Tips voor het bestellen van wijn in een restaurant

Door marigui

Hoewel het een eenvoudige taak lijkt, slaagt men er niet altijd in om op de juiste manier in een restaurant wijn te bestellen. Alles hangt af van het gezelschap dat u vergezelt en de wijn die u zou willen. Opdat u hierbij de weg niet kwijtraakt, bieden we u enkele tips:

Volg de raad op van de sommelier

De eerste en gemakkelijkste regel is om u te laten adviseren door de sommelier van het restaurant in het geval dat er een is. Hij is degene die wijn begrijpt en perfect weet wat goed past naar gelang de gelegenheid, het gerecht en onze smaak. Dus maak het uzelf niet moeilijk, vraag bij twijfel de sommelier, hij zal weten hoe de juiste aanwijzingen te geven.

Het hangt af van het eten

Het is duidelijk dat, afhankelijk van wat we eten, we de ene of de andere wijn zullen bestellen. Rijst en visgerechten met witte en vlees met rode wijnen, kan een wegwijzer zijn, maar dat gaat niet altijd op. Omdat het afhankelijk is van het soort vlees en of de wijn jong is of niet. Van de basisregels van het combineren benadrukken we dat het beter is om sterkere wijnen niet te schenken voor andere lichtere wijnen. De wereld van het combineren is zeer uitgebreid, daarom zijn er smaken die beter te combineren zijn met witte wijn terwijl andere fantastisch zullen zijn met een rosé.

Op volgorde

Een andere manier om de wijnen te kiezen bij een lange lunch en diner, is op volgorde. De basisnorm is eerst de mousserende wijn, die meestal goed met aperitieven samengaat, terwijl daarna de witte met de lichtere voorgerechten zou gaan, de rosé, de jonge rode en de  rijpere wijnen voor jachtschotels of nog iets machtigers.

Afhankelijk van de afspraak of gezelschap

Als we een zakenlunch hebben en we willen een goede indruk maken op onze gasten, dan kunnen we een overbekende wijn kiezen, zoals Rioja of Toro, want er zal dan geen risico zijn dat de wijn niet bevalt. Terwijl als u een date hebt, kunt u misschien experimenteren en de smaak van  uw partner vragen.

Laat een bericht achter