Wijnkelders thuis

 - Al de mensen die van de wijn genieten, dromen om een wijnkelder thuis te hebben, om deze schatten drinkbaar voor speciale momenten te houden. Hier geven we enkele adviezen die zullen worden van veel nut als u om een kelder thuis overweegt te bouwen.

Locatie – Om te beginnen, moeten we een goede locatie hebben , moet dit de meest afgelegen van het huis zijn, uiteraard indien het onder het grond is de beste, het moet ook de rustigste en verstoken van vocht en zo vers mogelijk zijn. Zodra we hebben gekozen voor de plaats, moeten we deze ruimte van de bodem isoleren, hout is de beste in deze gevallen. Als de muur die onze wijnmakerij zal ondersteunen wordt aanbevolen een ruwe materiaal en zal koeler zijn. Deze plaats moet ook weg te zijn van elke vorm van beweging of trilling.

Temperatuur – Het weer is meestal het ergste vijand, moet de plaats van de kelder koud zijn, zo mogelijk hulp van technologie om onze wijn veilig (met airco) te behouden. De ideale temperatuur is 14 graden.

De racks – Gaten of niches waar u de flessen wijn invoert moeten een diepte van 25 cm hebben(en steekt de mond van de fles). De hoeveelheid van de niche en zijn afhankelijk van uw smaak of beschikbare ruimte voor uw fles. Hout is het beste materiaal om een ??flessenrek te maken.

Niet alle wijnen moeten worden opgeslagen in een kelder

Als we denken over een wijnkelder te hebben is dat we al een paar dozijn van hen hebben, weten we ook dat als we een verscheidenheid van wijnen heeft, is het prachtig en erg belangrijk. Maar welke wijnen verdienen om in een kelder te blijven?, Een interessante vraag om te beantwoorden en dit is misschien discutabel. Een goede wijn uit een goed wijnjaar geen beter thuis heeft vóór het bereiken tot uw glas dan een kelder. Niet bespreken wat belangrijk is of niet wijn is, zeker vertrouwen we op uw oordeel. Vergeet niet dat champagne, asti of een cava zijn gewoon snel consument te zijn hoeven niet in een kelder te blijven, als de tafelwijnen.

Zodra we onze kelder thuis krijgen, moeten we een volledig begrip van welke flessen wijn moeten in onze wijnkelder blijven en kunnen we precies op het juiste moment de juiste wijn verbruiken. Laten we niet vergeten van hulp van een goede tekst in wijn of deskundig advies.

En u, welke vragen hebt u?

 TAGS:Cantele Salice Salentino Riserva 2009Cantele Salice Salentino Riserva 2009

Cantele Salice Salentino Riserva 2009

 

 

 TAGS:Pradorey Crianza 2008Pradorey Crianza 2008

Pradorey Crianza 2008

Geef een reactie Wijnkelders thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *