Wijnen uit Duitsland

Door olivierpinneau

 - Van Duitse wijnen kan worden gezegd dat ze de menselijke triomf over de krachten van de natuur vertegenwoordigen. Het koud klimaat in Noord-Europa maakt moeilijk het bewerken en goede rijping van de druiven, en dus was het een heel succes, en vele jaren van toewijding aan de zaak.

Als in Frankrijk de scheiding tussen betalingen of plaatsen kan de indeling of nee van een wijn als van een Grand Cru voorstellen, in Duitsland, door zijn klimaat en zijn bodem zijn dan dit verschil is nog meer uitgesproken. Het is ook belangrijk de aanwezigheid van een speciaal microklimaat die in elk gebied verdedigt, een of andere manier, om de wijnstook tegen de slechte weersomstandigheden in het land te beschermen.

Van de wijnen, de meest gewoonlijk is de wijnbouw van de witte druif, sterkere en die  minder warmte vereist om zijn rijpheid te bereiken, die gewoonlijk rijp worden, en ze bieden enige wijnen met een lage alcoholgehalte en een hoge zuurgraad aan, volgens het schema van minder warmte = minder suiker = minder alcohol en meer zuurgraad. Deze zijn zeer aromatische wijnen en, dankzij deze hoge zuurgraad, kunnen ze worden opgeslagen en voor jaren glanzen.

De meest gebruikt varietëiten zijn de Riesling, Gewürztraminer druiven en de Müller-Thurgau druif,een lokale rasse.

De oudste bebouwensplaatsen en die meest ontwikkelden zijn die van de Moezel en de Rijn riviers, waar de druif begon te worden geteeld al in de Romeinse tijd. Vanuit deze ontstaan de bestaande denominaties van Mosel-Saar-Ruwer, Rheingau en Rheinhessen. Het feit dat de meeste van de productiezones, vlak bij een rivier zijn kan worden verklaard uit het feit dat in de nabijheid van rivieren de vorst minder frequent is.

Er zijn verschillende classificaties voor wijnen uit Duitsland, omdat zijn verdeeld door geografisch gebied, niveau van kwaliteit en suikergehalte van de most, waardoor ze moeilijk te identificeren in sommige gevallen zijn. Maar om u te kunnen begeleiden, hier leggen we uit wat betekenen een aantal fundamentele woorden die u in Duitse wijnen kunt vinden:

Kabinett: Het betekent dat het om een kwaliteitswijn gaat, gelijk aan een wijn met een benaming van oorsprong in Spanje.

  • Spätlese: Ze zijn wijnen van late oogst, en dus met meer body dan normaal. Maar, in tegenstelling tot Spanje, niet alle noodzakelijk zoet zijn.
  • Auslese: Geselecteerde wijnen. Net als Spätlese, niet allemaal zijn zoet.
  • Beerenauslese: Zoete wijn, van rijpe druif, graan door graan geselecteerd.
  • Trockenbeerebauslese (TBA): Zoals de Beerenauslese maar gemaakt met verwelkte, gedrogde en getroffen druiven met de Botrytis schimmel, die worden zeer zoete, dichte en gewaardeerde (en erg dure) wijnen.
  • Eiswein: De beroemde ijswijnen. Hoeweel zijn bekend deze uit Oostenrijk of Canada, in Duitsland worden ook geproduceerd beroemde ijswijnen.

Wilt u de wijnen uit Duitsland proeven? Bij Uvinum raden we u aan enkele van hen:

 TAGS:Blue Nun Riesling Eiswein 50cl 2008Blue Nun Riesling Eiswein 50cl 2008

Blue Nun Riesling Eiswein 50cl 2008: Duitsland is beschouwd als een land waarin worden de beste wijnen van Riesling ter wereld geproduceerd. Met deze Blue Nun zult u een goede idee ervan krijgen.

 

 

 TAGS:Weinhaus Barzen Riesling Trocken 2008Weinhaus Barzen Riesling Trocken 2008

Weinhaus Barzen Riesling Trocken 2008: Een duitse ijswijn, voor de fijnproevers die van deze soort wijn genieten. In Duitsland ook zijn er die heel goed zijn.

Laat een bericht achter