Syrah, kleur en geur in een wijnstok

 TAGS:Andere populairste wijnstokken in de wereld is ongetwijfeld de Syrah. De oorsprong is zelfs nog wat raadselachtig omdat zijn oorsprong toegeschreven aan meer dan een plaats is. Eerst zullen we de naam van de stad Shiraz, een stad ten noorden van Iran noemen, en volgens deze theorie waren de Feniciërs die hem bracht naar Frankrijk. De andere theorie is dat hij uit Syracuse in Sicilië komt – Italië, vandaar bracht men hem tot Rhône plaats waarin ze een van de beste wijnen uit deze druif produceren.

We kunnen niet de “nieuwe wereld” Syrah laten noemen. In Australië wordt er ook een goede kwaliteit wijnen uit deze druif geproduceerd, En tot slot moeten we niet Argentinië, California, Chili en Peru nalaten te noemen, waar er wijnhuizen uit deze wijnstok ontstaan.

De Syrah in Spanje is een andere kwestie, op het Iberisch land deze wijnstok wordt gekweekt lang met resultaten die de verwachtingen overtroffen. Gebieden zoals Alicante, Extremadura, Aragón, La Rioja zijn een aantal die gespecialiseerd zijn in deze wijn. 

Een Syrah kennen

Deze druif is een van de best die gemengd met andere wordt, zijn aroma leidt ons tot voorstellen wilde vruchten (bramen) en paarse bloemen. Zijn kleur is een van de belangrijkste deugden, is een intense en diepe kleur, een rode wijn die zeer gemakkelijk is te onderscheiden door zijn diepe paarse tint en men zou zelfs kunnen zeggen erg “levend.” In de mond, de smaak van een wijn die robuust en goed gestructureerd is.

Het perfekte combineren

Een Syrah wijn, is iets anders dan de wijnen die we altijd thuis moeten hebben. Gaat goed met hapjes en canapés, droge kaas en gekruid vlees. Met pasta met tomaat altijd gaat goed ook met stoofschotels vlees. In Argentinië, waar de gebraden of gegrild zijn zeer vaak, de Syrah is meestal ideale partner om hem te begeleiden. Wild braad zoals hertenvlees of everzwijn, de hele rode gebakken vlees gaan ook goed. Met gevogelte, kunnen we zeggen dat vlees zoals kalkoen of eend, zijn goed met Syrah. In het kort sterke smaken en de Syrah zijn luxe vrienden.

Een Syrah wijn moet op kamertemperatuur worden geserveerd , tussen 16 en 18 graden.
Een jonge Syrah wijn is goed, maar we raden deze te bewaren op een koele, donkere plaats, want het is een van deze die de beter verouderd.

 TAGS:Domaine de la Mordorée Lirac la Reine Des Bois 2007Domaine de la Mordorée Lirac la Reine Des Bois 2007

Domaine de la Mordorée Lirac la Reine Des Bois 2007

 

 

 TAGS:Mauro 2009Mauro 2009

Mauro 2009

Geef een reactie Syrah, kleur en geur in een wijnstok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *