Ribera del Duero wijn

Door olivierpinneau

 TAGS:De Ribera del Duero wijn is vernoemd naar de belangrijkste DO van de Duero vallei en Castilla en León. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot de 3 belangrijkste internationale DO van Spanje  (na Rioja en Cava, en naast Priorat), en exporteren ze naar de hele wereld zijn karakteristike wijnen van Tempranillo druif,hier genoemd Tinto Fino o Tinta del País. Wat weet u van de Ribera del Duero?

 

  • De Douro wijnstreek verspreid diverse wijnen, niet alleen de Ribera del Duero: Rueda, Toro, Tierra del Vino de Zamora, komen van de Duero in Spanje en de Douro en Porto in Portugal tamien worden gewassen door de rivier.
  • In Castilla y León, bovendien, bestaan ook andere benamingen als Bierzo, Cigales, Arlanza,… Castilla is een land van wijnen.
  • De voorname rasse vna druif is de Tempranillo, hier benoemd Tinta Fina of Tinta del País. Bovendien, kunnen we wijnen zien die een deel van Cabernet Sauvignon, Merlot of Malbec impliceren, maar nooit als voorname rassen.
  • Ribera del Duero is niet alleen een land van rode wijnen: hoeweel zijn minder bekend, worden ook geproduceerd goede, frescos, smakelijke en met body rozé wijnen.
  • Binnen Ribera del Duero bestaat een streek genoemd tgouden driehoek van de Ribera del Duero wijn, die de beperkte streek tussen de staden van Peñafiel, Pesquera de Duero en Valbuena de Duero bevat. Hier zijn de meest deel van de beroemdste wijnhuizen van deze DO verzameld, en waarvan vele beroemde wijnen kome. De Castillo de Peñafiel wordt beschouwd als het meest erkend monument van de DO, en wordt gezien op het etiket van veel onder zijn wijnen.
  • Otro punto importante de Ribera del Duero es Aranda de Duero.
  • Ribera del Duero wijnen worden gekenmerkt door een donkere kersen kleur en nogal ondoorzichtig, een model dat is gevolgd in vele wijngaarden en benamingen in Spanje, contrasteren goed met Rioja, die gewoonlijk zijn helder en transparant.
  • Bij de neus de Tempranillo druifsaroma krijgt heel goed de aroma’s van het vat, en om deze reden de rode wijnen triomfen vieren met eik en de vergrijzing, waar worden de smaken van fruit met aroma’s van snuif, koffie en noten door veroudering in eiken vaten gemengd.
  • In de mond, een Ribera del Duero heeft een lage zuurgraad en een hoog tanninegehalte, die droogt het gehemelte en maakt deze perfecte wijn om zware maaltijden, zoals gebraad en rood vlees te begeleiden.
  • Door zijn tannines, kunnen deze wijnen worden bewaard voor meerdere jaren, en in sommige gevallen is dit zelfs de beste keuze, omdat veel Crianza en Reserva Ribera del Duero worden meestal verkocht vers geproduceerd en hebben behoefte aan een beetje meer tijd in de fles om hun best te bereiken.

Zeker dat u al de ribera del Duero wijnen geproefd heeft maar, wilt u iets nieuws ontdekken? Bij Uvinum bewijzen we u enige van de nieuwe wijnen:

 TAGS:Aalto 2010Aalto 2010

Aalto 2010: Een van de meest succesvolle Ribera del Duero die in de laatste tijd heeft. Een krachtige wijn, maar zonder verlies van de perfecte fruitige vleugje. U moet proeven.

 

 

 TAGS:Aster Finca El Otero 2009Aster Finca El Otero 2009

Aster Finca El Otero 2009: Enige onder de meest emblemetische wijnhuizen van Rioja voor de Ribera del Duero hebben gewed. Het is het geval voor de Rioja Alta, die investeerde bij dit wijnhuis en zijn aan het ontwikkelen van uitstekende wijnen. Een ontdekking.

Laat een bericht achter