Productie van rozéwijnen

Door olivierpinneau

 TAGS:Voordat we over de oorsprong van rose wijn spreken en hoe hij zich heeft ontwikkeld op het gebied van productie en consumptie tot nu toe,leggen we uit het verschil tussen een bordeaux en rose wijn. Op deze gelegenheid laten wij u het proces van ontwikkeling van dit soort wijn verklaren.

Elke wijn die probeert de titel van Rozé te nemen zal licht zuur moeten zijn, met fruitige aroma’s en een beetje restsuiker, die kan worden waargenomen of niet aan te nemen. Echter de creatie behoort niet tot een enige recept, maar er tenminste drie verschillende methoden voor het verkrijgen daarvan zijn.

De genoemd grijs wijn wordt door dezelfde manier als de witte wijn: als de druiven geoogst worden, worden ze geprenst en zijn sap gegist wordt. Omdat de kleurijke samenstelling van de wijn wordt in de huid van de druif gevonden, is deze goede wijn bijna kleurloos.

Een tweede manier zou zijn het volgen van de wijngisting van de rode wijnen, dat wil zeggen, dat het geoogst fruit binnen roestvrije ijzer vatten en tanken  wordt geplaatst om hem gedurende 1 tot 3 dagen te laten weken, met het doel kleur en chimische samenstellingen te extraheren die zullen zich tot aroma’s en smaken veranderen. Hier in het meestal krijgt de wijn kleuren die van roze tot zalm en intense gouden, ook genoemd als oog van patrijs.

Laat een bericht achter