Sassicaia Magnum 2004

Tenuta San Guido (Bolgheri Sassicaia)

RP93WS94

800,59€ + 27,00€ Verzending (9 - 12 dagen)

4.803,54€ + 55,00€ Verzending (9 - 12 dagen)

4.803,54€ + 55,00€ Verzending (9 - 12 dagen)

800,59/stuk

Verzending: Fons Vinum NL (Italië)

Je ontvangt 10.67 punten voor elk product dat je koopt

Bekijk alle producten in Fons Vinum NL

Tenuta San Guido produceert Sassicaia Magnum 2004 (800,59€), een wijn rode die herkomstaanduiding Bolgheri Sassicaia draagt wiens selectie cabernet franc en cabernet sauvignon druiven uit het wijnjaar 2004 bevat en die een alcoholgraad van 13º bevat. Sassicaia Magnum 2004 wordt in de regel gedronken met wild en rood vlees. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en heeft gescoord als robert parker cijfer: 93 en wine spectator cijfer: 94.

Kenmerken · Sassicaia

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2004 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Bolgheri Sassicaia (Toscane,Italië)
Wijnkelder: Tenuta San Guido
Volume: 150cl Andere volumes
Plaats: RP93WS94
Druiven: Cabernet Sauvignon (85%), Cabernet Franc (15%)
Combinatie: VleesGebraden vleesstoofvleesRood vleesWild
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%

Beschrijving · Tenuta San Guido

Sassicaia Magnum 2004 (Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc)

PROEFNOTITIES VAN Sassicaia Magnum 2004:

  • Uitzicht: medium granaat.
  • Neus: aroma's van chocolade, bessen en bramen, met een vleugje Spaanse ceder.
  • Mond: volle, stevige tannines, fluweelzachte en lange afdronk. Pittige en zeer goed gestructureerd.

APPELLATIE: Bolgheri Sassicaia.

WIJNGAARD: Tenuta San Guido

DRUIVEN: 85% Cabernet Sauvignon en 15% Cabernet Franc.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C

ALCOHOL: 13,5%

Tenuta San Guido

Tenuta San Guido Wijn kopen:

Meer meningen over Sassicaia Magnum 2004

Passione Vino

Gepubliceerd op 03.44

4 /5

Tenuta San Guido Sassicaia Magnum 2004

Druiven: 85% Cabernet Sauvignon - 15% Cabernet Franc

Alcohol: 13, 5
Inhoud: 1, 5 l
Product voor vele jaren als een eenvoudige tafelwijn, zag de Sassicaia eindelijk erkend hun DOC in de naam van het gebied waar het wordt geproduceerd, de stad van Bolgheri, niet ver van Castagneto Carducci. En 'briljante granaat rode kleur en intens, vol en aanhoudende geur, doordringende, met tonen van kersen op grasrijke achtergrond in combinatie met aromatische hout, vanille en kruidige noten. De smaak is droog, harmonieus, lange nasmaak suggereren de reuksensaties
Fons Vinum

Gepubliceerd op 09.25

4 /5

Tenuta San Guido Sassicaia Magnum 2004

Sassicaia 2004 Tenuta San Guido LT 1, 5 In de jaren twintig, een student aan Pisa, Mario Incisa della Rocchetta droomde van het creëren van een elegante wijn. Zijn ideaal, als de aristocratie van de tijd, was de Bordeaux. Cos beschrijft in een brief aan de Veronelli 1974/11/06. de oorsprong van het experiment gaat terug tot de jaren tussen 1921 en 1925, toen een student aan Pisa en een frequente gast van de hertogen Salviati in Migliarino, ik een wijn uit hun eigen wijngaard op de berg Vecchiano die de onmiskenbare boeket van een oude had gedronken Bordeaux ik proefde iets meer dan dronken, (want 14 jaar staat me niet toe om wijn te drinken) voor 1915, in het huis van mijn opa Chigi. Nadat aan de Tyrrheense kust verrekend met zijn echtgenote Clarice in de Tenuta San Guido, speriment verschillende Franse druivenrassen (wiens stekken hij uit de nalatenschap van de Hertogen Salviati in Migliarino had hersteld, en niet uit Frankrijk) en concludeerde dat de Cabernet had "het boeket ik zocht." Niemand had ooit gedacht van het doen van een "Bordeaux" wijn Maremma, een onbekend gebied onder wijn oogpunt. De beslissing om dit ras in de Tenuta San Guido planten was deels te wijten aan de gelijkenis, dat hij in dit gebied van Toscane en Graves, Bordeaux had opgemerkt. Graves betekent grind, voor het rotsachtig terrein dat het gebied, net als Sassicaia onderscheidt, in Toscane, een zogenaamde zone met dezelfde kenmerken. Van 1948 tot 1967 Sassicaia was strikt privé-domein, en werd alleen gedronken op het landgoed. Elk jaar, een paar gevallen werden omlaag naar leeftijd in de kelders van Castiglioncello vastgelegd. De markies besefte al snel dat als we de leeftijd van de wijn aanzienlijk verbeterd. Zoals zo vaak het gebeurt met wijnen van grote statuur, die voorheen werden beschouwd als gebreken, na verloop van tijd veranderd in deugden. Nu vrienden en familie juichten Mario Incisa om zijn experimenten te verdiepen en perfectioneren van zijn revolutionaire wijnmaken stijl voor dat gebied. Het jaar 1968 was het eerste op de markt worden gebracht, met een welkome waardig van een Premier Cru Bordeaux. In de daaropvolgende jaren werd de wijnmakerij overgebracht naar een temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen tanks vervangen de houten vaten voor gisting en Franse eiken vaten voor veroudering werden geïntroduceerd.

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    2
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 2 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Sassicaia Magnum 2017

Vandyke Voelker
Vandyke Voelker

4/5

Helder rood. Diepe aroma's : balsamico, viooltjes, menthol.Een vlezige Tenuta San Guido .
Ik koppelde het met niets.
We dronken een paar flessen van Sassicaia Magnum 2017 met mijn vriend.

Meningen over Sassicaia Magnum 2015

Gotthard Parlevliet
Gotthard Parlevliet

4/5

Goede wijn die goed zou gaan met een goed vlees. Ik dronk het met mijn beste vriend.
Bigarreau kersen . Hoge kleur. Aroma's van rozijnen. Erg correcte zuurgraad.
Van ness Schoeman
Van ness Schoeman

4/5

Marchesi Incisa Della Rocchetta Bolgheri Sassicaia Magnum 2015
Ik proefde het met mijn klanten van Bolgheri Sassicaia .
Hij had een zeer diepe kleur. Goede notities van toffee. Smaakvol en warm.
Het best van het voedsel.

Top aanbiedingen Bolgheri Sassicaia