Verhoudingen met de Arabische keuken

Door marigui

De Arabische keuken wordt gekenmerkt door zijn licht kruidige en overtuigende smaak. In vergelijking met andere gerechten is het geen lichte kost, maar bepaalde gerechten kunnen dit effect van zwaarheid verminderen. Natuurlijk, als we meer dan nodig eten, kunnen we spijsverteringsproblemen krijgen. Laten we eens kijken wat de verhoudingen zijn met Arabisch eten.

Hoe combineert U de Arabische gerechten

Het is noodzakelijk om de enigszins bitterzoete, zoute, suikerachtige en pittige smaken van dit soort recepten te neutraliseren met wijnen die deze smaken verzachten, maar wis ze niet, want het biedt echt een grote rijkdom aan smaak aan. Er moet ook worden opgemerkt dat dit voedsel traditioneel niet vergezeld wordt door wijn om religieuze redenen.

Witte wijnen

Als het gaat om het combineren met sommige sauzen en crèmes, zoals de traditionele hummus, dan is het beter om te kiezen voor een witte wijn, omdat de frisheid het gerecht, dat meestal samen wordt gegeten met een speciaal brood, lichter zal maken. In dit geval wordt een type witte Chardonnay-wijn aanbevolen.

Arabisch eten en combinaties

Een ander soort witte wijn om met dit voedsel te combineren is de Sauvignon Blanc. Het is de keuze bij shoarma, rijst, bulgur, tabouleh of salades met kruiden. Maar dit zijn niet de enige witte die goed gaan met zowel de eerste gangen als met de tweede. Ook een fruitige Verdejo en Rueda moeten vermeld worden.

Rode wijn

In dit geval zou het bij het vlees zijn. En de beste wijnen die bij het Arabische eten passen, zijn Merlot, Malbec of Riojas. Deze rode wijnen zijn duidelijke alternatieven voor deze keuken zonder dat deze de pittige accenten of specerijenaroma’s verwijderen die zo goed smaken. Bovendien hebben ze de voorkeur bij schapenvlees.

Arabisch eten en koppelen

Aandacht voor de Carménère, van Franse oorsprong, die een fijn aroma van kruiden, een vleug van fruit en aanwezigheid van groene en rode paprika vertoont. Dit is de reden waarom hij door veel specialisten wordt aanbevolen om duidelijk te maken dat specerijen duidelijke hoofdrolspelers zijn bij dergelijke gerechten. Op deze manier worden zowel jonge als andere ouder wordende rode wijnen aanbevolen, met smaken en geuren van noten zoals kersen- en vanille nuances.

Rosé’s

Voor sommige soorten rijstgerechten, vooral die groenten of fruit bevatten, is het niet slecht rosé-wijnen te schenken.

Sherry

Deze wijn biedt een optimaal tegenwicht voor vele oosterse gerechten en vooral in de Arabische. Het gaat goed samen met kip-curry, net als met de traditionele tajín die meestal groenten, vis, kip, rijst en andere ingrediënten bevatten.

Bier

Sommige gerechten zoals kebab worden meestal niet gecombineerd met wijn. Voor deze en andere gerechten, iets sneller om te bereiden en te eten, wordt meestal bier geadviseerd. Omdat zijn frisheid verschillende nuances aan de smaak geeft.

<img title=”San Marzano Il Pumo Primitivo Salento 2018″ src=”https://media-verticommnetwork1.netdna-ssl.com/wines/san-marzano-il-pumo-primitivo-salento-1475944-s506_d.jpg” alt=” TAGS:San M

 TAGS:Juan Gil Etiqueta Plata 2017

Juan Gil Etiqueta Plata 2017

Het wordt gezien als een van de beste wijnen van middelbare leeftijd uit de Jumilla-regio.

 TAGS:Alceño Syrah Premium 50 Barricas 2015

Alceño Syrah Premium 50 Barricas 2015

Uit de wijnkelders van Bodegas Alceño ontvangen wij Alceño Syrah Premium 50 Barricas 2015

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter