Welke invloed heeft wijn op uw dieet?

Door marigui

 TAGS:undefinedDe relatie tussen wijn en voeding is nooit compleet duidelijk geweest. Aan de ene kant hebben we het mediterrane dieet, dat wijn aanprijst en elke dag een of twee glaasjes wijn tijdens de maaltijd toestaat. Maar aan de andere kant staat de controle van calorieën als we alcohol drinken.

Het is duidelijk dat studies over het mediterrane dieet aangetoond hebben dat deze eetgewoonten (en wijnconsumptie) zijn gekoppeld aan tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een betere gezondheid van het hart en een lager risico op diabetes type 2.

Ter informatie bieden sommige wijnproducenten voedingswaarde-informatie aan op hun etiketten, hoewel het moeilijk is om precies te weten hoeveel calorieën je daadwerkelijk bij elke slok consumeert, en de uiteindelijke optelling kan erg verschillend zijn.

Ondanks de verscheidene koolhydraten die ze kunnen bevatten, zijn er veel wijnen die voldoen aan  de doelstelling van een lage koolhydraatconsumptie. Een goede algemene regel die ons kan helpen is dat hoe zoeter de wijn, hoe hoger het koolhydraatgehalte; Droog; rood en wit zijn vaak uitstekende koolhydraatarme keuzes.

Er is nog een ander factor: alcohol onderbreekt het stofwisselingsproces. Omdat alcohol een toxine is, kan het lichaam de alcohol niet opslaan, hoewel het voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten bevat. In plaats daarvan moet de alcohol onmiddellijk worden geanalyseerd en gefilterd uit het lichaam. Omdat het niet kan worden opgeslagen, geeft het lichaam prioriteit aan de verwerking van alcohol en stopt het het stofwisselingsproces van alle andere voedingsstoffen, wat betekent dat koolhydraten die zijn geconsumeerd minder snel zullen verbranden en eerder in suikers worden afgebroken en vervolgens opgeslagen als vet.

Maar bevestigen dat alcohol dik maakt is niet helemaal correct, tenzij het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Diëtisten zeggen dat wat dik maakt waarschijnlijk de andere etenswaren zijn die men consumeert, die tot vet kunnen worden gevormd als men te veel drinkt. Bovendien is het juist  zo dat bij het drinken van alcohol in combinatie met eiwitten en groenten, die weinig koolhydraten bevatten, het bijna onmogelijk is om in gewicht aan te komen.

Andere voedingsdeskundigen en artsen laten zien dat in veel studies de bestanddelen van een gezonde levensstijl zijn geanaliseerd….. en één ervan is de matige consumptie van alcohol.

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2016Enate Chardonnay 234 2016

Enate Chardonnay 234 2016

 

 

 TAGS:Corette Chardonnay 2017Corette Chardonnay 2017

Corette Chardonnay 2017

Laat een bericht achter