Trends:

Brunello Di Montalcino

Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009

75cl Inhoud

Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009

39,78€
39,78€
Winkel: Fons Vinum NL (Italië) Estimated delivery: 9 - 12 dagen
Verzendkosten: 29,00€

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2009 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Brunello Di Montalcino (Toscane, Italië)
Wijnkelder: Il Poggione
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Sangiovese
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14.5%
Il Poggione produceert Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009 (39,78€), een wijn rode die herkomstaanduiding Brunello Di Montalcino draagt met de beste sangiovese druiven uit het wijnjaar 2009 en die een alcoholgraad van 14.5º heeft. Halfharde kaas en manchegokaas gaan uitstekend samen met Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Omschrijving van Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009

Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009 (Sangiovese)

SMAAK:

 • Uitzicht: Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009 is een wijn van robijnrode met granaat tinten
 • Neus: zeer intens, persistent en elegant boeket met tonen van donkere bessen klein fruit
 • Mond: De smaak droog, warm, zacht en heel tannine is en het aroma is langdurig na.

KOPPEL: Deze wijn is een goede begeleider van rood vlees, wild en oude kazen.

DRUIVEN: 100% Sangiovese

WIJNBOERDERIJ: Il Poggione

Meer zien

Reviews van Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009

4

7 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  7
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009:Waarderen Il Poggione Brunello Di Montalcino 2009:

4 /5

Brunello di Montalcino Il Poggione 2009
Il Poggione
Tenuta Il Poggione is een oude Toscaanse wijnmakerij gelegen in het prachtige gebied van Montalcino.

Lavinio Franceschi, voormalig grondeigenaar in Florence, kocht de 800 percelen in die fascinerende land dat zich uitstrekte op de westelijke helling van de heuvel van Montalcino.
De binnenkort Franceschi familie begonnen met de wijnbouw activiteiten op hun land, zodat ze maximaal glans aan sangiovese. Hij werd één van de eerste bedrijven die de markt van de Brunello di Montalcino, al de eerste jaren van '900 verkocht.

Vandaag het landgoed kan rekenen op een totale oppervlakte die nu beslaat zeshonderd hectare.
Honderd twintig van hen zijn geïnteresseerd in de wijngaard; zeventig bestemd voor olijfgaarden; de rest onder bos. Deze dragen bij aan het behoud van de biodiversiteit binnen de zegel zelf, ten gunste van een wijnproductie van zeer hoge kwaliteit.

Leopoldo en Livia zijn de huidige eigenaren van de vennootschap; De meesterlijke werk in de wijngaard en in de kelder wordt aangevoerd door Fabrizio Bindocci, bijgestaan ​​door zijn zoon Alessandro.
Op een hoogte tussen de 150 en 450 meter boven de zeespiegel, worden ze gekweekt planten die vijftig jaar overschrijden. Ze genieten van een bijzonder gunstige klimaat, dankzij de nabijheid van de Tyrreense Zee en de berg Amiata. waardevol en openhartige druiven worden verwerkt in de moderne kelder.
Volledig gerenoveerd in 2004, dit is nu uitgerust met de meest geavanceerde wijnmaken technologie, steeds meer gebruikt binnen de oude lokale tradities.
vinification
Na de gisting wordt de wijn gerijpt in grote Franse eiken vaten, uitgevoerd volledig ondergronds kamers, vijf meter diep.
Op deze manier komen ze levend wijnen die zijn geëtiketteerd Il Poggione. Voorbeelden zijn de Rosso di Montalcino en Brunello di Montalcino, een rode en een IGT Toscana Bianco, Pinot Grigio, een Rosato, Moscadello di Montalcino en Sant'Antimo Vin Santo Reserve.
schoon en elegante wijnen, die uit Il Poggione, verfijnd en expressieve tot het maximum van wat zijn enkele van de meest prestigieuze benaming van Toscane en daarbuiten.

Brunello is de prins van Montalcino wijnen. Wordt uitsluitend verkregen uit Sangiovese druiven geoogst met de hand en van wijnstokken minstens 20 jaar oud.

Na fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur, de Brunello di Montalcino Tenuta Il Poggione rijpt in Franse eiken vaten gedurende 36 maanden. Na veroudering in hout, de wijn bracht een periode van rijping op fles, van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de wijn aangenaam en de complexiteit die hem de hele wereld bekend.
Meer zien
,

4 /5

Hoog op zijn toppositie uitzicht op de weelderige Maremma, heeft Tenuta Il Poggione een synoniem voor topkwaliteit Brunello al meer dan een eeuw Zijn dramatische landschap bleek onweerstaanbaar voor Florentine landeigenaar Lavinio Franceschi in de late 19de eeuw, gevestigd op het gebied door de verhalen van een lokale herder whos ...
- Il Poggione Brunello Di Montalcino:
Een robijnrode wijn met granaat tinten en een zeer intense, slepende en stijlvol boeket met kleine donkere bessen Notes De smaak is droog, warm, vrij glad en tannine en het is na-aroma lange levensduur.
- Koppelen:
Deze wijn is een prima begeleiding voor rood vlees, wild en oude kazen.
Meer zien
,

4 /5

OORSPRONGSBENAMING: Brunello di Montalcino DOCG
TIME te proeven: Speciale gelegenheid
VERBRUIK IDEAL: 2016/2022
Temperatuur: 16/18 ° C
PAIRING: spel, sterke kazen
DRUIVEN: Sangiovese 100%
ALCOHOL: 14, 5%
Tannine VAN OORDEEL: 96/100
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Il Poggione Brunello Di Montalcino 200920102013

5/5

Een wijn met rijpe kersen, pruimen, gestructureerd. Il Poggione Brunello Di Montalcino 2010 is een betere wijn voor consumptie tussen 2018 en 2033.
Meer zien
Audrey Anne

4/5

Kleur: robijnrood met granaat tinten.Aroma: Intense, elegant, met tonen van bessen en fruit smaak.Mond: Soepel en elegant, met gepolijste tannines en een afdronk.Opmerking Wijnmaker van Wine.com
Meer zien
Heintje van der Kroon