Waarom laat Bier ons meer urineren?

Door marigui

 TAGS:undefinedAls we bier drinken, hebben we gemerkt dat we het toilet met meer aandrang vaker bezoeken, en méér dan normaal, zo gezegd: hebben we dus meer behoefte om te urineren. Dit is om verschillende redenen te verklaren.

Een van de belangrijkste is door het grote urine afdrijvend effect. En het is zo dat bier de urineproductie in de nieren verhoogt, en daarmee ook de hoeveelheid water die wordt uitgestoten. Daardoor hebben we veel eerder aandrang om te gaan urineren dan wanneer we water of een ander soort drank drinken.

Een andere reden is door de ingrediënten die betrokken zijn bij het brouwproces. Specifiek wordt verwezen naar hop, het bestanddeel van het bier dat verantwoordelijk is voor het urine afdrijvend effect. Hop wordt ook gebruikt om de zoete smaak van mout tegen te gaan en geeft de zo voor bier kenmerkende bittere smaak. Zoals gezegd, dit ingrediënt heeft een belangrijk vocht afdrijvend effect, reden waarom de drank aandrang geeft om te urineren.

Ja het klopt dat dit urine afdrijvend effect niet alleen door bier komt, want er zijn ook andere alcoholische dranken die de urineproductie in het lichaam verhogen, daar de alcohol zelf urine afdrijvend is wat de blaas stimuleert. Alcohol onderdrukt het hormoon van de slijmklier dat verantwoordelijk is voor het afremmen van het vocht afdrijvend effect.

Dit alles maakt dat we met het drinken van bier eerder uitdrogen, want door de urineproductie te verhogen, drijft het lichaam meer vocht uit dan normaal, zodat altijd wordt aanbevolen om met mate alcohol te consumeren. Dit is zo omdat er meer vocht wordt uitgedreven dan dat we opnemen. Een van de oplossingen voor uitdroging is slokjes water drinken, hoewel we meer bier drinken. Het gaat erom beide dranken aan te vullen, en dat alles kun je combineren met hapjes en andere etenswaren.

 

 TAGS:Moritz EpidorMoritz Epidor

Moritz Epidor

 

 

 TAGS:Alhambra Reserva 1925Alhambra Reserva 1925

Alhambra Reserva 1925

 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter