Wat doe je als je veel eetlust hebt?

Door marigui

 TAGS:undefined

Vaak eten we uit pure verveling en ook door spanning. Goed nu, overmatig eten kan gevolgen hebben zoals overgewicht en het ontwikkelen van bepaalde hart-gerelateerde ziekten en problemen met de spijsvertering. Wat te doen met dit probleem?

Eet vijf keer per dag

Voedingsdeskundigen en artsen adviseren dat men vijf maaltijden per dag bereidt. Ontbijt, een hapje om twaalf uur, de warme maaltijd, snack en avondeten. Nu goed, de gerechten moeten niet te grote hoeveelheden hebben; alleen de noodzakelijke.

Stevig ontbijt

Een van de manieren die ervoor zorgt dat we gedurende de gehele dag geen honger zullen hebben, is door een goed ontbijt te nemen. In feite adviseren artsen dat het de belangrijkste maaltijd van de dag moet zijn, gevarieerd en gezond, omdat het met groter gemak verteert, als we het vergelijken met de vertering in de nacht.

Eiwitten en koolhydraten

Een andere manier om spanning te verminderen met voedingsmiddelen is door eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten te eten in iedere hoofdmaaltijd.

Vermijd snoep en vetten

Het is aangetoond door diverse studies dat toename van zoetigheden, suikers en vetten de eetlust stimuleert en de trek niet remt. Het is meer, het levert meer eetlust.

Gebruik een schema

Hoewel we in de zomer onregelmatig eten en het moeilijker is om een eetroutine te hebben, moet het lukken een schema te verkrijgen voor de maaltijden. Onregelmatig snoepen en eten vergroot onze trek en het opgeslagen vet in het lichaam. Waar we ook zijn, zouden we altijd een minimale routine moeten volgen om op dezelfde tijden te ontbijten, lunchen en dineren.

Langzamer eten 

Bepaalde aanwijzingen bevestigen dat langzaam eten de verzadiging vergroot. Daarom is het beter om langzamer te kauwen, genieten van de gerechten en geen haast te hebben om klaar te zijn met eten. Het is ook gunstig als de porties kleiner zouden zijn en het constante snacken wordt vermeden. De spijsvertering zal beter zijn.

 

 TAGS:Roger de Flor Brut NatureRoger de Flor Brut Nature

Roger de Flor Brut Nature

 

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2015Enate Chardonnay 234 2015

Enate Chardonnay 234 2015

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter