Trends:

Brunello Di Montalcino

Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 2013

75cl

173,25€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2013 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Brunello Di Montalcino (Toscane, Italië)
Wijnkelder: Podere Salicutti
Volume: 75cl
Druiven: Sangiovese
Allergenen: Bevat Sulfieten
Podere Salicutti heeft deze wijn Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 2013 gecreëerd, een wijn rode uit Brunello Di Montalcino die een selectie sangiovese druiven uit het wijnjaar 2013 bevat. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Bereiding van Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 2013

Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 2013 (Sangiovese)

PROEFNOTITIES:

 • View: Een mening is een donker en intens wijnrood.
 • Neus: vrij diep neus, een beetje overwoekerd en teerachtige, gemengde bessen en sommige pruimen, noten gebladerte als nootachtige notities en snuiftabak.
 • Mond: heel matig fruit, maar zeer sterk, zuur en sappig, deels bewaard in de mond, wat droog en schimmels in de mond bloemen, citrus schil, kruidige en aardse tonen, tannines, stevig, nog steeds een beetje streng, heeft een goede beet, goede diepte, nog braak, de snuiftabak in de achtergrond, spanning en verrassende frisheid, steeds complexer in de lucht, zeer goede lange, stevige, sterk zure end.

APPELLATIE: Toscane, Italië.

WIJNGAARD: Salicutti.

GRAPES: Sangiovese 100%.

AGING: Deze wijn is gerijpt in vaten van Franse en Amerikaanse eik.

VOORBEREIDING: De productie van deze wijn begint met een handmatige oogst. Drukken is koud en traag. Wijnmaken is in Franse eiken vaten.

WIJNSUGGESTIE: Deze wijn is speciaal voor rood vlees te begeleiden.

TEMPERATUUR: 15 ° C

ALCOHOL: 15%

Meer zien

Reviews van Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 2013

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 2013:Waarderen Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 2013:

4 /5

PROEFNOTITIES:View: Een mening is een donker en intens wijnrood.Neus: vrij diep neus, een beetje overwoekerd en teerachtige, gemengde bessen en sommige pruimen, noten gebladerte als nootachtige notities en snuiftabak.Mond: heel matig fruit, maar zeer sterk, zuur en sappig, deels bewaard in de mond, wat droog en schimmels in de mond bloemen, citrus schil, kruidige en aardse tonen, tannines, stevig, nog steeds een beetje streng, heeft een goede beet, goede diepte, nog braak, de snuiftabak in de achtergrond, spanning en verrassende frisheid, steeds complexer in de lucht, zeer goede lange, stevige, sterk zure end.APPELLATIE: Toscane, Italië.WIJNGAARD: Salicutti.GRAPES: Sangiovese 100%.AGING: Deze wijn is gerijpt in vaten van Franse en Amerikaanse eik.VOORBEREIDING: De productie van deze wijn begint met een handmatige oogst. Drukken is koud en traag. Wijnmaken is in Franse eiken vaten.WIJNSUGGESTIE: Deze wijn is speciaal voor rood vlees te begeleiden.TEMPERATUUR: 15 ° CALCOHOL: 15%
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Podere Salicutti Brunello di Montalcino Piaggione S.V. Riserva 20132011

4/5

Druiven: Sangiovese
Alcohol: 14, 50%
Aanwijzing: DOCG Brunello di Montalcino
Inhoud: 0, 75 l
33 maanden in hout. In eerste instantie wordt de jonge wijn gerijpt in tonneaux 5 hl en vervolgens in vaten van 10, 20, 30 en 40 hl. Voordat marketing is voor 15 maanden in de fles leeftijd. De vaten en kleine vaten die we gebruiken zijn allemaal in het Frans eiken, terwijl de 40-hl vaten zijn gemaakt van Sloveens eiken.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis