Wijn kan de oplossing voor kaalheid zijn: geen kale hoofden meer zolang er rode wijn is

Door gerben

 TAGS:Haarverlies is voor veel mensen een serieus probleem. Maar nieuwe onderzoeken naar methodes om kaalheid te voorkomen brengen goed nieuws voor ons wijnliefhebbers. Men heeft ontdekt dat het drinken van twee glazen wijn per dag de haarvaten activeert en het haar laat groeien

Dit nieuws was te verwachten. Tien jaar geleden analiseerden studenten medicijnen drankresten en wezen in de resultaten al op de effecten van wijn op de haargroei van alchemisten in de 18e eeuw. Het is bekend dat kale hoofden in die tijd een onbekend fenomeen waren.

De laatste jaren zijn onderzoeksrapporten opgesteld met patiënten zonder haar die een bepaalde hoeveelheid wijn kregen toegediend. Het lijkt ons een fantastische therapie, vooral als het gratis is. Klein detail: voor goede resultaten is niet elke wijn geschikt en ook niet elke manier van wijn drinken.

Rode wijnen laten een flinke hoeveelheid dik haar groeien, vooral rode wijnen van de Ribera de Duero en een aantal Australische wijnen. Witte Duitse wijnen daarentegen leiden slechts tot een licht donsje en witte Bordeaux heeft geen enkel effect. De oorzaak ligt in een aantal chemische componenten van de grond waar de druif groeit. Het mengen van deze elementen met de vruchten van een oudere wijnstok leidt tot een chemische reactie waarvan de effecten tot op heden niet bekend waren.

Het probleem is dat wie de haargroei wil stimuleren flink in de buidel moet tasten. Alleen wijnen die al jaren in wijnkelders hebben gelegen onder de juiste omstandigheden zijn geschikt. Dus voor een flinke bos haar moet je stevig investeren. Daarnaast is alleen twee keer wijn per dag niet afdoende. Eén glas moet op nuchtere maag worden gedronken en de andere na het eten van hartig voedsel.

Het is wachten op een definitieve lijst van wijnen die de haargroei stimuleren. We zijn er zeker van dat de Spaanse wijnen goed vertegenwoordigd zullen zijn. Het onderzoek is nog in volle gang, maar dit zou wel eens kunnen leiden naar het einde van dit probleem dat ons, om bij het onderwerp te blijven, het hoofd op hol brengt.

Mogen we je twee wijnen aanraden voor kaalhoofden?

 TAGS:Dehesa la Granja 2006Dehesa la Granja 2006

Dehesa la Granja 2006

 

 

 TAGS:Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012

Canti Merlot Sangiovese Sicilia 2012

Laat een bericht achter