Zeg het niet met bloemen, maar met een fles

Door Cira López

Vandaag zijn we in een romantische mood, want we kijken al uit naar Valentijnsdag. Denk dit jaar eens out of the box, verder dan de typische bos bloemen, bombons en een diner bij kaarslicht. Nog beter zijn cadeaus waar je écht van geniet. Wij hebben een selectie dranken samengesteld met de ware spirit van de liefde. Champagnes, ja, maar ook gins en whisky’s. Want er zijn veel meer manieren om ‘ik hou van je’ te zeggen, en dit zijn onze favoriete manieren:

Mumm Grand Cordon Rosé

We beginnen meteen goed met champagne. Champagne moet je delen en dus drink je je cadeau meteen samen. Grand Cordon van Maison Mumm is een feestelijke champagne om een speciale gelegenheid mee te vieren. De roze versie, gecreëerd in 1827, geeft extra glamour aan een romantisch avondje. De dominante druiven, pinot noir en chardonnay, geven naast de kleur elegantie. Onthoud dat de beste temperatuur om champagne te serveren tussen 8 en 10 graden is. Neem een witte wijnglas om de bubbels van de champagne perfect uit te laten komen en vul dit glas tot halverwege. Cheers!

De beste sterke drank om cadeau te doen: Malfy Gin Rosa - Drinks&Co

Malfy Gin Rosa

Roze gins hebben meestal plantaardige ingrediënten, vooral aardbeien, die zoetheid geven. Geniaal voor zoetekauwen. De Italiaanse gin Malfy heeft meerdere aromatische versies en deze roze versie is gemaakt met roze Siciliaanse grapefruit. Een gin tonic voor Valentijnsdag wordt onvergetelijk met deze smaak met frisse citrustonen en een stevige afdronk van jeneverbes.

Perrier Jouët Belle Epoque

Hiermee scoor je altijd bij een romantisch etentje, en bovendien zit deze champagne van maison Perrier-Jouët Belle Époque in een prachtige fles. De anemomen zijn het werk van art nouveau-kunstenaar Émile Gallé, hij tekende ze 120 jaar geleden voor een magnumfles. Nu zijn deze opvallende bloemen het kenmerk van deze cuvée vintage, een elegante aanwinst op elke tafel.

Nikka Miyagikyo

Een fantastisch cadeau, altijd en overal. Enerzijds geef je een Japanse single malt whisky van topkwaliteit cadeau, complex en exotisch, zoals alle dranken van destilleerderij Nikka. Anderzijds, een elegante fles, met prachtige kanji op het grootste deel van het etiket die elke thuisbar extra cachet geven.

Zoals je ziet, niet alle flessen zijn parfumflessen. Welk cadeau zou jij willen krijgen 14 februari?

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter