• Send to:
  • +44 2035140552 10h-18.30h
  • Winkelwagen

Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore 2016

Antinori (Bolgheri Superiore)

143,92€ + 29,00€ Verzending (9 - 12 dagen)

863,52€ + 33,00€ Verzending (9 - 12 dagen)

1.727,04€ + 45,00€ Verzending (9 - 12 dagen)

143,92/stuk

Verzending: Fons Vinum NL (Italië)

Je ontvangt 1.92 punten voor elk product dat je koopt

Bekijk alle producten in Fons Vinum NL

Antinori heeft deze Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore 2016 (143,92€) bereidt, een wijn rode uit Bolgheri Superiore met de beste merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc druiven uit het wijnjaar 2016 en met 14º alcohol. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Bolgheri Superiore (Toscane,Italië)
Wijnkelder: Antinori
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%

Beschrijving · Antinori

Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore 2016 (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore 2016, rode wijn, diep rode robijn.
  • Neus: evenwichtig aroma van verse balsamico notities en menthol, met een vleugje zwart fruit.
  • Mond: Lovely smaak en zijdezachte tannines, noten van lavendel en rozemarijn en oesterschelpen.APPELLATIE: Bolgheri Superiore

WIJNGAARD: Tenuta Guado al Tasso - Antinori Winery. Het is een boerderij uit de jaren 1385 en gedurende meer dan zes eeuwen en 26 generaties zijn verantwoordelijk voor de wijn business. Het is gelegen in Florence (Italië), in de buurt van het Bolgheri dorp bekend om zijn internationale wijnbouw. Het heeft 320 hectare omgeven door glooiende heuvels en mariene invloed die het een mild klimaat en een goede blootstelling aan de zon geeft.DRUIVEN: Cabernet Franc, merlot en cabernet sauvignon.AGING: nieuwe Franse eik wordt gebruikt om de verschillende wijnen te verdelen, eenmaal voorbij het eerste jaar van de vergrijzing hout wordt geplaatst. De beste wijnen zijn verpakt voor de 6 maanden voor het bottelen.VOORBEREIDING: oogsten met de hand wordt uitgevoerd vóór en na verwijdering van de geselecteerde druiven in de kelder uitgevoerd. De kavels worden gefermenteerd individuele stalen tanks afzonderlijk in temperatuur tussen 25-30 ° CWIJNSUGGESTIE: gegrild rood vlees, oude kazen, wild en stoofschotels, pasta met vlees saus.TEMPERATUUR: 16-18 ° CALCOHOL: 14,5%

Antinori

De familie Antinori is bestemd voor meer dan 600 jaar wijn maken, vanaf het moment in 1385 toen Giovanni di Piero Antinori werd een deel van de Arte Fiorentina dei Vinattieri. Gedurende de lange geschiedenis, verspreid over 26 generaties, die zich over, heeft de familie altijd voor persoonlijk...

Antinori Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore 2016

Fons Vinum

Gepubliceerd op 12.28

4/5

Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore 2016

Bolgheri Superiore Guado al Tasso Marchesi Antinori 2016
Guado al Tasso
De Guado al Tasso landgoed is gelegen in het kleine maar prestigieuze Bolgheri DOC, aan de kust van de bovenste Maremma, ongeveer honderd kilometer ten zuidwesten van Florence. Deze benaming heeft een relatief recente geschiedenis, DOC Bolgheri werd in 1995 goedgekeurd en sindsdien is het uitgegroeid tot een internationaal erkend referentiepunt voor de Italiaanse en internationale wijnbereiding arena. Het landgoed heeft een oppervlakte van 320 hectare (790 acres) beplant met wijnstokken in een mooie vlakte omringd door glooiende heuvels bekend als de "Bolgheri Amphitheater" vanwege zijn vorm bijzonder. De wijngaarden zijn geplant tot op Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot en Vermentino. De nabijgelegen zee Biedt een mild klimaat met een constante bries die verzacht zomerse hitte en strenge winter weer versoepeld, het onderhouden van een heldere hemel en een hoge mate van blootstelling aan zonlicht.

klimaat
De 2016 vintage was caratterizzata door een zachte winter met een overvloed aan, maar sporadische regenval Welke geholpen bij het maken van belangrijke reserves van grondwater in de ondergrond. De wijnstokken begonnen hun cyclus van groei en ontwikkeling een beetje vroeger dan in een normaal seizoen en heeft vervolgens in een regelmatige wijze, vergezeld van een zonnige lente met temperaturen en regenval Welke gerespecteerd normale seizoensgebonden gemiddelden. De zomer was, over het geheel genomen, een warme, maar zonder noemenswaardige temperatuur pieken. De rijping van de druiven ging met zonnige dagen, weinig neerslag en koele avonden en nachten die het voordeel van de ontwikkeling van de aromatische componenten in het gewas, behoud van een uitstekend versheid als goed, een onmisbare factor voor elegante en langlevend druiven. De oogst begon met de Merlot op 5 september voortgezet met de Cabernet Franc naar het midden van de maand, en gesloten met de Cabernet Sauvignon op 5 oktober.
vinification
De druiven, op hun levering aan de kelders, werden geselecteerd in twee verschillende fasen: eerst bij hun aankomst en vervolgens tijdens de ontstelen in om te garanderen dat alleen de beste deel van het gewas ging in de gistingstanks. Zoals in elke wijnoogst, de individuele wijngaard percelen waren-sub verdeeld in een reeks van enkele percelen om opgehaald te worden op basis van het klimaat van de vintage en de kenmerken van de druiven, ze fermenteren dan afzonderlijk. De druiven werden vervolgens gefermenteerd voor een periode van 15-20 dagen in roestvrij stalen tanks. Nadat hij run off zijn skins, de wijn ging direct in kleine eikenhouten vaten, waar, aan het eind van het jaar werd de malolactische gisting voltooid. In de maand februari de wijn van de beste percelen werd geselecteerd en met elkaar vermengd. Guado al Tasso ging dan terug in nieuwe Franse eiken vaten, waar het in de leeftijd tot en met het bottelen in juli 2018.
Proefnotities
De Guado al Tasso 2016 toont een intense robijnrode kleur. De neus spreekt aangename tonen van fruit en zoete kruiden: pruimen, bosbessen jam, leer, drop wortel, en balsamico sensaties zoals munt, die toe te voegen frisheid en complexiteit. De smaak is lang en dynamisch, begeleid door soepel en elegante tannines en, nogmaals, balsamico notities. Een vintage, in 2016, van uitzonderlijke elegantie.

Awards
Wine Advocate 98/100 USA
James Suckling 98/100 USA

Meer meningen over Antinori Guado al Tasso Bolgheri Superiore 2016

Food Explore

Gepubliceerd op 05.16

4 /5

Guado al Tasso Antinori is een zeer bekende Italiaanse voortgebrachte rond Bolgheri stippellijn is uitgevoerd als Bordeaux mengsel (wijn verkregen uit samenstellen wijn uit de typische variëteiten van Bordeaux gebied, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Frank). De druiven worden handmatig geoogst op verschillende tijden, afhankelijk van de mate van het rijpen, niet alleen van de verschillende variëteiten, maar ook van de verschillende percelen die in hetzelfde perceel. Eenmaal in de kelder de bundels van de druiven verdeeld en geselecteerd voordat geperst en in thermos gecontroleerde inox vaten voor de alcoholische gisting, die normaal gesproken duurt 25 dagen, bij enigszins verschillende temperaturen per druif pakket. Vervolgens worden de wijnen worden gescheiden van skins en geplaatst in Franse eiken vaten voor een jaar van het ouder worden, in deze tijd van de wijn wordt zachter en rijker van geuren en aroma's die door het hout. Na deze periode de beste kavels worden samengevoegd en overgebracht in grotere vaten voor de andere 6 maanden alvorens te worden gebotteld.
Perbaccowein

Gepubliceerd op 04.18

4 /5

- Deze wijn toont al in de neus elegantie, aromatische frisheid die afkomstig is van balsamico notities en menthol - in balans met een mooi zwart fruit
- In de mond, vleiend en rijk aan tannines met een lange afdronk en een nasmaak van rijpe zwarte fruit
- Allergenen: sulfieten bevat
VINO75

Gepubliceerd op 04.56

4 /5

De Guado al Tasso Bolgheri Superiore dei Marchesi Antinori werd geboren in het gelijknamige landgoed ligt op ongeveer 80 km ten zuidwesten van Florence, in de buurt van het middeleeuwse dorp Bolgheri, in Opper-Maremma.È geproduceerd met Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc druiven, met de hand geoogst en zowel voor als na het strippen, geperste vervolgens handmatig geselecteerd in de kelder. Afzonderlijke partijen afzonderlijk gegist in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25-30ºC. Op het moment van drukken, worden de verschillende wijnen in nieuwe Franse eiken geplaatst en na het eerste jaar van het ouder worden in hout worden de beste percelen gemonteerd en geplaatst voor nog eens 6 maanden in kleine vaten voordat dell'imbottigliamento.Il Guado al Tasso de neus presenteert een grote aromatische finesse en een grote frisheid, met rozemarijn en munt notities, rode vruchten en delicate nuances van zoethout. De smaak is zeer evenwichtig, aromatisch en persistent. Krachtig en delicaat op hetzelfde moment, over het algemeen is een elegante wijn en zeer piacevole.Ottimo een glaasje wijn, is ideaal in combinatie met pasta gerechten met vlees saus, gegrild rood vlees, stoofschotels en wild. Het is ideaal met volwassen kazen.

Samenvatting van beoordelingen

(4 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    4
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 4 comments »

Top aanbiedingen Bolgheri Superiore