wijnarrangement: 5 eenvoudige tips

Door Alberto Martínez

 TAGS:Het wijnarrangement kan overweldigend lijken als je het hosten van een diner. Wijnliefhebbers en deskundigen hebben gedomineerd jaren de mogelijkheid om een bepaald gerecht te koppelen met een stevig wijn. Maar eigenlijk, het wijnarrangement is niet gelijk aan de moderne wetenschap vandaag de dag. Alles wat je nodig hebt zijn een aantal fundamentele richtlijnen betreffende wijn bij een harmonie van smaken voor uw volgende feest. Geniet van deze wijnarrangement tips!

Voor de aanpak van de taak te beslissen welke wijn te kiezen, is het belangrijk om te begrijpen van de smaken van nature in wijn. Wijn maken is een zeer gedetailleerd proces en een vitaal onderdeel van het krijgen van de essentie is te vinden in verschillende variëteiten van druiven. De sappen van druiven die zijn geperst in de vroege stadia van het wijnmaken in combinatie met gist tot alcohol en koolzuurgas produceren. Het is tijdens deze fermentatie,waar een wijn smaken worden geëxtraheerd en te ontwikkelen.

Hoewel wijnmakers zijn trots op de complexiteit van de geproduceerde wijnen, wijnen hebben aroma’s heel basic om mee te beginnen, afhankelijk van het type van druif gebruikt. De wijn kan zoet of zure smaak hebben, en wordt over het algemeen geclassificeerd als wijn later “zuur”. Andere wijnen zijn bitter, waardoor een gevoel van rimpels op de tong. Het alcoholgehalte van zout gebruikt in de keuken kan ook van invloed op de smaak van een wijn zijn.De wijnen die hebben een hoger alcoholgehalte hebben de neiging om een hogere lichaam te houden. Vaker is het verouderingsproces dat het hele boeket van een wijn zich ontwikkelt.

Luistert spreken vaak over de associatie met de tannines in wijn, vooral rode wijn. De tannines zijn van de stengels en zaden van druiven voor de productie van een wijn. Afhankelijk van hoe de druiven geplet in de vroege stadia van de wijnbouw kan bepalen hoe sterk is jouw tannine in het eindproduct. De tannines zijn sterker in jonge rode wijnen, maar over het algemeen worden verzacht met de leeftijd. Tannines niet alleen helpen bij het verouderingsproces, maar kan grote invloed hebben op de smaak van een wijn. Daarom zeer tanninerijke wijnen gerijpt gedurende langere tijd. Hoe langer deze wijnen ouder, lekkerder is het lichaam van een wijn wanneer het wordt geopend. Als het gaat om het koppelen wijn, moet je je bewust van wat een jonge, tanninerijke wijn zijn voor het opdienen met een bepaald levensmiddel. Dit zal een belangrijke rol spelen in wat je ervoor kiest om jouw gasten te bedienen.

De wijnarrangement moet rekening houden met de smaak van de wijn die wordt geserveerd en wat jouw gasten gaan eten met hem.Plan je maaltijden vooruit van het spel kan de keuze van een wijn bij een bepaald gerecht te begeleiden. De fundamentele tips die volgen geeft je de kennis die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen.

wijnarrangement, tip 1: zoek een wijn aan het drinken te genieten.

Ten eerste, als je wijnarrangement met voedsel maakt, het vinden van een die ook je geniet te drinken.Maak je geen zorgen over de kwaliteit van een wijn of hoe het is ingedeeld in de laatste wijn tijdschriften. Ongeacht wat de deskundigen beweren als de beste wijnen, moet deze wijn wat je wilt drinken.

Wanneer je een wijn die je behaagt te vinden, houdt de kurk of schrijven wat er op het etiket is, om de ervaring te herhalen. Om de waarheid te vertellen, dit is hoe veel wijnliefhebbers hun meest gewaardeerde wijnen vinden. Wijnarrangement is een totale zintuiglijke ervaring,variërend van de smaak die wijn en eten in de mond van de aroma’s die de kamer toen de wijn wordt gedecanteerd en serveren van voedsel te vullen veroorzaken.

wijnarrangement, tip 2: Licht-bodied wijnen worden geserveerd voor zoete wijnen.

De basisregel voor het koppelen van jouw wijn is om lichtere wijnen te serveren voordat zwaardere wijnen, meer tanninerijke wijnen.Light-bodied wijnen hebben de neiging om witte wijnen te zijn, zoals Savignon Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay en mousserende wijnen. Er zijn een paar lichte stevige rode, meestal de Pinot Noir, die wij kunnen serveren am begin van het eten. De lichtere wijnen kunnen worden geopend met een salade, soep of voorgerecht. Wanneer je gevogelte of vis serveert, meestal je zult gebruik maken van een witte wijn of rode licht lichaam  wijn met voedsel.

De zwaardere gerechten zoals rundvlees of lamsvlees, verdient volle en rijke wijnen zoals Bordeaux, Cabernet of zelfs een Franse Bourgogne. Dessert borden, afhankelijk van hoe rijk ze zijn, kunnen worden geserveerd met gekoelde witte wijnen, zoals Sauternes, of een lekker dessert rode wijnen, genaamd Porto.

Wijnarrangement, tip 3:Als voedsel is de regionale keuken, je moet wijnen uit dezelfde streek bijpassen. 

De wijnen zijn ontworpen en verbouwd om gekoppeld met voedsel te worden. Welke betere manier om de volledige regionale ervaring op te doen een bepaalde keuken, een wijn te koppelen met hetzelfde gebied?Wijn producenten uit de hele wereld creëren de wijnen op smaak gebracht met ingrediënten voor gerechten verkrijgbaar. Bodem, het belangrijkste ingrediënt in de productie van wijn en eten, kan bieden unieke kruiden tot specifieke regio’s van de wereld.

Het kan leuk zijn om te ontdekken hoe goed de smaken en kruiden vermengen als je links voegen aan de regionale keukens toe. Als je het koken van een Franse maaltijd met delicate sauzen en sterke smakelijke vlees, kiest je wijnen van Frankrijk. Lichte sauzen kan worden geserveerd met een bordeaux rood of wit, terwijl de zwaardere sauzen kan worden gecombineerd met een volle Bordeaux. De Italianen zijn trots op de wijnen die zij produceren, het creëren van een perfecte pasta sauzen om een bepaalde wijn te passen.

Als je kiest pastagerechten in het noorden van de Italiaanse keuken te genieten van rustieke keuken of in de regio Toscane, vindt je een aantal grote proeverij Italiaanse wijnen simpelweg als je bezoekt van jouw lokale slijterij.

wijnarrangement, tip 4: Het vinden van een balans is belangrijk in het wijnarrangement.

Wanneer je de wijn overeen met een maaltijd brengt, na te denken over de complexiteit van het voedsel dat je serveert aan de gasten. De zeer complexe smaken en levensmiddelen dienen te worden gecombineerd met eenvoudige wijnen proeven, terwijl wijnen met complexe aroma’s tot eenvoudige, maar smakelijke gerechten te begeleiden.

Het soort voedsel je serveert kan de smaak van een wijn wijzigen, omdat de natuurlijke kruiden gebruikt in de keuken kunnen markeren of verzachten van een wijn. Het is daarom belangrijk om te weten wat wordt gekookt voor het kiezen van de wijnen geserveerd. Zuren en tannines in een wijn kan interageren met de kruiden gebruikt in sauzen of natuurlijke smaken wij vinden in vlees.

Denk na over de andere smaken zoals zoet en kruidig om te proberen een evenwicht te vinden tussen een plaat en een wijn te vinden. Zo kan kruidige voedingsmiddelen zoals Thaise of sommige Spaanse gerechten worden geserveerd met zoete wijnen te helpen de balans van de warmte in verband met deze gerechten.

wijnarrangement, tip 5: Leer hoe wijn en kaas te koppelen.Koppelen wijn met kaas is geoefend voor eeuwen.

Het is gebruikelijk om te zien een kaasplateau geserveerd voor de duur van een maaltijd, als onderdeel van de algehele ervaring feest. Echter, sommige kazen proeven onweerstaanbaar, en worden uitgevlakt met een bepaalde wijn. Beslissen welke kaas serveren kan afhangen van wijn die je beschikbaar hebt.

Als je begint vanaf nul, beslissen wat jouw favoriete wijn of kaas die je wilt serveren en kies je de juiste partner te gaan met haar. Net als wijn, kan kaas hebben een brede basis van smaken. Hoe meer prikkelende kaas, zoals blauwe kaas, vergezeld moet gaan van zoete wijnen te helpen verzachten de klap die deze kaas kan bieden. Dunne of zachte kazen, zoals cheddar, kan worden gecombineerd met rode wijnen. Als kaas is aan de zachtere kant, ga met een zachtere wijn.

Geitenkaas lijkt misschien onmogelijk om voedsel te koppelen vanwege de smaak en aroma. Maar garneer met een droge witte wijn en je vond een prettige ervaring. De meeste zachte kazen kunnen worden gecombineerd met vrijwel elk type van de wijn, met inbegrip van de meeste mousserende wijnen en champagnes.

Gewoon het volgen van deze tips kunt je wijnarrangement durven met het spel van het selecteren van de perfecte wijn voor het diner te begeleiden. Hoe meer gerechten die je kiest om jouw gasten te serveren je behoeft aan meer soorten wijn op elke gang. Of je nu nodig hebt om je vrienden of slechts acht gerechten tegemoet met hamburgers, vindt je de perfecte wijn. Met een beetje planning, kunt je een maaltijd om te zetten in een meesterwerk aangename harmoniserende smaken voor iedereen.

Door: LifeScript

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter