De Rob Roy cocktail

 TAGS:undefinedAlle cocktails met whisky zijn lekker. Maar deze is nog lekkerder en heeft bovendien een lange en interessante geschiedenis. De Rob Roy lijkt op de Manhattan maar wordt gemaakt met Schotse whisky en smaakt daarom net iets anders.

De cocktails is een eerbetoon aan de Schot Robert Roy MacGregor, Rob Roy, ook wel de Schotse Robin Hood genoemd. Volgens het verhaal begon hij zijn carrière in de bar van het Waldorf Astoria hotel. Dankzij het verhaal van Rob Roy werd de cocktail wereldwijd populair, met name in de Verenigde Staten. 

Dit is een van de weinige coctails die worden gemaakt met Schotse whisky. Dit komt omdat deze soort whisky meestal nogal sterk is.

Ingrediënten:

  • 2 ounces Schotse whisky.
  • 3/4 ounce Italiaanse vermouth rosso.
  • 1 scheutje angostura of bitter.
  • IJs.
  • Kers of sinaasappelschil

Bereiding:

Heel makkelijk. Schud de ingrediënten met veel ijs in een cocktailshaker. Daarna serveren in een gekoeld cocktailglas. Versier het glas met een kers of wat sinaasappelschil.

Varianten:

Varianten van de Rob Roy worden gemaakt met verschillende ingrediënten. zoals met gebruik van een mix van droge en zoete vermouth. Of alleen droge vermouth. Het lekkerst blijft de rode vermouth, door de combinatie met de Schotse whisky. 

 TAGS:Lagavulin 16 JaarLagavulin 16 Jaar

Lagavulin 16 Jaar

 TAGS:Hibiki 12 jaarHibiki 12 jaar

Hibiki 12 jaar

Geef een reactie De Rob Roy cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *