Zinfandel, een druif met geheim

Door olivierpinneau

 - De  Zinfandel wijnstok is meestal in de vallei van Californië, die werd voor een lange tijd als zijn bedje beschouwd, maar de moderne studies toonden aan dat deze druif Kroatische en Italiaanse voorouders hadden, een feit dat het geheim van hun oorsprong verhoogd heeft die reeds besproken was vanuit de XVIII eeuw en de oorsprong van de naam zelf (Zinfandel), waarvan er geen gezaghebbende versie bestaat.

Na de Grote Depressie dat de Verenigde Staten Staten geleden hebben, naast de beroemde alcohol beperking, veel West Coast wijngaarden weleens wedden op deze bijzondere wijnstok, Californië die hun hoofdhuis tot vandaag was. Bijna 80% van de wijnen die uit deze wijnstok geproduceerd worden, komen uit de valleien van Californië. Italië is de tweede producent van Zinfandel, maar we moeten zeggen dat hij oogsten heeft die relatief jong zijn in vergelijking met de Amerikanen.Ook vinden we eens hem in Kroatië als Crljenak Ka?telanski, een wijnstok die wordt verondersteld als de moeder van Zinfandel.

Een Zinfandel kennen

De Zinfandel wijnstok is een krachtige druif, de warme klimaten zijn zijn beste thuis, de zeer warme klimaten hebben de neiging hem in gevaar snel te brengen en zich verwelken. De Zinfandel trossen zijn groot en strak, een feit die zijn rijping versnelt. Een ander punt om op te merken is zijn hoge suikergehalte, dat is waarom het wordt veel gebruikt in de ontwikkeling van de zogenaamde “dessertwijnen”

We zijn eens gewoon de Zinfandel wijnen te kritiseren wegens hun alcoholgehalte, een feit die veranderd ze tot een goede wijn, maar tegenwoordig met nieuwe vinificatie technieken heeft het ons gelukt de graden te regelen. Bijvoorbeeld of een Zinfandel tannines heeft, zal hij tot 15 graden alcohol hebben. Een ander detail dat maakt de smaken van een Zinfandel wijn te veranderen is de mate van veroudering, die voornamelijk de smaak veranderd.

Door uw neus een Zinfandel wijn kan ontwikkelen hints van appel en snuif, indien de betrokken wijn is voldoende rijp, zijn aroma’s kunnen van aardbeien, bramen en kersen variëren.

Het perfekt combineren

Een Zinfandel wijn heeft eens de mogelijkheid om met veel kruiden gerechten te combineren, variërend van vleesgerechten, kaviaar, schaal-en schelpdieren, sterke kazen en een speciale vermelding voor het bevatten van veel gekruid voedsel (of chili peper). U kunt ook combineren met droge vis gerechten bereid in citroen vis (tandbaars, suchi enz.).

Deze wijn wordt ervan genoten bij een temperatuur van 14 graden, maar in geval dat er met aromatische gerechten gecombineerd wordt dan raaden we u aan een graad boven de genoemd naam.

Wilt u eens de Zinfandel proeven? Vandaar raaden we u aan 2 die gemakkelijk zijn te vinden, de beide van het Ravenswood huis:

 TAGS:Ravenswood Napa Valley Zinfandel Old Vine 2010Ravenswood Napa Valley Zinfandel Old Vine 2010

Ravenswood Napa Valley Zinfandel Old Vine 2010, een wijn waarin de warmte van de Zinfandel is gekwalificeerd door de andere druiven waaruit het is samengesteld. Ideaal om te starten.

 

 

 TAGS:Ravenswood Country Series Lodi Zinfandel 2010Ravenswood Country Series Lodi Zinfandel 2010

Ravenswood Country Series Lodi Zinfandel 2010,  Zodra u de Blend geprobeerd hebt, is het tijd om de Zinfandel alleen te ontdekken, en voor dat deze wijn is 100% Zinfandel van wie u zult een hartstochtelijk aanhanger ervan zijn.

Laat een bericht achter