Wijnen van Portugal

 TAGS:Is er leven na de Porto?

De  wijn uit Portugal is, vooral, heterogeen. De vinho verde heeft niets met de Alentejo wijn te maken, noch de alvarinho portugués met de gallego wijn, noch de Madeira wijn met wat dan ook wijn.

In het noorden produceren zij voornamelijk witte wijnen, aan de oevers van de Minho en Douro (Minho en Douro), doet denken aan de Galicische wijnen, hoewel in het klimaat en hoe de druif te werken. De druivensoorten zijn de meest erkende Verdelho, Avesso, Muscat van Alexandrië en de Alvarinho. Hoogtepunten zijn onder andere de Vinho verde en Alvarinho.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is het tijd om de druiven en veroudering te plukken. De vinho verde is vroeg druif (vandaar de naam), op zoek naar een lager niveau van alcohol en een hogere concentratie van de natuurlijke koolstof, dus deze wijn heeft meestal als een  naald, hoewel niet zo veel als die wijnen met kool (kunstmatig toegevoegde ) hadden we in Spanje en groene wijnen. Een voorbeeld zou zijn de Quinta do Ferro Avesso, een juweel op de goedkope. De alvarinho, echter meestal afkomstig van rijpe druiven en vat passeert, meestal wat geeft het een gouden tint en smaak minder zoet dan de Galicische Albariño.

In het centrum van Portugal is een gebied dat valt sterk door de kwaliteit van zijn rode wijnen op. Het is de streek van Alentejo. Ze laat zich steeds meer kennen, gedeeltelijk dank zij de investering de grote wereld wijnkelders hebben in het gebied gemaakt (Chateau Lafitte waren de eerste, meer dan tien jaar geleden), en gedeeltelijk omdat Portugal in toenemende mate heeft gerealiseerd niet alle wijnen zijnPorto.

Een wijnproducent in Porto weet dat zijn enige zorg zou moeten zijn om een goede wijn te produceren, omdat er geen tekort aan kopers die komen naar jouw domein aan te kopen zal zijn. Wanneer de Alentejo producenten beseften dat het niet zo gemakkelijk zou zijn voor hem, begonnen zij zijn wijnen in meer geopende markten laten zien, begonnen ze met Lissabon en Londen, reageerden ze sneller en geleidelijk en vergrootten de markten. Er zijn wijnen die in de lijst van essentiële wijnen konden binnengaan, zoals Esporao, Quinta do Carmo of Marques do Barbo, maar in het algemeen elke Alentejo wijn is klaar om ons te verrassen. De meest gewoonlijke druiven zijn de Trincadeira en de Aragones, in Spanje bekend als Tempranillo, in deze streek pruceren zij unieke smaken, meer aromatische, voller, hebzuchtig, breed.

En bijft het zuiden. Dat zuidelijke eiland genaamd Madeira. Op Madeira worden geteeld talloze verschillende stammen, sommige exclusieve wereldwijde zoals Negra Mole, Boal, Malvasia, Verdelho, en laTerrantez Sercial. Zijn alle wijnen met alcohol, dat wil zeggen waaraan is toegevoegd alcohol.

Dit werd voor het eerst gedaan tijdens de 100 jaar oorlog tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Engeland liep de wijnen uit de Bourgogne, als gevolg van de oorlog, en moest alternatieven, in het bijzonder Jerez, Porto en Madeira zelf te vinden. Voor de wijn kan verdragen in lange transfer per boot werd besloten om alcohol toe te voegen als conserveermiddel, en die traditie leidt tot speciale wijnen die zijn nu.

Ze hebben ook een bijzonder geroosterde smaak door het gebruik van brand aan de vaten waarin ze worden geproduceerd. Hoewel we weten dat de wijn voor gebruik bij de bereiding van sauzen, wijnen van Madeira zou er heiligschennis te mengen in een pan. Laten we wijzen op de spectaculaire Madeira H & H 15 jaar.

En dit alles van Porto zonder te spreken…

Geef een reactie Wijnen van Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *