Tips voor het tappen van bier

Door stevenr

 TAGS:undefinedVoor sommige mensen is het serveren van tapbier een kunst. Als het voor jou niet zo is zeg dat dan tegen Javier Sánchez. Hij is de winnaar van de II Estrella Galicia National Championship of Professional Beer Serving. Sánchez geeft ons een aantal tips om ons te leren hoe je een goed biertje tapt.

  • Ervaring en omgeving. Het mag duidelijk zijn dat om goed bier te kunnen tappen, ervaring één van de belangrijkste dingen is. Sánchez werkt als sinds 1987 in de horeca en heeft een lange carrière in het tappen van bier.
  • Variabelen. Om een goed biertje te serveren moet je een aantal factoren in de gaten houden. Denk daarbij aan het verschil tussen tap en flesjes bier en het verschil in het type bier en waar het bier vandaan komt.
  • Voorbereiding. Voordat je het glas vult met bier moet je ervoor zrogen dat het glas goed koud is. Dit helpt bij het voorkomen van teveel schuim.
  • De positie van het glas. Wanneer we het glas gaan vullen met bier, kun je dat het beste doen onder een hoek van 45 graden en het glas dan geleidelijk in een rechtopstaande positie bewegen. Je moet de hoeveelheid schuim wel in de gaten houden (op deze stap komen we later nog terug).
  • Het schuim. Schuim is belangrijk als je bier tapt. Het zit bovenin je glas en wordt meestal gecreëerd tijdens de 2e stap van het bier tappen. In Nederland is een schuimlaag van 2 vingers de regel, buiten nederland verschilt het echter heveel schuim men prefereert. Het schuim is één van de belangrijkste verschillen tussen tapbier en flesjes bier.
  • Tap bier. De populaire “cañas” geserveerd in de Spaanse bars behoren tot de meest gewaardeerde tapbieren. Om dit bier te tappen moet je de kraan openen voor ongeveer 25%. Men zegt dat de “caña” met drie lagen schuim de beste is.
  • Fouten. Als een bier een te grote schuimkraag heeft dan is hij niet goed geserveerd. Om dit probleem op te lossen moet je het schuim verweideren door meer bier in het glas te schenken. Geen zorgen, een foutje is snel gemaakt en iedereen doet het wel eens verkeerd.

Dus al met al is het bier zelf net zo belangrijk als de manier waarop het wordt geserveerd. Oefening baart kunst en vergeet niet te genieten!

 TAGS:Duff BeerDuff Beer

Duff Beer

 

 

 TAGS:Isleña Caja 24 UnidIsleña Caja 24 Unid

Isleña Caja 24 Unid

 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter