Wijn en Yoga: een stijgende trend

Door marigui

En yoga en bier en pilates en vele andere drankjes. Hoewel het een excentriek idee lijkt, is de realiteit dat steeds meer centra en lessen zich  aansluiten bij de trend van wijn en yoga. En dit is omdat beide concepten erg gezond zijn.

De voordelen van yoga zijn bekend, maar wijn brengt ook een wereld van sensaties en voordelen met zich mee om voor het lichaam te zorgen. Dus als we het een en het ander verenigen, is het resultaat magisch.

Yoga in de wijngaarden

Het is een nieuwe trend die op twee manieren kan worden geïnterpreteerd. Aan de ene kant; plaatsen waar je yoga kunt beoefenen en dan drink je een glas heerlijke wijn, en aan de andere kant; verschillende wijnhuizen die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, bieden naast het tonen van de omgeving van de wijngaarden, ook  het kunnen beoefenen van yoga.

Oefening met een glas wijn

Maar het lijkt erop dat de trend zich uitbreidt. Dat wil zeggen, wat in is, is niet om alleen naar wijnhuizen te gaan om te ontspannen, maar ook om oefeningen te doen en houdingen aan te nemen (asana’s zoals ze in de yogawereld worden genoemd) met een glas wijn in de hand.

Het is bijvoorbeeld op veel plaatsen in New York populair en zoals we al zeiden in onze inleiding, breidt dit zich ook uit met andere dranken zoals bier.

Eigenlijk vinden degenen die van yoga houden het een vreemd iets. Want er kan niet veel yoga worden gedaan als we tegelijkertijd proberen het glas vast te houden en te drinken. Het gaat over iets anders, origineels en leuks doen. In werkelijkheid dient het om met anderen om te gaan en te zeggen dat je aan het sporten bent terwijl je een glas wijn drinkt of bier van de tap.

Voordelen van yoga

Het is interessant om te zien hoe een les van dit type wordt uitgevoerd, omdat sommige mensen zeggen dat sommige vrij gecompliceerde houdingen van yoga niet goed tot een einde te brengen zijn zonder een slok wijn.

Het verbeteren van lichaam en geest in een enkele discipline. Het zou een definitie van yoga kunnen zijn, want onder de voordelen vinden we de cardiovasculaire, naast het weten van hoe om te gaan met stress en angst dankzij mediteren en het weten hoe correct te ademen. Een studie van het American College of Cardiology in Dubai toonde aan dat patiënten met hartziekten die yoga beoefenen, naast aërobe oefening, de bloeddruk en de body mass index en het cholesterolgehalte tot wel twee keer zo veel verlagen.

 TAGS:Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Een wijn witte beoordeeld met 4,2 punten uit 5 volgens de klanten van Uvinum.

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2009

Viña Ardanza Reserva 2009

Een van de meest emblematische wijnen uit de Alta Rioja

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter