De wijn ambachten en beroepen

 TAGS:In de wijnwereld zijn er meer dan een beroep of ambacht, die direct en indirect betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie en verkoop van wijn.

De wijn die we tegenover onze tafel hebben, is niet de verantwoordelijkheid alleen van de wijnmaker en de koopman, die ons de fles verkocht, nadat zijn er veel mensen die deze magische drank tot onze handen brengt en verhoogt ons leven.

Laten we om hen gaan te ontdekken, zijn we ervan zeker dat na het kennen van de wijn nog meer zullen we hem waarderen.

De agronoom – Dit kan worden omschreven als de wetenschap adviseur van de wijnhandelaar, die de wijnstokken studeert, verbeteert zijn productie.

De ampelographer – Hij is de wetenschapper die gespecialiseerd is in het onderzoek en de identificatie van de wijnstok en de verschillende klassen.

De ampelolog – Wetenschappelijke bioloog die de wijnstok van de groei, de geografische oorsprong studeert, alsmede de aanpassing van de stammen aan verschillende gronden en klimaten, de pathologie en de speciale behandeling die ze zouden moeten hebben.

De wijnboer – Persoon die is verantwoordelijk voor de teelt van wijnstokken vanaf de conceptie tot de uiteindelijke oogst. U zou kunnen zeggen dat hij een van de pijlers van het wijnmaken is.

De druivenplukker – Persoon die is verantwoordelijk voor de oogst (plukken) van de stammen, deze persoon beslist de exacte tijd en bevorderlijk is voor de druivenoogst, gebaseerd op de rijpheid en suikergehalte daarvan.

De wijnmaker – Een andere pijler van wijnmaken, misschien wel de belangrijkste. Deze persoon is verantwoordelijk voor het maken van wijn.

De kuiper – Een persoon die zijn ervaring draait in dit edele beroep om de vaten te produceren (vatten) die gebruikt worden in de veroudering van wijn.

De oenoloog – Individuele leerling van wijn en de voorbereiding ervan, is verantwoordelijk voor het toezicht en advies bij het maken van wijn.

De proever – expert in wijnproeverij, deze professioneel zal ons in de erkenning van een goede wijn begeleiden, en zal de nadruk op hun sterke en zwakke punten leggen, en ons een beter idee van de betrokken wijn geven.

De Sommelier  groot wijnenkenner die zal ons helpen om de perfecte wijn voor elke gelegenheid te kiezen en zal ons leiden tot een goede einde voor een perfect huwelijk.

De wijnhuis eigenaar – Persoon die eigenaar is van een wijnmakerij die produceert, slaagt wijnen op of verdeelt hen. De laatste band van de wijn met de consument en / of de wijnverkoper.

 

 

Geef een reactie De wijn ambachten en beroepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *