Zonder deze 5 wijnen geen perfecte barbecue

Door gerben

 TAGS:Het is weer bijna Pasen. Jij kiest de plaats, de vrienden, het beste vlees, een zak met kolen en je bent klaar voor een mythische barbecue. Nu nog de wijn En als je die vriend niet uitnodigt die je eindeloos verveelt met oude verhalen, waarom kies je dan wel de eerste 5 wijnen die je tegenkomt in de supermarkt? Loop een rondje, denk aan je gasten en kies de beste wijnen om iedereen te vriend te houden, voor de beste prijs. Vandaag laten we je 5 basiswijnen zien die elke barbecue tot een ware triomf maken:

5. De frisse wijn om mee te beginnen

 TAGS:Sacchetto Glera Vino FrizzanteSacchetto Glera Vino Frizzante

Sacchetto Glera Vino Frizzante is deze halfzoete witte wijn perfect voor bij de eerste hapjes. Serveer hem ijskoud en in een hoog glas.

 

 

4. Een rode wijn voor de zwangere dame(s)

 TAGS:Eminazero TintoEminazero Tinto

Eminazero Tinto Geef het toe: je bent op een leeftijd dat de vrouwen van je vrienden zich beginnen te nestelen en je barbecue houdt het tussen een studentenfeestje en een kindercrèche. Denk aan de dames, zij doen het werk, en bedank ze met een lekker wijntje, zonder de ongewenste alcohol.

 

 

3. Bubbels om op te vreten

 TAGS:Charles Heidsieck Brut Millésime 2000Charles Heidsieck Brut Millésime 2000

Charles Heidsieck Brut Millésime 2000: in grote delen van Frankrijk worden bubbelwijnen alleen gebruikt om te toosten, maar een Brut gaat ook perfect samen met vlees van de barbecue. Deze wijn zal bubbelliefhebbers zeker niet teleurstellen.

 

 

2. De perfecte rode

 TAGS:La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011

La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011: een zeer fruitige wijn: aardbei, framboos, bramen, met een licht kruidige afdronk van witte peper. Een goede tegenhanger van het vlees en verfrissend in de mond.

 

 

1. De wijn voor de ‘kenner’

 TAGS:Emilio Moro Finca Resalso 2012Emilio Moro Finca Resalso 2012

Emilio Moro Finca Resalso 2012: Laten we wel wezen: op alle barbecue’s is er wel een ‘wijnkenner’ die graag zijn kritieken met de overige aanwezigen deelt en ons verveelt met de wijnen die hij heeft geproefd en die wij net hebben misgelopen. Met deze Emilio Moro snoeren we hem de mond (zolang er wijn is). Een schot in de roos.

Tambien te puede interesar

Laat een bericht achter