Soorten Italiaanse wijnen (II)

 TAGS:Blijven we ontdekken de grote verscheidenheid van wijnen uit Italië , – gisteren we al
begonnen in de Italiaanse wijn artikel Types (I) – de oorsprong, de voordelen en een aantal van zijn geschiedenis.

Orvieto wijn – originele wijnstreken van Umbrië en Lazio. We vinden daarbij de beroemdste de Orvieto witte wijnen, gemaakt van blends van Grechetto en Trebbiano druivenrassen. Dit gebied is bekend vanaf het begin als de zoete geel goud wijn, maar vandaag is zijn meestal productie de droog wijnproductie en de semi-droge wijnproductie in veel kleinere hoeveelheden.

Montepulciano d’Abruzzo wijn – Deze wijn is uit de Abruzzo regio, is droge intense robijn van kleur, met een lichte paarse tinten, intense geur en harmonieuze smaak.

Fiano di Avellino wijn – droge witte wijn komt uit Campania, een van de meest traditionele wijn van Italië, hij is nog jong, omdat pas in 2003 zijn appellation kreeg. Deze wijn heeft een strogele kleur, fruitig aroma en en zeer vers smaak.

Barolo wijn – Wijn van oorsprong uit de Cuneo provincie(regio Piemonte – Noord-Italië). Deze wijn is het resultaat van de vergisting van de Nebbiolo druif(Lampia rassen, Michet of Rose.) Is een versterkte wijn die tot 16 graden van alcohol bereikt. Zijn naam komt uit de Barolo stad, maar tegenwoordig worden er veel in de steden van Cuneo geproduceerd.

Vernaccia di San Gimignano wijn – droge witte wijn uit de provincie van San Gimignano in Toscane gevestigd. Deze wijn heeft een lange geschiedenis, is geproduceerd sinds de tijd van de Etrusken (I eeuw voor Christus). Deze wijn is strogeel, die op zijn best veroudering een schitterende gouden, een fruitige en bloemige geur krijgt, en heeft een goed lichaam en een heleboel consistentie.

Nobile di Montepulciano wijn – rode wijn geproduceerd rond het Montepulciano stadje(regio Abruzzo). Deze wijn wordt voornamelijk gemaakt van de Sangiovese druif en zijn verschillende variëteiten, wordt meestal vermengd met Canaiolo Nero stam en sommige variëteiten van Mammolo, maar altijd in minder hoeveelheden.

Het is moeilijk om een Italiaanse wijn met een goede prijs te vinden, omdat de export naar zeer grote wijnen zoals Lambrusco, of zeer top wijnen georienteerd zijn toe, zoals sommige Barolos en Barbarescos. Zoals voor de andere, Spanje is niet een belangrijke markt voor Italiaanse wijnen door de interne concurrentie, zodat de wijngaarden in Italië besloten te gaan voor meer open markten, zoals de Verenigde Staten. Maar u kunt nog steeds een goed glas wijn vinden, zoals Barbera d’Asti le Orme 2001 wil, of Toso M. Forti Barbaresco, de beide onder de 20 euro per fles. Laten we ervan genieten!

 

Geef een reactie Soorten Italiaanse wijnen (II)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *