:

  1. Meng de drie sappen in een grote kan. Koel het.
  2. Voeg voor het serveren de schijfjes en bruisend mineraalwater toe.

2. SHIRLEY TEMPLE

Ingrediënten:

  • 148 milliliter gemberbier
  • 1 eetlepel grenadine
  • Citroenschil
  • 1 schijfje sinaasappel

Bereiding:

  1. Giet de ingrediënten met crushed ice in een shaker en mix.
  2. Garneer de drank met een citroenschil en een schijf sinaasappel.

 3. COCONUT DREAM

 Ingrediënten:

  • 200 milliliter kokosroom
  • 266 milliliter water
  • Limonade naar smaak
  • 4 rijpe bananen
  • Citroensap naar smaak

Bereiding: 

  1. Los de hoeveelheid kokosroom op in het water.
  2. Maak een moes met de bananen en citroensap.
  3. Meng beide bereidingen en serveer in glazen aangevuld met limonade.

4. BLOODY DRIVER

Ingrediënten:  

  • 147milliliter tomatensap
  • 147 milliliter sinaasappelsap
  • 400 milliliter bruisend water
  • 4 citroenen

Bereiding:

  1. Doe wat ijs in een kan en voeg de ingrediënten toe.
  2. Meng de inhoud en serveer in glazen gegarneerd met schijfjes citroen.

5. RAY OF SUNSHINE

Ingrediënten:

  • 59 milliliter appelsap
  • 59 milliliter ananassap
  • Limonade of bruisend water

Bereiding:

  1. Giet in een twee liter kan met ijs het appelsap en ananassap.
  2. Voeg bruisend water of limonade toe en serveer.

6. FRUIT PUNCH

Ingrediënten:

  • 600 milliliter sinaasappelsap
  • 600 milliliter appelsap
  • 50 milliliter water
  • 1/2 lepeltje gemberpoeder
  • 1/2 lepeltje gemengde kruiden

Bereiding:

  1. Plaats de eerste 4 ingrediënten voor 5 minuten in een pan op een laag vuur.
  2. Serveer in glazen en garneer met schijfjes sinaasappel of citroen.

7. BLOODY MARY VIRGEN

Ingrediënten:

  • 118 milliliter tomatensap
  • 14 milliliter citroensap
  • 1/2 lepeltje Worcestershire sauce
  • Een vleugje pittige saus
  • Een snufje selderijzout
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • Crushed ice
  • IJsklontjes

Bereiding:

  1. Meng het tomatensap, citroensap, de Engelse saus, de pittige saus en kruiden in een mengbeker.
  2. Schud met ijs en zeef het in een glas gevuld met ijsklontjes.
  3. Garneer met een stengel bleekselderij en een schijfje limoen.

8. PINA COLADA

Ingrediënten:

  • 59 milliliter kokos melk
  • 90 milliliter gemalen ananas
  • 30 milliliter ananassap
  • 1/4 kop crushed ice
  • Bruine suiker naar smaak

 Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix.
  2. Giet in voorgekoelde glazen en garneer met een schijfje sinaasappel of plakje ananas.

 

 

 TAGS:Monin Passion FruitMonin Passion Fruit

Monin Passion Fruit

 

 

 TAGS:Rives Granadina Tropic 1LRives Granadina Tropic 1L

Rives Granadina Tropic 1L

Ben je handig? Een paar tips voor het hergebruiken van wijnvaten

 TAGS:undefined

 

Je kunt wijnvaten, buiten hun normale functie in de wijnkelder, voor vele andere dingen gebruiken. Heb je er wel eens aan gedacht dat wijnvaten eigenlijk best decoratief kunnen zijn? Hier geven we je een paar ideëen om de wijnvaten voor andere doelen te gebruiken. Knoop ze maar goed in je oren!

Je kunt wijnvaten ook gebruiken als ijsbucket

Als men wijnvaten niet meer gebruikt om wijn te bewaren, kun je ze doormidden zagen en beide helften vullen met ijs. Deze origenele ijsbucket kunnen we in het midden plaatsen tijdens feesten en partijen.

Als container of kist

Na de restauratie van het wijnvat, kunnen we deze ook prima gebruiken als kist of om zomaar iets op te bergen. Dankzij het hout, staat het bovendien ook nog decoratief in de huiskamer.

En als we het als lamp gebruiken?

Een prima manier om de wijnvaten weer her te gebruiken is om ze om te toveren als lamp. Ondanks dat je wel een beetje handig moet zijn, zul je merken dat het niet al te moeilijk is. Het is alleen een kwestie van een paar gaten maken in het vat en er een gloeilamp in te schroeven. Het resultaat is een perfect buitenlicht en kan prima dienst doen als tuinlamp.

Als tafeltje

Een ander eenvoudig voorbeeld is om oude wijnvaten als tafeltje te gebruiken. Hierbij moeten we het vat door de helft zagen en omdat het vat rond is, kan het prima als bijtafeltje dienen als we het een beetje aanpassen. Het staat vooral goed in de huiskamer gedecoreerd in plattelandstijl.

Als steun voor verschillende doelen

In dit geval kan het wijnvat simpelweg gebruikt worden als steun en doet door zijn hoogte, gewicht en breedte prima dienst als ondersteun om er bijvoorbeeld een plateau met hapjes op te zetten bij een evenement.

Als schapruimte

Je kunt de lege vaten ook doorzagen en aan de muur hangen en er wat plankjes in bevestigen die als schapruimte dienen. Bovendien zien ze er door de ronde vorm erg stijlvol uit.

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2007Viña Ardanza Reserva 2007

Viña Ardanza Reserva 2007

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2007Viña Ardanza Reserva 2007

Viña Ardanza Reserva 2007