Scotch Whisky

Door olivierpinneau

De Schotse Scotch Whisky of gewoon Scotch (“Schots”), is de exclusieve en enige whisky TAGS: in Schotland geproduceerd, voor velen de beste whisky ter wereld.
Om een whiskey Schotse te zijn moet hij bepaalde regels en normen volgen, uitgegeven door de Scotch Whisky Orde van het Verenigd Koninkrijk in 1990, die op zijn beurt verduidelijkt en geeft nieuwe kracht om het record van de zelfde naam in 1988.

Dit record geeft de volgende regels en normen van die gedistillerde dranken, zodat de desbetreffende whisky “Schotse” wordt genoemd:

  • De schotse whisky moet bij een Schotse distilleerderij geproduceerd en behandeld worden , met water en gemoute gerst. In dit preparaat kan ook andere soorten graanworden toegevoegd , altijd en toen worden ze verwerkt in de distilleerderij.
  • De schotse whisky moet gedistillerd worden met een zekere mate van 94,8 ° alcohol (en zal de smaak van de ingrediënten houden waarmee het werd gemaakt).
  • De schotse whisky moet in eiken vaten en in Schotland verouderen, tjdens niet minder dan 3 jaar.
  • Aan de schotse whisky moet een andere soort substantie toegevoegd worden die niet water of karamel is (met kleurstof).
  • De schotse whisky kan niet met minder dan een mate van 40 ° alcohol gebotteld worden.

Geschiedenis van de Schotse Whisky

Er wordt gezegd dat de christelijke monniken brachten distillatie naar Schotland tussen Eeuw IV en V. De eerste gedocumenteerde verslag van Schotse whisky productie dateert uit 1494, in de Rolls boerderij, met een productie van 1500 flessen. In 1506, koning James IV van Schotland (1488-1513), op een bezoek aan de stad Dundee, waar hij de koning was verbaasd te horen dat de kappers van de stad hielden zich bezig met de productie van whisky, vanaf daar weten we dat het Gilde van Barber chirurgen in Edinburgh, waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze drank voor medicinale doeleinden.

In het jaar 1644 een belasting op het whisky produceren werd opgelegd in Schotland, en al in 1780, waren er 8 legale distilleerderijen en meer dan 400 illegaal, maar dit was niet eeuwig, omdat in het jaar 1823 heeft het parlement afgeschaft de beperkingen voor licentiëring van distilleerderijen, een feit dat bijna een einde aan de illegale distilleerderijen veroorzaakten.

In het jaar 1831 ging de Schotse whisky door een revolutie en introduceerde een nieuw proces genaamd coffey distilleerkolf, een proces dat mag een beter en soepeler whisky produceren, die op zijn beurt liet meer bekend de Schotse whisky en begon zijn verspreiding naar andere landen in Europa . Zoals de geschiedenis ons vertelt, heeft de Schotse whisky het Verbod, oorlogen en revoluties, economische depressies en recessies overgeleefd. Voor vandaag ’s werelds om de meest iconische whisky te zijn met een aanwezigheid in meer dan 200 landen.

Een schotse whisky aan te raden is een van de meest complexe taak. Omdat, bovendien de smaken, is er een trouw voor het merk, in tegenstelling tot de wijn, waarin veranderen we meer gewoonlijk. Maar toch raden we u aan dat, u eens tenminste, ontrouw voor uw whisky bent en dat u deze anderen proeft:

 TAGS:Isle of Jura SuperstitionIsle of Jura Superstition

Isle of Jura Superstition: In de klassieke lijn, Isle of Jura Superstition houdt de originele smaak van de whisky en expertise in combinatie met de vreugje van de vaten waarin het verouderd is. Een oude whisky maar levend en zacht.

 

 

 TAGS:Lagavulin 16 YearsLagavulin 16 Years

Lagavulin 16 Years: Of u houdt ervan of u haat het. Er is geen middenweg met deze zo verschillende whisky. In plaats van de zachte aroma’s van vanille, deze whisky biedt sterke oliën en salpeter aroma’s. Het is in tegenstelling tot iets anders, en zeker als u erop uiteindelijk gek worden.

 

 

 TAGS:Macallan 12 YearsMacallan 12 Years

Macallan 12 Years: Een van de meest succesvolle whisky’s die momenteel is. Toast en vanille smaken, het is een zeer zachte en samkelijke whisky. In lijn met de Isle of Jura en iets goedkoper..

 

Welke whiskies heeft u geproefd? Welke smaakt u ? Bent u fan van enige schotse whisky en eigenlijk?

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Laat een bericht achter