Wijnen van Gallië

 TAGS:Op de wegen naar Santiago, bossen en parken, voel de geur van verse kruiden, sommige noten van tijm en laurier. Daar, in het zuiden van Frankrijk, waar het eindigt Catalonië is de Languedoc-Roussillon streek, het land van rode wijnen, zoete en mousserende, en mediterrane smaken van olijfolie en knoflook.

De Languedoc streek wordt gekenmerkt door de productie van rode wijnen en Muscats, terwijl overheersen in Rousillon mousserende en natuurlijke zoete wijnen. Onder Catalonië, de Pyreneeën en de Middellandse Zee, de bergen en uitlopers van de oude ruïnes verborgen gebied en discussiëren over hun dichte, expressief, vloeistof hun natuurlijke zoete en mousserende muscat, en Sud de France merk.

Historici beweren dat de streek werd opgericht aan het einde van de derde eeuw. C, in de handen van een Keltische volk. Op dat moment, hun kapitaal was Toulouse en Nîmes. Binnengevallen door de Romeinen en Vandalen in 778, werd Languedoc-Roussillon veroverd door Carlomango, die bij zijn dood het land overgelaten aan een van zijn zonen als een erfenis, en toevertrouwd de toediening ervan aan de graven van Toulouse. Dan, aan de ene kant waren er de graafschappen van Roussillon en Sardinië domein van de Kroon van Aragon, en aan de andere kant van de Tweede Languedoc, eigenwoningbezit Trencavel en hun rivalen, de graven van Toulouse. Jaren later, in 1271, het uitsterven van de dynastie van de graven van Toulouse, de provincie eindelijk toegetreden tot het koninkrijk van Frankrijk, met de stad van de Corbières als grens tussen het koninkrijk en de Kroon van Aragon.

Wat de wijngaard betreeft, sommige mensen beweren dat teelt kwam naar dit gebied met de Grieken in de achtste eeuw. van C, maar het waren de Romeinen die ontwikkelde de wijnproductie en kon met zijn potentieel zelfs met Italiaanse wijngaarden concurreren. Later, dankzij de spoorlijn inkomen, door 1800, de productie van de Languedoc-Roussillon werd uitgebracht in de rest van het land.

“Amphitheater met uitzicht op de zee”, zoals ze geografen noemen,dit gebied wordt bepaald door bergen en vlakten grenzend Catalonië, de Middellandse Zee (de Golfe du Lion), en de Franse streeken van de Provence-Alpes-Côte d’Azur, Rhône Alpes, Auvergne en Midi-Pyrenees. Franse hoop, voor zijn ontwikkeling en potentieel, is verantwoordelijk voor de verhoogde productie van wijnen.

Erkende met verschillende benamingen van oorsprong en hun gemeenschappelijke-vriendelijke wijn genaamd Vin de Pays, door de omvang van de productie en de historische rijkdom achtergelaten door Griekse en Romeinse veroveringen, deze regio is ook opmerkelijk voor zijn aroma’s en mediterrane smaken. Languedoc-Roussillon begrijpen de rijkdom van hun wijnen voor een Languedoc wijn, genaamd Mas de Daumas Gassac, stond voor de erkende Medoc Crus Classes (Bordeaux).

Er is gezegd dat Olivier Jullien, een jong wijnmaker,was de idealist die op 20 jaar was bewust van het potentieel van het land in het zuiden van Frankrijk naar dichte en expressieve wijnen te creëren. Onder deze slogan, verhoogd hij met zijn eigen handen de wijnmakerij Mas Jullien. Hij werd gevolgd door binnenlandse en buitenlandse producenten, een stroom uitbarsting van inspiratie die niet tot nu toe daalde. Hij legde ook uit dat er niet alleen geproduceerd grote wijnen zijn, maar speciale cuvees worden gemaakt, zowel met een oorsprongsbenaming als duidelijke en goedkope wijnen, goed bekend Vin de Pays.

Geef een reactie Wijnen van Gallië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *