Wat drinkt men liever: wijn met een hoger of juist met een lager alcoholgehalte?

Door wibo

 TAGS:undefinedDe smaken veranderen en bepaalde modeverschijnselen van vroeger blijken nu volledig uit de tijd te zijn. Dit geldt ook voor wijnen. Onderzoeken van het Basque Center on Cognition, Brain and Language (BCBL) en het Basque Culinary Center (Spanje), brachten opvallende resultaten aan het licht over bepaalde aspecten omtrent wijnconsumptie.

Bij het vervaardigen van een winstgevende wijn, houden velen producenten rekening met de behoeften en voorkeuren van de consument. Vooral als het gaat om wijnen met een hogere of lagere alcoholgraad, wordt hier veel waarde aan gehecht.

Om uit te vinden of men van robuuste wijn of juist meer van een minder koppige wijn houdt, hebben de eerdergenoemde instanties hun onderzoeken toegespitst op een selectieve wijnproeverij van acht verschillende wijnsoorten ingedeeld in groepen van twee. Het ondeling verschil lag in de alcoholgraad aangezien elk paar wijnen dezelfde druivensoort en zuurgraad bevatten.

Volgens de onderzoeken kwam men tot de slotsom dat de deelnemers aan de proeverij zich veel geïnteresseerder toonden in wijnen met een lagere alcoholgraad. Hieruit blijkt dus dat de consument die tussen twee wijnen van hetzelfde druivensoort moet kiezen, toch de voorkeur geeft aan de milde wijnen met een lagere alcoholgraad.

De onderzoeksleiders zijn van mening dat de wijnen met een lagere alcoholgraad het concentratievermogen in de hersenen verhogen. Hieruit wordt ook naar voren gebracht dat de wijndrinker meer op belangrijke aspecten let zoals de geur, het aroma en uiteindelijk de smaak als het gaat om lichtere wijnen. Verder blijkt dan ook dat de consument meer geniet van de wat lichtere wijnen, die minder alcohol bevatten.

Door deze onderzoeken richten de bedrijven zich meer op funcionele en commerciële aspecten om een aantrekkelijke wijn te produceren. De wijnproducenten hechten steeds meer waarde aan het zogeheten neuromarketing, een discipline die direct in verband staat met de smaak van de consument.

 TAGS:La Planta 2014La Planta 2014

La Planta 2014

 

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Joven Roble 2013Pago de los Capellanes Joven Roble 2013

Pago de los Capellanes Joven Roble 2013

 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter