Wat is oenofobie?

Door marigui

 TAGS:undefinedVoor alle liefhebbers van het Bacchus nat is het moeilijk te geloven dat er angst voor wijn bestaat. Het is echter een echte medische aandoening die bekend staat als oenofobie. Misschien hebben we een keer een beetje angst gevoeld bij het proberen van onbekende wijnen, of zelfs bij de exorbitante of lage prijs van wijnen die we willen proeven. Maar geen van die gevoelens komt dicht bij de angst die deze drank produceert bij degenen die lijden aan deze fobie.

Net als alle andere fobieën is oenofobie een oncontroleerbare en irrationele angst, in dit geval gericht op wijn. Deze ziekte wordt geassocieerd met metifobie of de angst voor alcoholische dranken. In beide gevallen is hun afkeer voor deze dranken gebaseerd op de mogelijkheid een ernstige vergiftiging op te lopen bij het consumeren ervan. Het eenvoudige idee dat dit gebeurt, veroorzaakt extreme angst bij mensen die lijden aan deze ongebruikelijke aandoening. Trillingen, ademhalingsproblemen, buikpijn en misselijkheid zijn enkele van de symptomen die kunnen optreden bij deze mensen gewoon bij het zien van een glas of fles wijn.

De zeldzaamheid van deze aandoening heeft de deskundigen laten beweren dat – buiten de medische definitie – de echte vrees voor wijn ontstaat bij diegenen die ondanks dat ze genieten van deze drank, het niet aandurven om nieuwe dranken te proeven. En dat met zo’n grote verscheidenheid van wijnkelders, benamingen van oorsprong en druiven, waarom dan niet bereid zijn om onze smaakpapillen te belonen met nieuwe en plezierige ervaringen?

Als u een van degenen bent die het geluk heeft niet te lijden aan medische oenofobie, nodigen wij u uit om niet in de val hun gastronomische versie te trappen. Het geheim is altijd bereid te blijven om nieuwe wijnen te proeven voor onze smaakpapillen, zonder te vervallen in vooroordelen in verband met prijs, oorsprong of gewoon verkeerde informatie. Een groot universum van smaken en belevingen verstopt zich achter elke druif, wijnen en wijnkelders voor degenen die bereid zijn om ze te ontdekken; altijd zolang uw lichaam en gezondheid het toelaten.

 

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva GoldAviva Gold

Aviva Gold

Laat een bericht achter