Tequila, een drank met sterkte

Door olivierpinneau

 -  De tequila is een distillaat uit México, Jalisco om precies te zijn. Het is gemaakt van de gedistilleerde sap van de agave, een succulente soort plant, die vloeistoffen slaat op haar bladeren en die worden gebruikt om tequila en mezcal onder andere dranken en sterke dranken te maken. Net als andere dranken heeft de tequila ook benaming van oorsprong, onderverdeeld in 5 staten van Mexico:

Guanajuato

 • Jalisco
 • Michoacán
 • Tamaulipas
 • Nayarit

Soorten Tequila’s

De tequila is verdeeld in twee voorname categoriëen:

 • Edel Tequila  of ook benoemd als zuiver tequila.
 • Gemengd tequila.

Het verschil tussen een of andere tequila is dat in de edele tequila alles suiker die uit agave komt, verandert tot alcohol, en in de gemengde tequila worden toegevoegd mosts die niet uit de agave afkomstig zijn.

In dit geval van de edele tequila en de gemengde tequila gebeurt iets vergelijkbaars waarmee er met dranken zoals whisky en pisco gebeurt is, kan de nobele worden bereid in Mexico, terwijl de gemengde wordt gevonden in andere plaatsen buiten hun oorspronkelijke benaming.

De beide edele tequila of gemengde tequila kunnen we ze in 3 categorieën of 3 klassen vinden, die we zullen dadelijk meteen uitleggen:

 • Tequila Blanco – ook wel bekend als ‘zilver tequila’. Deze tequila wordt vers gedistilleerd, gaat alleen via de vaten voor uren of dagen maar niet voor een week, een feit dat steevast maakt de smaak van de conceptie tot het bottelen.
  De flessen hebben een alcoholpercentage van 35 graden van alcohol minimum en een maximum van 55 graden alcohol. Deze tequila honoreert zijn naam aangezien hij wit is.
 • Tequila Reposado ? Deze tequila is genoemd naar zijn blijven tijdens ten minste twee maanden in wit eiken of eiken vaten. Deze tequila is meestal milder dan witte tequila, een smaak die aan hout ruikt, heeft een natuurlijke kleur die sterk lijkt op amber. De flessen hebben een alcoholpercentage van 35 graden van alcohol minimum en een maximum van 55 graden alcohol.
 •  Tequila añejo ? Ook wel bekend als ‘gold tequila” of “gouden tequila“. “Deze tequila heeft ten minste een jaar van veroudering, gebruikelijk in wit eiken vaten nieuwe of van tweede gebruik blijft. Het heeft een donkere amber kleur. Als u overschrijdt de drie jaar van veroudering is deze “extra-leeftijd tequila” genoemd.

Zullen we proeven? vandaag zullen we u een tequila van elke soort aanraden, en ook een surprise:

 TAGS:Tequila Herradura SilverTequila Herradura Silver

Tequila Herradura Silver: De witte tequila’s zijn de meest bekende in Spanje.
De ontwikkeling ervan is eenvoudiger en zijn de goedkoopste, dus geassocieerd met lage kwaliteit. Dit Herradura Silver tequila zal blijken dat dit soort tequila buitengewoon kan zijn.

 

 

 TAGS:Tequila Don Julio ReposadoTequila Don Julio Reposado

Tequila Don Julio Reposado:Don Julio Reposado is een tequila die staat hoog aangeschreven om zijn milde smaak, waar de aroma’s van eikenhout vermengd met die van de plant en distillatie. Hoe vollediger.

 

 

 TAGS:Tequila Tesoro Azteca Extra Añejo 1LTequila Tesoro Azteca Extra Añejo 1L

Tequila Tesoro Azteca Extra Añejo 1L: Als u iemand bent die denkt dat tequila niet voor u is, probeer dit niet tequila. Omdat u van gedachten zult veranderen. Een tequila zal u gek laten worden. Buitengewoon.

 

 

 TAGS:AgaveroAgavero

Agavero: Agavero is niet een tequila, het is een likeurtje van Tequila, van lage alcoholpercentage, ideeal om alleen erg koel te drinken, en met de smaak van de oorspronkelijke tequila.

 

 En u ? Heeft u al een tequila geproefd?  Welke drinkt u graag?

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter