Coctails op basis van thee

 TAGS:undefined

Er is een grote verscheidenheid aan cocktails die op vele manieren kunnen worden bereid met verschillende ingrediënten. Deze keer hebben we een speciale lijst met recepten samengesteld en die gericht is op thee liefhebbers en degenen die de kou de das om willen doen.

Ierse Thee (warm)

Ingrediënten:

• 45ml Ierse whisky
• 120ml warme thee
• 1 kaneelstokje

Bereiding:

1. Giet in een beker de whisky en de warme thee.
2. Voeg het kaneelstokje toe en roer het een beetje door

Karamelcoctail met gemberthee

• 1 zakje Lipton thee van vanille y karamel.
• 200 ml water.
• 1 verse gember.
• 1 ½ kopje verdampte melk.
• 1 glaasje witte rum.
• 1 kopje gecondenseerde melk.
• 2 vanillestokjes.
• Muntblaadjes.
• Mango in blokjes gesneden.

Bereiding:

1. Voeg in een grote pan genoeg water toe, het theezakje, de gember en de verdampte en gecondenseerde melk.
2. Kook 2 minuten en haal de pan van het vuur.
3. Zeef het mengsel en laat afkoelen.
4. Nadat het afgekoeld is voeg het mengsel aan mixer toe en voeg het glas witte rum erbij.
5. Mix op hoge snelheid gedurende een minuut.
6. Serveer in glazen en garneer met vanillestokjes met muntblaadjes of de blokjes mango.

Smoked Souchong

Ingrediënten:

• 120 cc Dilmah Lapsang Souchong kruidenthee
• 180 cc Gin Hendrick’s
• 60cc gembersiroop
• 60 cc grapefruitsap
• 80 cc eiwit
• 1 gr Dilmah Lapsang Souchong (om te roken)

Bereiding:

1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en schud ze goed door elkaar in een shaker.
2. Schep het mengsel in een theepot en rook gedurende 20 seconden.
3. Serveer uit dezelfde theepot in een kop.

 

 TAGS:Gin MareGin Mare

Gin Mare

 

 

 TAGS:Gin Puerto de Indias StrawberryGin Puerto de Indias Strawberry

Gin Puerto de Indias Strawberry

Waarom smaakt wijn beter met kaas?

 TAGS:undefined

 

Het is al lang bekent dat kaas en wijn onafscheidelijk zijn. Deskundigen uit de culinaire wereld geven dikwijls advies over combinaties die een nieuwe dimentie geven aan onze evaringen als fijnproevers. Er is hier dan ook veel over geschreven en uit de boeken kunnen we veel leren over de combinaties van verschillende types kaas en wijn.

Maar waarom smaakt wijn dan beter met kaas? Ditzelfde heeft men zich afgevraagd bij het Frans Instituut voor Smaak en Eetgewoonten. Deze instantie heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om te zien in welke mate de smaaksensatie van wijn veranderd als we wat kaas gegeten hebben. De resultaten zijn recentelijk gepubliceerd in het blad Journal of Food Science.

Mara V. Galmarini, de hoofdauteur van het onderzoek onthulde het volgende: “Dankzij ons onderzoek hebben we vastgesteld dat de waarneming van astringentie (samentrekking van de mond) van een bepaalde wijn zou kunnen worden verminderd na het nuttigen van kaas. Het is gebleken dat bij de vier onderzochte kazen hetzelfde effect waargenomen werd. Kortom, de wijn smaakt waarschijnlijk beter bij een gevarieerd kaasplateau, onafhankelijk van de kaas die uiteindelijk uitgekozen wordt”.

De 31 vrijwilligers die aan de test meededen ondergingen 2 experimenten: in de eerste plaats probeerden zij vier soorten wijnen (Pacherenc, Sancerre, Bourgogne y Madiran) waarbij zij op een lijst moesten aangeven welke smaak het meest overheersend was. Vervolgens werd de de proeverij iets gewijzigd en moesten ze een stukje kaas tussen iedere slok wijn drinken. Bij dit tweede experiment werden er vier soorten kaas aan de vrijwiligers voorgeschoteld: Epoisses, Condado, Roqueford en Crottin de Chavignol.

Gedurende de keuring is de positieve werking van kaas in de perceptie van wijn aangetoond. Dit effect was vooral merkbaar bij de rode wijnen uit het experiment (Bourgogne en Madiran) die bij de vier soorten kaas fruitachtige aroma´s achterlieten en bovendien de astringentie verminderden. Hetzelfde positieve effect, alhoewel in mindere mate, werd waargenomen bij de perceptie in zowel zoete als droge witte wijnen.

Er is dus geen twijfel meer mogelijk: de wetenschap heeft nu bewezen dat de beste combinatie bij een goede wijn een heerlijke kaasplateau is.

 

 TAGS:Laya 2015Laya 2015

Laya 2015

 

 

 TAGS:Entresuelos 2012Entresuelos 2012

Entresuelos 2012

Welke wijnen moeten gekoeld worden en hoe?

 TAGS:undefined

 

Iedere liefhebber van wijn weet dat iedere soort zijn eigen ideale serveertemperatuur heeft. Sommigen moeten op kamertemperatuur gedronken worden en een te lage of een te hoge schenktemperatuur kan de indruk van een wijn bederven.

Zo smaken bijvoorbeeld de meeste jonge witte wijnen of rosé´s beter als ze koud gedronken worden. De zwaardere wijnen kunnen echter hun aroma´s en smaak verliezen als ze te koud gedronken worden.

Ondanks dat we reeds weten dat bijvoorbeeld rode wijnen niet koud geserveerd dienen te worden, betekend dit niet dat deze warm genuttigd moeten worden. Vaak wordt „kamertemperatuur“ verkeerd geïnterpreteerd met als gevolg dat de wijnen niet op de ideale temperatuur geserveerd worden. Dit nadeel wordt bijna altijd opgelost als we over een wijnkelder beschikken met een goede opslagtemperatuur. Aangezien niet iedereen dit geluk heeft drinkt men uiteindelijk de rode wijn vaak te warm (tijdens de zomer of in huizen met verwarming).

Een goede oplossing is om ze even in de koelkast te leggen en van tijd tot tijd de temperatuur te controleren met een wijntermometer. In het geval van rode “reserva” wijnen is het het beste om ze in een frisse en geventileerde plek op te slaan zodat ze geleidelijk kunnen afkoelen tot op z´n minst 20º C. Als dit niet mogelijk is dan is 10 tot 15 minuten in de koelkast voldoende.

Aan de andere kant kan een lage temperatuur wel weer de tekortkomingen verdoezelen van een matige wijn. Dit wordt veel gedaan in bars en restaurants waar wijnen van mindere kwaliteit vaak te koud geschonken worden.

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015

 

 

Waarom kan de ene wijn veel meer (of minder) kosten dan de andere

 TAGS:undefinedOm de zoveel tijd lezen  we of horen we zeggen dat in een blinde proeverij  een veel goedkopere wijn “heeft gewonnen” van een veel duurder. Het kan gebeuren, natuurlijk. Er zijn enkele wijnen van 5€ die vergelijkbaar  zijn en niets toe geven  aan een van 20€, hoewel  daardoor niet gesteld mag worden dat veel wijnen die 20 of 30 of 100 euros  kosten hun prijs niet waard zijn.

Dus, de kwaliteit is altijd in een goede verhouding met de prijs? Bijvoorbeeld, een onderzoek gepubliceerd in het voorjaar van 2008 door het Journal of Wine Economics, waarbij 506 mensen deelnamen (waarvan 12% kenners van de materie waren) heeft geconcludeerd dat de consumenten die geen kennis van de materie hadden  de goedkopere wijnen beter waardeerden, terwijl de kenners een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit maakten.

Zoals u wellicht zou kunnen afleiden uit dit onderzoek, zijn er sommige kwaliteiten van wijn die men beter waardeert als men meer kennis heeft van wijn en hoewel ze waarde toevoegen aan wijn, niet voldoende gewaardeerd door de gemiddelde consument. Maar als men in zekere mate  beheersing van dit onderwerp bezit dan wordt er wel  meer objectief en overeenkomstig de prijs  gewaardeerd. Zo konden we afleiden dat hoe meer kennis men heeft over wijn hoe meer sommige kwaliteiten worden gewaardeerd, zonder afbreuk te doen aan de persoonlijke smaak (het belangrijkste is uiteindelijk dat je wijn die je drinkt lekker vindt en ervan geniet).

Maar, verder bij de onderzoeken en wetenswaardigheden, en zoals David Williams ons uitlegt in een artikel dat onlangs is gepubliceerd in The Guardian, wordt de prijs van wijn ook duidelijk met vraagstukken over belastingen, de kosten van de grond of marketing, elementen die allemaal nodig zijn voor wijn om onze tafels te kunnen bereiken.

Om te beginnen, hoe duurder de wijn is, hoe meer BTW erover berekend wordt, en dit al als start helpt de prijs te verhogen. Is ze echter goedkoper, dan wordt er minder BTW berekend. Dan is er nog de kwestie van de grondprijzen: in plaatsen zoals de Bourgogne of de Franse Champagne streek zijn de grondprijzen enorm, veruit de duurste in de wereld. Dus dit heeft ook invloed op de uiteindelijke prijs van het product.

Bovendien kunnen we niet vergeten dat er duurdere ontwikkelingsprocessen zijn dan andere, die meer handen en tijd vereisen en daardoor meer investeringen. Als een producent de beste druiven uit de slechte selecteert voor en tijdens de oogst, en bovendien met de hand, zal meer moeten betalen dan iemand met een oogstmachine en grotere hoeveelheden. En als gevolg daarvan zal men het merken in de prijs (en heel zeker in de kwaliteit).

Dus het is logisch om te denken dat meestal een duurdere wijn eigenschappen heeft die de waarde vergroten, zonder  de tegenstrijdigheid dat het  afbreuk zou doen aan de  goedkopere wijnen. Integendeel, het is het beste in staat te zijn om een wijn gezien de gelegenheid en waardering binnen het bereik te genieten. Omdat….we niet altijd kaviaar willen eten , nietwaar? Wel hetzelfde kan gebeuren met wijn.

 

 TAGS:Perrier-Jouët Grand BrutPerrier-Jouët Grand Brut

Perrier-Jouët Grand Brut

 

 

 TAGS:Ruinart Blanc de BlancsRuinart Blanc de Blancs

Ruinart Blanc de Blancs

Combineren van wijn en pasta? Ja, er is naast Lambrusco meer te beleven

 TAGS:undefinedZoals we weten, is combineren een kunst die men met het verstrijken van tijd en ervaring gaat beheersen, en dat wat we hier presenteren is niet iets dat men precies moet volgen, het is geen wetenschap, het zijn slechts tips om je te helpen om met de beste keuze van wijn van je pasta te genieten. Natuurlijk, ieder heeft zijn smaak en over persoonlijke smaken valt niet te twisten. Maar afgezien van persoonlijke smaak, willen wij je nu enkele keuzes voorstellen zodat Lambrusco niet je enige alternatief is bij je favoriete pasta.

Handvaten voor het combineren van pasta naar smaak

Gewoonlijk wordt de smaak van pasta bepaald door het type saus waarmee het wordt samengevoegd, daarom bespreken we eerst de beste wijnen om ze overeenkomstig de gekozen saus te combineren:

  • Sauzen of bijgerechten op basis van groenten: het zou het beste zijn droge volle rosé wijnen te gebruiken.
  • Sauzen op basis van pesto en andere paddenstoelen: bij  deze heerlijke pasta kunt u bij voorkeur witte Crianza of Sauvignon blanc nemen.
  • Tomatensauzen: waarschijnlijk de meest populaire, maar heerlijke. Het wordt aanbevolen om ze te combineren met lichte rosé wijnen, omdat de zuurgraad goed past bij tomaat. Als je meer van de traditie bent, kun je het combineren met Chianti, zoals de Italianen het voorschrijven.
  • Pasta met zeevruchten en vis: voor deze gerechten zou je beste keus witte wijn zijn, en vooral Pinot of Malvasía. Als je wilt, kan goede cava of droge champagne ook een goede keuze zijn.
  • Pasta met vlees: de kennis van een goede sterke rode wijn zal je smaakpupillen plezieren en een volledige tevredenheid geven.

Lichte pasta’s: die alleen gecombineerd worden met een beetje mozzarella kaas en vinaigrette vallen heel goed in de smaak met rosé wijnen.

Met deze tips heb je geen excuus om niet naar de keuken te rennen om je favoriete pasta te bereiden, of misschien wel naar het beste pastarestaurant in de buurt, en jezelf te verwennen met je favoriete wijn. Smakelijk!

 

 TAGS:Comincioli Chiaretto DiamanteComincioli Chiaretto Diamante

Comincioli Chiaretto Diamante

 

 

 TAGS:Antinori Guado al Tasso Bolgheri Scalabrone 2015Antinori Guado al Tasso Bolgheri Scalabrone 2015

Antinori Guado al Tasso Bolgheri Scalabrone 2015

Spelletjes om te drinken en die je feesten nog leuker maken

 TAGS:undefinedWie heeft er nooit  eens deze spelletjes gepeeld met vrienden. Ze zijn meestal gebruikelijk bij partijen, op verschillende leeftijden en leiden tot leuke momenten die we ons allen herinneren.

Un Limón y medio limón

Elke speler in de groep kiest een nummer. De eerste speler zegt de beroemde Spaanse zin ‘un limon y medio limon a X limones’ waarbij X het nummer van de volgende speler is die willekeurig gekozen wordt. Achtereenvolgens gaat men hetzelfde door met de zin steeds ingewikkelder te maken en hij die faalt om de zin te zeggen is degene die uiteindelijk drinkt.

Actie

Gemakkelijk en eenvoudig: een persoon zou moeten zeggen wat voor actie de deelnemers zullen doen op dat moment, het kan een kus zijn, een dans, of je kleren uittrekken, en als je het niet doet, moet je drinken wat in het glas zit. In dit spel vinden we de variant waarheid, actie of kus, waaruit iedere persoon één van die drie moet kiezen.

Ik zal nooit

Dit spel is om meer te participeren omdat verschillende mensen tegelijk kunnen drinken. Het begint met dat elke speler de zin zegt: Ik zal nooit … met iets wat ze wel of nooit gedaan hebben in hun leven. Spelers die wel ooit gedaan hebben wat ze in de zin zeggen, drinken dan, terwijl als geen van de spelers heeft gedaan wat de zin zegt, dan drinkt degene die ze gezegd heeft.

Woorden toevoegen

Het kan op verschillende manieren. De meest traditionele is dat een persoon begint met het noemen van een dier of een drank, de volgende begint met het eerste woord van de reeks en gaat door, en zo opeenvolgend… wie zich niet alle namen van de reeks opvolgend herinnert, verliest en moet drinken.

Striptease

Het heeft verschillende namen, de spelers gaan kledingstukken uittrekken: dit moet als je aan de beurt bent, en degene die niets meer wilt uittrekken, eindigt door te drinken of je glas wordt opnieuw gevuld.

 TAGS:Gin NordésGin Nordés

Gin Nordés

 

 

 TAGS:Gin MareGin Mare

Gin Mare

Nee, wijn zal je de sportschool niet besparen, maar het zal je helpen gezonder te zijn

 TAGS:undefined

Het is al een paar jaar geleden dat een onderzoeker met de naam Jason Dyk aan de Universiteit van Alberta in Canada  een studie publiceerde over de relatie die bestaat tussen een element dat in veel verschillende voedingsmiddelen voorkomt, onder andere in druiven, resveratrol genoemd en fysieke activiteit.

Tot verrassing van velen, waaronder wetenschappers die betrokken waren bij het onderzoek, werd vastgesteld dat bij resveratrol zeer vergelijkbare resultaten kunnen worden waargenomen als die een harde training laat zien. Jason Dyck verzekert dat dit element kan helpen bij het verbeteren van het resultaat van fysieke prestaties, of mensen kan helpen die niet in staat zijn om dit soort activiteiten uit te voeren als gevolg van beperkingen zoals cardiovasculaire problemen of door onder andere uitputting.

Als al het voorgaande waar is, zal een groot gedeelte van de bevolking, met name op het internet, ervan overtuigd zijn dat wijn drinken een beter alternatief is dan in de sportschool te gaan zweten en dat is iets wat niet helemaal waar is. De wetenschapper Dyck heeft verschillende interviews gehouden om deze verwarring op te helderen. Dyck verzekert dat fysieke activiteit nooit door iets vervangen kan worden en dat het noodzakelijk is om een gezond lichaam te behouden.

Maar niet alles is slecht nieuws. Jason heeft zijn onderzoek voortgezet en geconcludeerd dat resveratrol gebruikt zou kunnen worden als een toevoeging voor betere resultaten tijdens het sporten. Daarbij concludeerde hij bij alles wat we al weten, dat een glas wijn per dag onder andere wordt aanbevolen om voordelen voor de gezondheid te verkrijgen evenals voor vermindering van slechte cholesterol, het voorkomen van verschillende soorten kanker en een vertraging van de achteruitgang van de hersenen.

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2007Viña Ardanza Reserva 2007

Viña Ardanza Reserva 2007

Wat doe je als je veel eetlust hebt?

 TAGS:undefined

Vaak eten we uit pure verveling en ook door spanning. Goed nu, overmatig eten kan gevolgen hebben zoals overgewicht en het ontwikkelen van bepaalde hart-gerelateerde ziekten en problemen met de spijsvertering. Wat te doen met dit probleem?

Eet vijf keer per dag

Voedingsdeskundigen en artsen adviseren dat men vijf maaltijden per dag bereidt. Ontbijt, een hapje om twaalf uur, de warme maaltijd, snack en avondeten. Nu goed, de gerechten moeten niet te grote hoeveelheden hebben; alleen de noodzakelijke.

Stevig ontbijt

Een van de manieren die ervoor zorgt dat we gedurende de gehele dag geen honger zullen hebben, is door een goed ontbijt te nemen. In feite adviseren artsen dat het de belangrijkste maaltijd van de dag moet zijn, gevarieerd en gezond, omdat het met groter gemak verteert, als we het vergelijken met de vertering in de nacht.

Eiwitten en koolhydraten

Een andere manier om spanning te verminderen met voedingsmiddelen is door eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten te eten in iedere hoofdmaaltijd.

Vermijd snoep en vetten

Het is aangetoond door diverse studies dat toename van zoetigheden, suikers en vetten de eetlust stimuleert en de trek niet remt. Het is meer, het levert meer eetlust.

Gebruik een schema

Hoewel we in de zomer onregelmatig eten en het moeilijker is om een eetroutine te hebben, moet het lukken een schema te verkrijgen voor de maaltijden. Onregelmatig snoepen en eten vergroot onze trek en het opgeslagen vet in het lichaam. Waar we ook zijn, zouden we altijd een minimale routine moeten volgen om op dezelfde tijden te ontbijten, lunchen en dineren.

Langzamer eten 

Bepaalde aanwijzingen bevestigen dat langzaam eten de verzadiging vergroot. Daarom is het beter om langzamer te kauwen, genieten van de gerechten en geen haast te hebben om klaar te zijn met eten. Het is ook gunstig als de porties kleiner zouden zijn en het constante snacken wordt vermeden. De spijsvertering zal beter zijn.

 

 TAGS:Roger de Flor Brut NatureRoger de Flor Brut Nature

Roger de Flor Brut Nature

 

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2015Enate Chardonnay 234 2015

Enate Chardonnay 234 2015

Wijn drinken tijdens de zwangerschap

 TAGS:undefined

Er zijn veel artikelen geschreven over drinken van wijn (of alcohol in het algemeen) tijdens de zwangerschap. En het is een kwestie die veel discussie en onderzoek voortbrengt.

Sommige deskundigen zeggen dat drinken van wijn met mate tijdens de zwangerschap prima is, maar anderen zijn van mening dat het nemen van alleen één glaasje zeer gevaarlijk is voor de gezondheid van de baby. Wat niet te betwisten valt, is dat wat vrouwen eten of drinken tijdens de zwangerschap direct door hun bloedbaan naar de placenta gaat om letterlijk verteerd te worden door de foetus. Als een zwangere vrouw een glas wijn drinkt, een biertje of een cocktail, neemt de foetus hetzelfde op.

Wat de foetus betreft, belemmert alcohol hem in zijn capaciteit voldoende zuurstof en voeding te verkrijgen voor de normale celontwikkeling in de hersenen en andere organen. Een studie heeft aangetoond dat een zich ontwikkelende foetus zeer weinig tolerantie heeft voor alcohol en baby’s van moeders die drinken tijdens de zwangerschap kunnen ernstige problemen hebben.

Het Foetaal Alcohol Syndroom

Het Foetaal alcohol syndroom (FAS) is een geheel van geestelijke en lichamelijke aandoeningen dat zich ontwikkelt in sommige ongeboren baby’s als de moeder te veel alcohol drinkt tijdens de zwangerschap. Een baby die geboren wordt met FAS, of zelfs met het minder ernstige FAE (Foetaal Alcohol Effecten), kan ernstige nadelen hebben, die een leven met speciale zorg zou vereisen. Daarbij zijn er onderzoeken die aangeven dat vrouwen die van plan zijn om zwanger te worden moeten stoppen met drinken zelfs voordat ze zwanger zijn.

Inmiddels gaat het ontstane debat over het onderscheiden van: hoeveel is te veel en  wanneer verandert de consumptie van wijn en andere alcoholische dranken in een risico voor de ongeboren baby.

Want tot nu toe zei men dat absoluut geen alcohol de enige veilige grens was. Echter, in het Verenigd Koninkrijk bevestigen de gezondheidsautoriteiten dat zwangere vrouwen en degenen die zwanger willen raken tot twee glazen wijn per week kunnen drinken zonder nadelige gevolgen voor de foetus.

Echter, de meerderheid van de experts is er tegen dat zwangere vrouwen alcohol drinken gedurende de zwangerschap en roepen op om de alcoholconsumptie volledig af te wijzen. Er is steeds meer literatuur met aanwijzingen die verkondigen dat vanaf dronkenschap tot de lage doses alcohol schade kan veroorzaken, hoewel er ook zijn die verdedigen dat een of twee glazen wijn geen reden hebben om schadelijk te zijn.

In ieder geval, gezien het feit dat het onbekend is wat de grens is voor het veilige gebruik en dat het risico bestaat dat het drinken van alcohol de toekomstige baby kan schaden, is het beste om geen wijn te drinken tijdens de zwangerschap en boven alles dokters en specialisten te raadplegen als er twijfels zijn of problemen op het moment om te stoppen met drinken tijdens de zwangerschap.

 

 TAGS:Natureo Blanco 2016Natureo Blanco 2016

Natureo Blanco 2016

 

 

 TAGS:Natureo Rosado 2015Natureo Rosado 2015

Natureo Rosado 2015

Zes voordelen van witte wijn voor de gezondheid

 TAGS:undefined

Iedereen kent de voordelen die rode wijnen ons bieden. maar de witte hebben ook hun eigenschappen, naast hun  onfeilbare frisheid en geur. Wat zijn de belangrijkste voordelen van witte wijn voor de gezondheid?  Hier vermelden we enkele.

1. Het is goed voor long gerelateerde ziekten

Tussen de voordelen van witte wijn valt het op dat het longziekten voorkomt,  en volgens een onderzoek van de Buffalo Medical School, blijkt dat matige consumptie van witte wijn gedurende het hele leven de gezondheid van de longen verbetert. Zo voorkomt het dat ziekten die de luchtwegen aantasten zich voordoen.

2. Het helpt gewicht te verliezen

Hoewel het misschien vreemd kan lijken, want er wordt gezegd dat witte wijn calorieën levert, toont een  onderzoek door de Universiteit  Hohenheim aan dat degenen die gewicht wilden verliezen en met mate witte wijn dronken, erin slaagden om af te vallen.

3. Het is een antioxidant

 Zowel rode als witte wijn hebben antioxiderende eigenschappen omdat ze in het sap van de druif zitten.  Deze bijzonderheid maakt  dat witte wijn ook cellen beschermt  en  de ontwikkeling remt van bepaalde ziektes zoals kanker, vooral borstkanker.

4. Het is voedzaam

Ja, wijn is voedzaam door de hoeveelheid vitamines en mineralen die het bezit. Goed, als je nu kijkt naar witte wijn, valt het op dat het rijk is aan fosfor, kalium en fluor.

5. Het is goed  voor de geest

Wijn drinken verbetert ook de werkzaamheid van het intellect. Zo gezegd levert het niet alleen voordelen op voor het lichaam, want het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit  van Reading concludeerde dat de waarneembare zuren  in de wijn een soort van positieve uitwerking hebben op hersencellen, en dit beschermt de hersenen  tegen het ontwikkelen  van neurologische aandoeningen.

6. Het helpt de botten en spieren versterken

Witte wijn maakt ons meer actief. Hoewel  lichaamsbeweging ervoor essentieel is,  vinden we resveratrol in dit soort wijn dat botten sterk houdt en spieren versterkt.

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2015Enate Chardonnay 234 2015

Enate Chardonnay 234 2015

 

 

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015