Welke whisky kan ik cadeau doen?

 TAGS:undefinedAls je een cadeau zoekt voor een familielid of vriend dan is een premiumdrank een van de beste keuzes. Als de ontvanger van whisky houdt dan is de keus niet moeilijk en wordt dit cadeau vast op prijs gesteld.

Dessalniettemin, moeten we bij het uitzoeken van een goede whisky een aantal maatstaven in acht nemen zoals de herkomst, de geschiedenis, het merk, het type whisky…en kijken of hij erg verfijnd is en ook of hij past bij het karakter van de ontvanger. Als we een kwaliteitswhisky willen en niet per ongeluk een slechtere fles kopen moet de whisky nadrukkelijk een fruit- of houtaroma hebben en niet alleen naar alcohol smaken.

Vraag dan ook om raad bij je verkooppunt en lees goed de etiketten. Bij Uvinum beschikken wij bijvoorbeeld over een Personal Shopper, die zowel aanbevelingen en raadgevingen van onze deskundigen levert over de verlangde whisky.

Als we op ouderdom afgaan, moeten we er rekening mee houden dat de whisky single malt de ouderdom aangeeft aan de hand van de jaren dat deze in de houten vaten opgeslagen is geweest. Als de whisky niet single is maar malta, dan wordt de jongste van de samenstelling als ouderdom aangeduid.

Als je een Schotse whisky cadeau wil doen is succes vrijwel verzekerd, maar deze is dan ook wel wat duurder. Als we echter op zoek zijn naar een whisky met een hogere alcoholsgraad, dan is het goed te weten dat deze iets boven de 43 graden kan liggen. Ondanks dat we soms denken dat het prijsniveau de kwaliteit bepaalt, is dit niet altijd het geval. Het is raadzaam om ook op andere zaken te letten. Sommige whisky´s onderscheiden zich omdat er maar een beperkt aantal exemplaren gemaakt zijn, anderen hebben een langere rijpingsduur ondergaan of zijn veel puurder als anderen.

De oorsprong van deze drank is ook een goede maatstaaf. Deze geeft namelijk veel informatie over het land van herkomst waar de whisky vervaardigd is.

 TAGS:The Famous Grouse 1LThe Famous Grouse 1L

The Famous Grouse 1L

 

 

 TAGS:Lagavulin 16 JaarLagavulin 16 Jaar

Lagavulin 16 Jaar

 

 

Geef een reactie Welke whisky kan ik cadeau doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *