Trends:

Brunello Di Montalcino

Altesino Brunello di Montalcino 2013

75cl Inhoud

RP95Parker

Altesino Brunello di Montalcino 2013

43,95€
43,95€
Winkel: Grand Cru Wijnen Estimated delivery: 3 dagen
Verzendkosten: 5,95€
Slechts 5 stuks

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2013 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Brunello Di Montalcino (Toscane, Italië)
Wijnkelder: Altesino
Volume: 75cl
Druiven: Sangiovese
Allergenen: Bevat Sulfieten
Altesino produceert Altesino Brunello di Montalcino 2013 (43,95€), een wijn rode die herkomstaanduiding Brunello Di Montalcino draagt die sangiovese druiven uit 2013 bevat. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en is beoordeeld in gidsen en vakbladen met robert parker cijfer: 95.

Omschrijving van Altesino Brunello di Montalcino 2013

Altesino Brunello di Montalcino 2013 (Sangiovese)

Brunello wordt beschouwd als de "ambassadeur" van de Italiaanse wijnen. Dit bekende en populaire Brunello is gemaakt van 100% Sangiovese Grosso druiven met de hand geoogst uit de Altesino, Castelnuovo dell'Abate, Macina en wijngaarden Pianezzine.

De robijnrode kleur van deze wijn neigt naar granaat met de leeftijd. Het boeket toont aroma's van violet breed, wilde bessen, snuif, chocolade en vanille. In de mond, Altesino Brunello is rijk, vol en fluwelig. Met sappige tannines evenwichtige zuurgraad framing, dit is de Brunello wijn van de keuze voor rijke gerechten zoals osso buco, gestoofd, geroosterd en gestoofd rundvlees.

Opmerking Wijnmaker van Wine.com

Meer zien

Points

RP95Parker

Reviews van Altesino Brunello di Montalcino 2013

4

3 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    3
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Altesino Brunello di Montalcino 2013:Waarderen Altesino Brunello di Montalcino 2013:

4 /5

Altesino is een leider in verschillende, belangrijke innovaties in de productie van Sangiovese van Montalcino, waardoor het op te vallen en uitgegroeid tot een referentiepunt voor het gehele grondgebied. Een aantal van de positieve bijdragen zetten Montalcino op de wereldkaart zijn: de invoering van de "Cru" (Montosoli) -concept in 1975, de eerste experimenten met barriques in '79, de productie in '77 van de eerste Grappa van een wijnmakerij en de eerst "Futures" (wijn koopt voor de release) voor Brunello 1985.
Meer zien
,

4 /5

De Brunello di Montalcino Altesino geboren in wijngaarden gelegen in het centrum van Montalcino, in de provincie Siena. Het is uitsluitend met Sangiovese verzameld en volledig met de hand gesorteerd. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. Vervolgens wordt de wijn gerijpt in barriques gedurende 24 maanden en 4 maanden op fles alvorens te worden gebracht. Deze Brunello wordt gekenmerkt door een intense robijnrode kleur. De neus opent met een brede en etherische boeket van viooltjes, versterkt door delicate noten van vanille. De smaak is droog, warm en aangenaam fluweelzacht. Perfect om rood vlees en gebraad te begeleiden, is het ideaal in combinatie met wild en kazen.
Meer zien
,

4 /5

Volgens Jancis Robinson, Master of Wine, behoort het wijngoed Altesino tot de beste producenten van Brunello di Montalcino. De Brunello di Montalcino is een 100% sangiovese grosso (kleine druif, dikke schil, grote tros) en heeft maar liefst 48 lagering gehad waarvan minimaal 24 maanden op Slavonisch eiken vaten en 4 maanden op fles. De Altesino Brunello krijgt zonder uitzonderzing zeer hoge beoordelingen.
# Robert Parker's Wine Advocate (februari 2018): This is my kind of Brunello. Bottoms up! Drink: 2020 - 2030. (94+ pts.) # James Suckling (december 2017): Drink in 2021. (94 pts.) # Wine Enthusiast (januari 2017): Drink: 2019 - 2026. (94 pts.) # Wine Spectator (juni 2017): (96 pts. ; Highly Recommended ; Top 100: 2017, Rank: 11) # Wine Spectator (maart 2018): Best from 2021 through 2036. (95 pts.)
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Altesino Brunello di Montalcino 2013201420122011

4/5

Klassieke kersenrood 2014 . Bij het ruiken wordt framboos opgemerkt.Een beetje nogal licht.
We gebruikten het met vlees. Ik zou het niet met vlees hebben gegeten, was niet goed.
We dronken de fles al een tijd met vrienden en een goed gesprek.
Meer zien
Adrie De Marest

4/5

Sterke aroma's van eik en ceder. Jammer het rook naar lucifer.
Het beste van de Altesino .
Meer zien
Luus Brinkerhoff

4/5

De beste om met vrienden te genieten .
Rode kleur met dakpan rode randen. Aroma vooral naar vanille. Het leek me zacht.
We zetten hem met spiezen.
Meer zien
Noach Riddenaer