Wijn en Yoga: een stijgende trend

En yoga en bier en pilates en vele andere drankjes. Hoewel het een excentriek idee lijkt, is de realiteit dat steeds meer centra en lessen zich  aansluiten bij de trend van wijn en yoga. En dit is omdat beide concepten erg gezond zijn.

De voordelen van yoga zijn bekend, maar wijn brengt ook een wereld van sensaties en voordelen met zich mee om voor het lichaam te zorgen. Dus als we het een en het ander verenigen, is het resultaat magisch.

Yoga in de wijngaarden

Het is een nieuwe trend die op twee manieren kan worden geïnterpreteerd. Aan de ene kant; plaatsen waar je yoga kunt beoefenen en dan drink je een glas heerlijke wijn, en aan de andere kant; verschillende wijnhuizen die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, bieden naast het tonen van de omgeving van de wijngaarden, ook  het kunnen beoefenen van yoga.

Oefening met een glas wijn

Maar het lijkt erop dat de trend zich uitbreidt. Dat wil zeggen, wat in is, is niet om alleen naar wijnhuizen te gaan om te ontspannen, maar ook om oefeningen te doen en houdingen aan te nemen (asana’s zoals ze in de yogawereld worden genoemd) met een glas wijn in de hand.

Het is bijvoorbeeld op veel plaatsen in New York populair en zoals we al zeiden in onze inleiding, breidt dit zich ook uit met andere dranken zoals bier.

Eigenlijk vinden degenen die van yoga houden het een vreemd iets. Want er kan niet veel yoga worden gedaan als we tegelijkertijd proberen het glas vast te houden en te drinken. Het gaat over iets anders, origineels en leuks doen. In werkelijkheid dient het om met anderen om te gaan en te zeggen dat je aan het sporten bent terwijl je een glas wijn drinkt of bier van de tap.

Voordelen van yoga

Het is interessant om te zien hoe een les van dit type wordt uitgevoerd, omdat sommige mensen zeggen dat sommige vrij gecompliceerde houdingen van yoga niet goed tot een einde te brengen zijn zonder een slok wijn.

Het verbeteren van lichaam en geest in een enkele discipline. Het zou een definitie van yoga kunnen zijn, want onder de voordelen vinden we de cardiovasculaire, naast het weten van hoe om te gaan met stress en angst dankzij mediteren en het weten hoe correct te ademen. Een studie van het American College of Cardiology in Dubai toonde aan dat patiënten met hartziekten die yoga beoefenen, naast aërobe oefening, de bloeddruk en de body mass index en het cholesterolgehalte tot wel twee keer zo veel verlagen.

 TAGS:Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Een wijn witte beoordeeld met 4,2 punten uit 5 volgens de klanten van Uvinum.

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva 2009

Een van de meest emblematische wijnen uit de Alta Rioja

Chocolade en wijn vertragen het ouder worden

Twee van de meest waardevolle genoegens in het leven, chocolade en wijn, kunnen ons beschermen tegen veroudering. Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cell Biology laat zien dat menselijke cellen verjongd kunnen worden, als we beide eten en drinken (altijd met mate). We ontdekken waarom.

Resveratrol, antioxidant tegen veroudering

Hoewel er al studies zijn verricht die zich richten op deze bevestiging, toont dit nieuwe onderzoek aan dat chemicaliën vergelijkbaar met resveratrol, dat een antioxidant is dat gevonden wordt in verschillende planten en voedingsmiddelen, zoals cacao of druiven, bijdragen aan het verjongen van  de huid.

Uit de studie, uitgevoerd door onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton in het Verenigd Koninkrijk, en geleid door professoren van de moleculaire genetica, bleek dat het toevoegen van substanties vergelijkbaar met resveratrol aan de verouderende menselijke cellen, niet alleen maakte dat de oude cellen jonger leken, maar ze begonnen opnieuw weer te delen. Dit zou in feite het gebruikelijke gedrag van jonge cellen zijn.

De verantwoordelijken voor de studie legden uit dat ze de experimenten verschillende keren hadden herhaald. In alle gevallen werden de cellen verjongd. Dus het onderzoek bevestigt opnieuw dat zowel cacao als wijn krachtige antioxidanten zijn die onze cellen regenereren en de veroudering van de huid vertragen.

Voordelen van chocolade

Zoals we kunnen zien, transformeert chocolade dankzij antioxidanten de huid en maakt deze jonger en gladder. Het is daarom bekend dat esthetische behandelingen van chocotherapie voor het lichaam een grote verbetering van de opperhuid mogelijk maken.

Maar daarnaast is chocolade goed voor het hart. De Spaanse Society of Dietetics and Food Sciences, Sedca, vertelt ons dat pure chocolade ons de meeste voedingsstoffen geeft en de bloeddruk verlaagt.

Op hun beurt, op psychologisch niveau, stellen artsen vast dat een normale portie chocolade een hoge psycho-farmacologische activiteit heeft. Daarom is chocolade aanbevolen om depressie of ontmoediging te bestrijden omdat het het gelukshormoon activeert en ons energie en welzijn geeft. Zoals we zeggen, zwarte cacao is het beste voor de gezondheid, hoewel we het ook niet mogen misbruiken.

Eigenschappen van wijn

Vooral rode wijn bezit een grote hoeveelheid eigenschappen. Aan de ene kant, omdat druiven antioxidante pollenolen bevatten, brengen ze jeugd naar onze huid. Maar het helpt ook om te strijden tegen vrije radicalen,  en verhoogt het goede cholesterol, beschermt het hart en ontspant ons. En, net als chocolade, geeft het energie door endorfines vrij te maken.

wijn envjecimiento

De wijn moet met mate worden gedronken, oké, het mediterrane dieet  bevat één glas wijn en het is raadzaam om een ​​glas wijn per dag te nemen.

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Een niet-traditionele wijn is de nieuwkomer op de Nederlandse wijnmarkt

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva, een van de meest emblematische wijnen uit de Alta Rioja, presenteert de nieuwe wijn van druiven uit oogstjaar 2009. /small>

Wodka is niet alleen om te drinken!

We kennen wodka allemaal als een drankje, het is te gebruiken om te mixen met vele andere ingrediënten om de beste cocktails te krijgen. Maar u wist zeker nog niet de verdere verschillende gebruiken van wodka buiten dat van een drankje. We gaan leren waarvoor wodka te gebruiken is, bij de meest alledaagse toepassingen.

Het voorkomen dat de kleur van  kledingstukken verbleekt

We gaan er van uit dat u een aantal kunsten heeft geprobeerd toen u de kleding waste en de kleur bleef  toch verbleken. Om de kleur te behouden, mengen we wodka en water en we wrijven het mengsel op de kledingstukken voordat ze worden gewassen. Op deze manier zal het langer duren voordat de kleur verbleekt.

Glazenwassen

Er zijn veel producten om de ramen schoon te maken. Maar misschien zijn ze minder vuil als we dit drankje op de doek aanbrengen om op een eenvoudige manier af te rekenen met het vet dat zich gewoonlijk op de keukenruiten verzamelt.

Tegen de beet van insecten

In de zomer kunnen insectenbeten verschillende problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld de tijgermug die een deuk in onze huid maakt en er echt een niet te negeren insectenbeet ontstaat, waarvan sommige bij de eerste hulp eindigen. Om te voorkomen dat we gebeten worden door insecten, kunnen we een mengsel van wodka en water op onze benen en armen aanbrengen. Misschien bedenken ze zich voordat ze ons willen bijten.

Minder geur van voeten

Als je voeten meer ruiken dan normaal, zijn er enkele producten om het te verzachten, maar je kunt altijd een zelfgemaakte mix thuis maken en de voeten in dit drankje weken en zo de geur van voeten wegnemen.

Verlengen van de levensduur van snijbloemen

We weten al dat, wanneer we bloemen plukken om onze woonkamer te versieren, ze meestal niet lang goed blijven. Nou, blijkbaar als we een paar druppels wodka aan de vaas toevoegen, kunnen we ze wat langer laten meegaan.

snij bloemen

Zorg voor helderder haar

Als u meestal vrij ruw haar heeft en weinig zijdezacht, zijn de conditioner en het masker prima, maar een andere manier om  wodka te gebruiken is om het haar te laten glanzen. Het is voldoende om het haar met een beetje wodka te wassen dat u samen met shampoo aanbrengt.

Geeft meer glans aan zilver

Niet alleen zal het haar glanzender zijn. Wodka kan ook een uitstekende remedie zijn om oude voorwerpen van zilver die er beschadigd uitzien, ook al is dat niet zo, op te poetsen en te laten blinken.

 TAGS:Vodka Finlandia

Vodka Finlandia

Finlandia Vodka vervaardigt deze Vodka Finlandia.

 

 TAGS:Vodka Nemiroff Original 1L

Vodka Nemiroff Original 1L

De klanten van Uvinum beoordelen deze Vodka Nemiroff Original 1L met 4 punten over 5.

Hamburger en wijn?

Traditioneel gaat de hamburger samen met frisdranken. Maar er is niets vastgelegd en ze combineert perfect met vele andere drankjes. Ja, en ook met wijn, want rundvlees is een van de beste producten die met rode wijn samengaat . We ontdekten met welke drankjes we een hamburger kunnen genieten.

De wijn en hamburger gaan al heel lang samen. Als we zoals in dit geval kiezen voor deze traditionele broodjes gevuld met kip of kalkoen, dan gaan de rosé en witte wijnen goed daarmee samen, iets gekoeld. Zo wordt een fijne en zachte smaak geboden, die ook wordt geaccentueerd door alles wat de hamburger nog kan hebben, of het nu tomaat of ui is.

Terwijl nieuwe vegetarische hamburgerspecialiteiten ook de voorkeur hebben voor iets zachtere wijnen, zoals witte wijnen. Vergeet ook de natuurlijke en biologische wijnen niet om een ​​veel completere natuurlijke ervaring te bieden.

Voor hamburgers van rundvlees en voor meer speciale hamburgers , die kunnen variëren met kaas tot spek tot ei, hebben rode wijnen met een beetje body de voorkeur. Een voorbeeld is om ze te combineren met Spaanse grenache of Cannonau di Sardegna: een wijn met een “gerookte” stijl.

Bovendien is dit een perfecte match zoals te zien was in de Ruta Vino & Burguer van de DO van Navarra, in Pamplona in november 2018. De gastronomische hamburgers staan open voor betere kwaliteitswijnen die goed passen bij die speciale smaken die men vindt in deze gerechten, met iets meer bewerking..

Wanneer we hamburgers met kaas willen combineren, geven we de voorkeur aan oude wijnen, zoals  Reseva de la Rioja , Chianti Classico of Montalcino Rosso.

Met cava

Het wordt steeds minder vreemd om hamburgers samen te zien met champagne. Dus als u een durfal bent, en krachtige smaken en kiest, zal het met cava heel goed samen gaan omdat het mogelijk maakt de mond schoon  voor te bereiden bij het proeven van de iets andere exotische smaken.

Het traditionele bier

Bij de  wijn,  is een  andere drank  steeds meer geaccepteerd  bij het publiek als het gaat om het proeven van een goede hamburger: bier. Als we kiezen voor  lekker eten in de specialiteitencategorie dan kunnen we ook vragen om een ambachtelijk bier, het zal meer smaak geven en we zullen ook veel  meer genieten van de ervaring.

hamburger bier

Indien u meer van het klassieke bent, 85% van het geconsumeerde bier in de wereld is Lager, zodat u elke keus kunt maken van de verschillende merken die wij wij op de markt hebben.

Liefde wordt ook gedeeld in drankjes

Men zegt dat twee samenwonenden uiteindelijk dezelfde voorkeuren krijgen, zelfs in drankjes. In een onderzoek, gepubliceerd in het gedragswetenschappelijk tijdschrift Appetite, testten de onderzoekers van de Universiteit van Wrocław in Polen en de Universiteit van Dresden in Duitsland de aroma- en smaakvoorkeuren van 100 heteroseksuele stellen wier relaties varieerden van drie maanden tot 45 jaar. Ze ontdekten dat hoe langer koppels samen waren geweest, hoe meer hun voorkeuren overeen kwamen.

Organisatie van de studie

De studie was erop gebaseerd dat elke deelnemer 38 aroma’s rook, waaronder geuren zoals eucalyptus, butanol, sinaaasappel, gerookt vlees en karamel. De onderzoekers hadden ook monsters van elk van de vijf basissmaken opgelost: zoet (10 gram D-sucrose), zuur (5 gram citroenzuur), zout (7,5 gram NaCl), bitter (0,05 gram kininehydrochloride) en umami (10 g natriumglutamaat). De deelnemers werd gevraagd elk geur- en smaakmonster te beoordelen van 1 (“Ik vind het heel goed”) tot 5 (“Ik vind het helemaal niet goed”).

Hoe meer tijd samen, hoe meer gelijkenis in smaak

De studie onderzocht niet alleen hoe de voorkeuren kunnen worden beïnvloed door de levensduur van een relatie, maar ook hoe zij zouden kunnen worden beïnvloed door hoe gelukkig het paar was. Gelukkige koppels hadden niet meer dezelfde voorkeuren dan degenen die minder tevreden waren. Een grotere tevredenheid in de relaties had echter een licht negatieve correlatie met gelijke reukvoorkeuren.

Het is logisch dat hoe meer jaren (en flessen wijn) een paar heeft gedeeld,  hoe meer de voorkeuren uiteindelijk worden aangepast aan elkaar. Door onderzoek werd geconcludeerd dat, zelfs in een ongelukkige relatie, vooral als het paar samen leeft, het waarschijnlijk is dat koppels steeds dezelfde dingen eten en ruiken uit gewoonte, noodzaak of fatsoen.

Stellen die samen drinken zijn gelukkiger

Maar er is meer, omdat een nieuwe studie van de University of Michigan stelt dat stellen die samen drinken gelukkiger zijn. Onderzoekers hebben 2.700 gehuwde paren geïnterviewd en geanalyseerd hoeveel en hoe ze drinken. De conclusies waren dat de 2 personen eerder geneigd waren zich gelukkig te voelen in hun relatie indien ze deze gewoonten deelden dan degenen die nuchter bleven terwijl de andere alcohol consumeerde, en omgekeerd.

Er resten nog steeds veel studies om volledig te begrijpen waarom de smaak van koppels op één lijn ligt, maar waarom zou u het nu niet als een geweldig beginsel gebruiken om tijd door te brengen met uw partner en zijn favoriete fles wijn?

 TAGS:Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Pasion Blue Chardonnay (blauwe wijn)

Een niet-traditionele wijn is de nieuwkomer op de Nederlandse wijnmarkt: ja, de wijn is echt blauw en volledig legaal.

 TAGS:Le Benjamin de Beauregard 2011

Le Benjamin de Beauregard 2011

Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Uvinum.

Wat is veganistische wijn?

Het is 2018. De mensen, met name generatie Y, ook bekend als millennials, besteden speciale aandacht aan een dieet dat het milieu respecteert. Bovendien is veganisme voor hen niet langer alleen maar een trend, maar een levenshouding. De veganistische markt is booming.

In het Verenigd Koninkrijk, Italië of de Verenigde Staten wordt geschat dat tussen de 10 en 13% van de bevolking vegan of vegetarisch is, en in Spanje neemt de trend toe: 7,8% van de bevolking is veggie (inclusief vegetariërs, flexitariërs en veganisten). Zo erkennen steeds meer eersteklas wijnbouwers deze nichemarkt en zijn ze gespecialiseerd in de productie van veganistische wijn om de nieuwe generaties tevreden te stellen.

Wijn is een plantaardig product! Maar waarom is wijn niet veganistisch?

Uvinum heeft het antwoord!

Producten van dierlijke oorsprong in wijn

Wijnen zijn meestal niet veganistisch, want om wijn te zuiveren, moeten producten van dierlijke oorsprong worden gebruikt, zoals caseïne, gelatine of eiwit. Ze worden gebruikt om de droesem in wijn te verminderen, kleine deeltjes die uit de pulp of schil van de druiven komen en een negatieve invloed kunnen hebben op de wijn. Door gebruik  te maken van producten van dierlijke oorsprong zakken deze stoffen sneller weg in de bodem van het reservoir, wat het helder worden van de wijn vergemakkelijkt.

In sommige gevallen helpen zuiveraars van dierlijke oorsprong om de smaak van sommige variëteiten te neutraliseren, die wanneer ze gezeefd zijn, een sterke bittere smaak achterlaten door de tannines. Met hun hulp wordt de overmatige hoeveelheid tannine van schillen geneutraliseerd en de smaak van de wijn wordt geschikt voor ons gehemelte.

Maar helaas is het niet zo voor mensen die een veganistisch dieet volgen.

Veganistische alternatieven bij het maken van wijn

Bij de productie van veganistische wijnen zijn wijnmakers creatief geworden om een plantaardig product te vinden dat de wijn zuivert. De oplossing is eenvoudig: dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige eiwitten, waarvan de oorsprong granen zijn, zoals tarwe of peulvruchten zoals erwten. Door hen wordt de droesem gefilterd en  is deze wijn gezuiverd.

Een andere oplossing voor veganistisch wijn maken is minerale grond. Bentoniet, bijvoorbeeld, is een vulkanische as die helpt bij het zuiveren van wijn.  De actieve as wordt gebruikt om onvolledigheden in de smaak te plaatsen.

In het geval van veganistische wijn, neemt de wijnproductie iets meer tijd in beslag vanwege de complexe veganistische procedures. Maar met het doel om een tevreden eindklant te bereiken, accepteert de wijnbouwer graag een hogere moeilijkheidsgraad.

Hoe herkent u een veganistische wijn?

Het is heel eenvoudig! Kijk maar eens naar de flessen. Er is een speciaal label van de Europese Vegetarische Unie dat voedsel uit heel Europa een zegel van veganistische kwaliteit geeft. Als u dit label ziet, heb u de volledige garantie dat u voor een veganistische wijn staat.

Ook bij Uvinum hebben we een lijst met veganistische wijnen samengesteld, zodat u kunt genieten van wijnen zonder dierlijke producten.

 

Gezondere gewoontes rond drinken onder jongeren in het VK

Volgens een gepubliceerde studie in het Britse tijdschrift BMC Public Health, gericht op jeugdgewoonten, is al enkele jaren een afname waargenomen in alcoholgebruik onder jongvolwassenen (tussen 16 en 24 jaar oud). Van de bijna 100.000 ondervraagde jongeren beschouwt 29% zichzelf als niet-drinkers, terwijl dit in 2005 slechts 18% bedroeg.

In 2005 gaf 43% van de jongeren zelfs toe boven de aanbevolen limieten te drinken, een cijfer dat tien jaar later tot 28% daalt. Het dwangmatig gebruik daalde in dezelfde periode van 27 tot 18% en de onthouders zijn gestegen van 9 tot 17%.

Grootschalige daling

Zoals door de auteurs van het onderzoek besproken in een artikel  van The Drinks Business, groeit de groep van niet-drinkers onder jongeren en deze bestrijkt een breed scala aan groepen, waaronder de bewoners van de noordelijke en zuidelijke regio’s van Engeland, de blanke bevolking, fulltime studenten, werknemers en allerlei sociale klassen. Deze groei geeft aan dat onthouding van alcohol een trend wordt die zijn oorsprong vindt in culturele factoren.

Gewoonten van alcoholgebruik

Dit gedrag wordt steeds meer sociaal aanvaardbaar, terwijl risicogedrag in verband met drankmisbruik ​​buiten het normale  staat. Dit wordt bevestigd door de gegevens van de World Health Organization (WHO), ze laten een dramatische daling van het alcoholgebruik onder Engelse jongeren zien, in vergelijking met andere Europese landen.

De waarheid is dat sinds 2002 en 2014 er een aanzienlijke vermindering van het verbruik onder de jeugd is, maar tussen de landen hele verschillende cijfers, waardoor Engeland de meest drastische reductie toont: terwijl in 2002 50,3% verklaarde drank wekelijks te drinken, daalde in 2014 het cijfer tot 10%.

Goed nieuws voor de gezondheid van de jeugd

De waarheid is dat deze studie goed nieuws is, omdat het hebben van gezonde gewoonten rond drinken fundamenteel is. Matig drinken kan gunstig zijn voor de gezondheid, maar altijd binnen de limieten die zijn vastgesteld door internationale organisaties zoals de WHO.

Deze consumptietrend gaat hand in hand met de toename van de voorkeur voor laag-alcoholische dranken, zoals niet-alcoholische wijnen, die geleidelijk aan op de markt verschijnen.

De origineelste combinaties van wijn en pasta

Witte wijn is niet altijd de beste om te combineren met pasta. Het hangt af van de sauzen die worden toegevoegd en, als het gevulde pasta is, de ingrediënten die erin zitten. We laten je enkele trucs zien om combinaties van wijn en pasta te leren.

Wijnen voor lichtere sauzen

Er zijn veel sauzen om bij pasta te voegen. Van olie met oregano tot ragout of zachter gemaakt met tomaat.  Deze sauzen zullen we combineren met witte of rosé wijnen. Als de saus carbonara is, gaat het naast witte ook goed samen met een goede cava. Cabernet Sauvignon is een van de variaties die beter is dankzij een vleugje frisheid en zo de zuurheid die het gerecht misschien geeft, breekt.

Wijnen voor vleessauzen

In dit geval zijn de sauzen krachtiger en bieden ze sterke smaken aan het gerecht. Het is duidelijk dat het, voor bij het vlees, beter is om een ​​rode wijn te kiezen. Maar dit kan zowel jonge als rijpere zijn. Hierbij schenken ze van de meest krachtige Rioja tot Merlot en andere zachtere soorten die een sterk hoofdgerecht zoeter doen smaken.

wijn en pasta koppelen

Wijnen met pestosaus

Pesto is een bijzondere saus. Voor velen kan het iets sterks zijn en voor anderen is het eerder licht, het hangt af van ieders  persoonlijke smaak. In deze zin is de wijn die het beste past bij pasta met pestosauzen een witte Sauvignon Blanc, omdat deze de frisheid biedt die nodig is om de sterkste smaak van het gerecht tegen te gaan.

Wijnen met pasta gevuld met champignons

We hebben al aangegeven dat we meer aandacht moeten besteden aan het vullen van de verse pasta dan aan de sauzen. Met dit type pasta gaat rode wijn van het type Merlot goed samen, of witte die veel body heeft, zoals Chardonnay.

Pasta met zeevruchten en vis

Pasta is een zeer veelzijdig gerecht dat vergezeld kan worden door groenten, vlees en vis. In het geval dat we vis, wijn en pasta combineren, kiezen we voor een jonge witte.

Wijn en pasta koppelen

Pasta met groenten

Als het pastagerecht groenten bevat, wordt gecombineerd met Sauvignon Blanc-variëteiten en ook met rosé wijnen.

Wijnen naar de kaas van de pasta

Met de kaas wordt ook rekening gehouden, omdat het meestal met pasta samengaat en zeer herkenbare smaken heeft. Meestal worden niet te sterke kazen gebruikt of wel de klassieke parmigiano. Deze kaas past perfect bij rode Italiaanse wijnen, hoewel een witte Spaanse ook prima kan.

4 cocktails met weinig calorieën om je figuur te behouden

Wil je een paar kilo afvallen zonder het smakelijke drankje na het werk op te geven? Maak je geen zorgen, wij van Uvinum kennen dit probleem heel goed. Daarom presenteren we 4 cocktails met een laag caloriegehalte, zodat je de zaterdagavond kunt genieten met je vrienden en tegelijkertijd je figuur kunt behouden.

1. Spritzer – De Oostenrijkse nationale drank

De Spritzer, in Duitsland Weinschorle genaamd, is waarschijnlijk de meest populaire longdrink in Oostenrijk en wordt elk seizoen van het jaar genoten. Het is een drankje gemaakt van wijn vermengd met mineraalwater en versierd met een schijfje citroen. Voor deze populaire drank gebruikt men een nogal jonge witte wijn van de verschillende soorten Grüner Veltiner, Weissburgunder en Chardonnay en de verhouding van het mengsel van wijn en water moet 1:1 zijn. Deze verfrissende drank heeft slechts 58 calorieën/100 ml.

Deze SUV heeft ook een ander voordeel: u zult u uw kater van de volgende dag besparen vanwege het hoge watergehalte van de drank. Geniet van deze Oostenrijkse klassieker!

2. Vodka Soda – Eenvoudig en arm aan calorieën

Water + Vodka = Vodka Soda

Vanzelfsprekend is het niet zo eenvoudig! Deze cocktail moet ook goed worden gemengd. Vul eerst een glas met ijsblokjes en voeg de ingrediënten toe. Voor dit drankje met weinig calorieën heeft u 3 delen bruisend water en 1 deel wodka nodig . Versier het glas tenslotte met een zoete citroen. Deze cocktail heeft slechts 22 calorieën/100 ml.

Weet u niet welke wodka u moet gebruiken om deze cocktail te maken? In onze blog bieden we u een unieke selectie.

3. Martini – gemengd of geschud?

We kennen dit drankje allemaal van de beroemde James Bond-films, maar wist u dat deze cocktail tot de caloriearme alcoholische dranken behoort? Cocktail Martini is een klein drankje om te drinken als aperitief en wordt meestal bereid met Franse alsem en gin.
Een van de bekendste varianten van de Martini is de Dry Martini. Deze drank is gemaakt met London Dry Gin en de minste hoeveelheid vermouth mogelijk. In geen geval mogen we de olijf vergeten die het glas siert.

Een hoeveelheid die overeenkomt met 100 ml Martini Cocktail heeft slechts 140 calorieën! Nu weet u waarom James Bond zo’n perfect lichaam heeft.

4. Mojito – Groeten uit Cuba

In tegenstelling tot veel andere Cubaanse cocktails, is de mojito een caloriearm alternatief. Uitgevonden in Havana, deze cocktail bestaat uit vijf basisingrediënten : witte rum, suiker (traditioneel suikerriet sap), limoen sap, frisdrank en munt. Het belangrijkste productie-element is waarschijnlijk een mojito rum. De beste rums voor mojito zijn beschikbaar op Uvinum.

Het mineraalwater van deze Cubaanse drank maakt het een caloriearme cocktail. Het groene goud van Cuba heeft slechts 71 calorieën/100 ml.

Zoals u kunt zien, is er een unieke selectie cocktails met weinig calorieën. Dus niets meer staat het volgende feest in de weg. Veel plezier met het proberen en genieten van deze caloriearme cocktails. En onthoud, drink met mate!😉

De interessantste wijn- en voedselmusea ter wereld

Wanneer we op reis zijn of gedacht hebben aan het maken van een fantastische wijnroute, mag u deze musea waar wijn en eten de hoofdrolspelers zijn, niet missen. Let op en schrijf ze in uw persoonlijke agenda. En geniet van de wijn.

Vivanco Museum voor wijncultuur, Spanje

In Spanje is het interessantste en oudste museum ter wereld over wijn: het Vivanco Museum voor wijncultuur. Doordat de World Tourism Organisation-UN, het als beste wijnmuseum ter wereld heeft benoemd, is het mogelijk om maar liefst  8.000 jaar geschiedenis te doorlopen met 20.000 kunstwerken. Er zijn opvallende authentieke archeologische stukken met honderden jaren geschiedenis en veel modernere werken gemaakt door artiesten zoals Picasso, Sorolla, Juan Gris, Chillida, Barceló, Genovés of Warhol. Maar er is meer, want het is toegestaan om de wijnkelder binnen te gaan, proeverijen te houden, conferenties en workshops bij te wonen en 220 soorten wijn van over de hele wereld te zien.

Pleven wijnmuseum, Bulgarije

Bevindt zich in een grot, in het Kaylaka-park in Bulgarije; er zijn veel aan wijnbouwtradities van de stad gerelateerde objecten. Omdat we in een park zijn, kunnen we ook de flora en vegetatie ervan zien. In het museum, zoals in vele andere van dit type, is plaats voor wijnproeverijen.

Gingerbread Museum, Polen

Er is niet veel wijn, maar er zijn wel enkele curiositeiten. In Polen biedt het Gingerbread Museum (Muzeum Piernika) bezoekers een zicht op de rituelen en tradities die bij het koken en bereiden van gingerbread betrokken zijn. Activiteiten, tijdelijke tentoonstellingen, interactieve acties, en de mogelijkheid tot deelname aan het bakken van uw eigen gingerbread.

Frietmuseum in Brugge, België

Misschien wist u niet dat de oorsprong van Franse frietjes in België ligt. Daarom vinden we hier dit museum, verdeeld in drie delen. De geschiedenis van de Franse friet wordt tentoongesteld middels 400 antieke stukken. De keuze om aan het einde van het bezoek de friet te proeven is ook inbegrepen.

Currywurst-museum, Berlijn

Het zou op geen andere plaats kunnen zijn, omdat de worst van de stad Berlijn curryworst is. Fijne plakjes worst uit Frankfurt met tomatencurry. In dit museum zien we op welke manier dit eten zo populair is geworden, dankzij interactieve tentoonstellingen en nog veel meer. Vergeet ze niet te proeven bij de diverse eetkraampjes in de stad.