Vrouwen zijn betere wijnproevers dan mannen

Door marigui

Het lijkt erop dat vrouwen meer kunnen begrijpen van wijn en betere proevers zijn. Dit is wat een onderzoek bevestigt, uitgevoerd door de Polytechnische Universiteit van Madrid en gepubliceerd door het tijdschrift Food Quality and Preference, dankzij een onderzoek met in totaal 208 vrijwilligers van mannen en vrouwen.

Voor het onderzoek moest elke persoon zes drankjes proeven: twee witte, een rosé en drie rode wijnen en een score geven op basis van persoonlijke criteria. De directeur van het project, dr. Caroline Chaya, legde uit bij het zien van de resultaten, dat de mannen hogere resultaten gaven gebaseerd op emoties en door vrouwen, in dit geval, lagere resultaten, maar ze slaagden erin grotere verschillen tussen de wijnen aan te geven.

Dit is een essentiële eigenschap dat vrouwen meer waarnemingen hebben als het gaat om het proeven van wijn en dan beter weten de ene wijn van de andere te onderscheiden. Hoewel ook werd aangetoond dat alle dranken significant hogere waardering scoorden bij ouderen dan bij volwassenen van middelbare leeftijd en jongeren. En er werd ook geconcludeerd dat de jongsten meer geneigd zijn te genieten van welke wijn dan ook, ongeacht de kenmerken ervan.

.Ze concentreerden zich ook op proeven met het beleven van smaak. En uit de studie bleek dat fruitige fleurige aroma’s en smaken meer positieve emoties opwekten. En daarentegen kregen zoethout, kruidnagel en vanille meer een afwijzende reactie. Men zou meer onderzoeken moeten doen om te weten waarom dit zo is.

Dus, ver van wat tot nu toe werd gedacht, zijn vrouwen weer terug in de hoofdrol, in dit geval omdat ze betere wijnproevers zijn. Dus er is geen mannelijke rivaal die daar tegenop kan.

Hoewel er in deze sector minder vrouwen sommelier zijn, is het iets dat in de loop der jaren toeneemt. En we zullen zeker meer en meer vrouwen zien met belangrijk succes.

 

Laat een bericht achter