Pinot Noir, een elegante wijnstok

Door olivierpinneau

 - De Pinot Noir is oorspronkelijk afkomstig uit de stad van de Bourgogne – Frankrijk. Het is een van de druiven met meer aandacht bij de voorbereiding van champagne en andere mousserende wijnen en wijn maken in de verscheidenheid. Veel van de meest beroemde en dure wijnen zijn gemaakt van de Pinot Noir wijnstok.

Deze wijnstok is zo grillig als zijn excellentie in smaak en elegantie, want het is bijna uitsluitend in een koud klimaat, de nadruk leggend op de productie in landen als FrankrijkSpanjeAustraliëZuid-AfrikaArgentinië en de regio van Californie.. De Pinot Noir heeft kleine bessen, zacht vlees en een paars zwart.

Een Pinot Noir kennen

De Pinot Noir wijnen zijn ongetwijfeld heerlijke wijnen, hebben de neiging om een uitstekende structuur waar de tannines hebben. De smaak heeft een zeer subtiele smaak, fris en fruitig nuances, met een zuurgraad die houdt het “leven”, zonder agressief te zijn in de mond van de wijn: een goede boeket, kortom.

Op de neus, de Pinot Noir wijn is een van de meest aromatische van alle wijnstokken, een feit dat zijn excellentie vergroot. Ze hebben de neiging om aroma’s te springen met bessen zoals aardbeien, bramen, frambozen, pruimen en kersen ruiken. We kunnen ook aroma’s van leer onderscheiden, zoethout en violet, deze eindelijk als ze zijn wijnen van verschillende jaren, gerijpt in eiken. En merken we op dat in de primaire aroma’s kunne we zwarte bessen en truffels vinden.

Zo op het oog, de Pinot Noir wijn heeft een unieke kleur, in het licht een steenrood kleur stelt, met een lichtgevende uniek gloed onder alle wijnen. Net als de meeste wijnen, de kleur verandert met de leeftijd, als een jonge Pinot Noir heeft een robijn rode of paarse kleur afgelopen na 8 tot 10 jaar oud, krijgt een oranje oker kleur.

Het perfekt combineren

De Pinot Noir wijnen zijn perfect met gevogelte zoals kip, gans of eend, vooral als ze worden bereid met kruiden en gebakken, het is ook een luxe vriend met halfharde kazen. Een Pinot Noir wijn kan perfect gaan met vis zoals tonijn en zalm, en enkele zoetwatervissen, altijd bereid met subtiliteit of gestoomd. U moet zich altijd herrineren dat de wijn moet niet het voedsel en vice versa overschaduwen.

Een Pinot Noir wijn moet worden geserveerd op kamertemperatuur, tussen 14 en 15 graden. Als de wijn is meer dan acht jaar de ideale temperatuur is 15 graden en soms als het combineren het bevordert, op 16 graden.

Als u wilt de excellentie van De Pinot Noir proeven, suggereren we u 3 verschillende wijnen, die zullen u permitteren hem leren vooral zijn druif:

 TAGS:Anna de Codorniu BrutAnna de Codorniu Brut

Anna de Codorniu Brut

 

 

 TAGS:Taittinger Brut RéserveTaittinger Brut Réserve

Taittinger Brut Réserve

 

 

Wat zegt u tegen mij?  Welke is de laaste interessante Pinot Noir die u hebt geproefd?

Laat een bericht achter