Wist je dat een bezoek aan een café gezond is?

Door wibo

 TAGS:undefined

 In Spanje zijn er meer café´s dan welke vestigingen dan ook. Een bezoekje aan de bar om wat te smikkelen, wat bij te praten en een glas wijn te drinken, behoort dan ook tot de favoriete bezigheden in dit land. Dit is niet vreemd want een recent onderzoek van de Universiteit van Oxford heeft bekrachtigd dat we ons vrolijker, gezonder en blijer voelen als we naar de bar gaan.

Dit ligt aan het feit dat pubs en café´s als een ontmoetingspunt gezien worden en die ons beter doen voelen aangezien de persoonlijke ontmoetingen met mensen van groot belang zijn om vriendschappelijke banden te handhaven. Dit onderzoek geeft aan dat mensen die café´s bezoeken in de buurt van hun woon- of werkplek, nauwere banden met hun vriendenkring ontwikkelen.

Men zegt dat pubs en café´s een duurzaam sociaal netwerk helpen op te bouwen wat een de ene kant ons gelukgevoel versterkt en aan de andere kant onze algehele gezondheid verbetert. De auteurs van het verslag benadrukken dat het maken en handhaven van een vriendenkring op een persoonlijke wijze dient te gebeuren en dat de sociale netwerken en de gehele digitale wereld slechts aanvullend werken en uiteindelijk het menselijk contact niet kunnen vervangen.

De onderzoekers van de Afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit van Oxford hebben ontdekt dat wijkbars of buurtkroegen en café´s die zich in kleine plaatsjes bevinden, beter dienst doen als ontmoetingspunt dan de café´s die in de stad liggen aangezien het in het drukke centrum moeilijker is om hechte vriendenbanden te handhaven.

Het onderzoek richt zich ook op andere aspecten en heeft dan ook vastgesteld dat een gematigde alcoholconsumptie het welzijn verbeterd en ook sommige (hoewel niet alle) sociale vaardigheden versterkt. Deze vaardigheden nemen af namate de alcoholconsumptie stijgt.

De onderzoekers beschrijven een bar of een pub als een plek waar men de eigenaar en andere stamgasten vaak persoonlijk kent. Er is tevens doorgelicht dat deze locaties een sociaal milieu op zich vormen en waar men kan genieten van een drankje in gezelschap van vrienden op een verantwoorde wijze in een gemeenschappelijke kring. Ze moedigen de bevolking zelfs aan om een bar op het oog te hebben in de buurt van hun woon- of werkplek.

 TAGS:Aviva RoseAviva Rose

Aviva Rose

 

 

 TAGS:Aviva PlatinumAviva Platinum

Aviva Platinum

 

 

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter